Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 18:56, 09 lip 2014

baraga1904 napisał(a)
...Eluś rewolucyję widzę u Ciebie? muszę poczytac dokładniej...

Achhh .. Jakos tak ..samo wyjszło...
gierczusia 19:00, 09 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Czyli co Eluś, zostawiamy tak jak jest po Twojemu, tylko kilka roślinek dobieramy na tę rabatkę, którą chciałaś?

Agusia .. Odwaliłaś kawał dobrej roboty .. Mogłam Ci od początku napisać ,że myślę o zmianach kosmetycznych...ciapa ze mnie... Wybacz
AgnieszkaW 19:06, 09 lip 2014

Elu, nic się nie stało, na rabatkę też znajdziemy sposób Pamiętaj, żeby nie szaleć z różnorodnością gatunków, bo to zwykle nie wychodzi na dobre. W tak małym ogrodzie wskazane są raczej mniejsze pokroje roślin + jakieś drzewka na pniu, delikatne trawy, by nie zagracić przestrzeni.
gierczusia 19:12, 09 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Elu, nic się nie stało, na rabatkę też znajdziemy sposób Pamiętaj, żeby nie szaleć z różnorodnością gatunków, bo to zwykle nie wychodzi na dobre. W tak małym ogrodzie wskazane są raczej mniejsze pokroje roślin + jakieś drzewka na pniu, delikatne trawy, by nie zagracić przestrzeni.

Uhhhummmmm .. To crimson miał być na pniu właśnie..i ciachany intensywnie...
Ale tak wracając do różnorodności gatunków , to ja nawet nie będę liczyć ile ja ich mam , bo od razu głowę będę miała zmytą

Buziaki wielkie za wspaniała robotę .. Jesteś Wielka dzięki
Loosiuu 19:41, 09 lip 2014

Elu, zastanów się nad tą geometrią poważnie. Wielu architektów zaleca w tak małej przestrzeni formalność, bo ułatwi ona uporządkowanie, a umiejętnie zastosowana powiększy ogród znacznie więcej niż fale. Stylami domów się nie sugeruj, bo nawet przy geometrycznych kształtach można zniwelować proste linie roślinami, nadając ład. Każdym stylem się wpasujesz.

Wrócę jeszcze do tego co kiedyś pisałem... Zastanów się nad trawnikiem czy serio go chcesz? Można super zrobić zastępując go roślinami okrywowymi i różnymi nawierzchniami. To też może znacząco wpłynąć na charakter ogrodu
gierczusia 20:10, 09 lip 2014

Loosiuu napisał(a)
Elu, zastanów się nad tą geometrią poważnie. Wielu architektów zaleca w tak małej przestrzeni formalność, bo ułatwi ona uporządkowanie, a umiejętnie zastosowana powiększy ogród znacznie więcej niż fale. Stylami domów się nie sugeruj, bo nawet przy geometrycznych kształtach można zniwelować proste linie roślinami, nadając ład. Każdym stylem się wpasujesz.

Wrócę jeszcze do tego co kiedyś pisałem... Zastanów się nad trawnikiem czy serio go chcesz? Można super zrobić zastępując go roślinami okrywowymi i różnymi nawierzchniami. To też może znacząco wpłynąć na charakter ogrodu

Filip .. Ja kocham swój ogród.. Taki poczochrany , nabity roślinami które mi się podobają.. Geometria bardzo mi się podoba u kogoś..ale ja nie chcę.. Nie zrezygnuje też za Chiny ludowe z trawnika.. Radość chodzenia po nim boso rano nie zastąpi niczego pod słońcem .. A ogród .. Ma przecież nas cieszyć .. W żadnym konkursie nie startuje ,żeby musiał być idealny .. Musi być mój .. Tak po prostu ..

Ale dzięki za radę
danuta_szwajcer 20:14, 09 lip 2014

Popieram Cie Elu w 100%, chodzenie po trawie szczegolnie wczesnie rano, po rosie a ten zapach Ogrod nie musi byc idealny ma cieszyc U mnie nawet koniczyna w trawniku pięknie wygląda Pozdrawiam
gierczusia 20:29, 09 lip 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Popieram Cie Elu w 100%, chodzenie po trawie szczegolnie wczesnie rano, po rosie a ten zapach Ogrod nie musi byc idealny ma cieszyc U mnie nawet konczyna w trawniku pięknie wygląda Pozdrawiam

Noo właśnie Danusiu .. Twój ogród też naturalistyczny .. I ja takowe właśnie uwielbiam .. Wiem ,że sa różne style.. Bardziej i mniej formalne..ja wolę busz ..nic na to nie poradzę , tak już mam...

I ta trawa..patrz zapomniałam o zapachu .. I te smyranie po stópkach... Fantastyczne , co nie ??.. Nie zamieniłabym tego na żwir za żadne skarby świata

Dzięki
Buziole
GosiaJoanna 20:35, 09 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Ja mówię serio .. Bo zgadza się i nazwisko i miejsce

A może to te M....z filmu Machulskiego "Kołysanka" hahahaha
gierczusia 20:39, 09 lip 2014

GosiaJoanna napisał(a)

A może to te M....z filmu Machulskiego "Kołysanka" hahahaha

To ja już tam nie wnikam ....