Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 16:58, 09 lip 2014

Urszulla napisał(a)
Wakacje masz i rewolucje Ci w głowie

Słowo daję Ulka ,że mnie rewolucja wcale w głowie nie była.. ... Wszytsko se umyśliłam i wrzuciłam i nawet się podobało .. Ale lawina się zaczęła od żywotniki danica a potem juz poleeeciało
anna_g 16:59, 09 lip 2014

ewakatowice napisał(a)
Trzeba było mówić, ze ochraniacze szukasz, mam na wszystkie okazje jako nadopiekuńcza matka jedynaka...kaski też, rower, deska, narty, rolki, toczek i ubiór do jazdy konnej, czepki, gogle, okulary...do nurkowania, wspinaczki, tenisa

Ell, jeszcze masz Wiąza

Ewa jesteś niesamowita A masz może na pozbyciu sztylpy na nastolatka? Moje młode się konno uczy jeździć - nie wydam kasy nie wiadomo ile - szukam używanych rzeczy. Ale kask kupiłam bo to podstawa.

Eluś sorki za prywatę - tak zerknęłam i Ewka mnie powaliła na kolana swoim wpisem Rewolucyję oglądać będę - u mnie na razie zamarła... ale... kompletuję roślinki

gierczusia 17:00, 09 lip 2014

ewakatowice napisał(a)
a może jajo... owal ? bez zawijasków?

Te zawijasy w realu wyglądają o niebo spokojniej ńiż na panoramie stworzonej przez Ozzzinkę ..

Zresztą koło oczka jeszcze mam przeróbkę w głowie , ale to już w przyszłym roku
anna_g 17:00, 09 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Ewka .. No faktycznie nie pomyślałam....ale moj synek to taki patyczak ,źe juź od 3 dni szukamy ochraniaczy bezskutecznie..dopiero dziś sie udało.. Wiec szansa ,że Wasze będą pasować jest naprwdę nikła..... Ale dzieki za propozycję

Ja wiem ,że wiąz jest..ale Aga nie pytała o wszystkie drzewa tylko o to czerwone....

Ps.toczek do jazdy konnej mnie zaintrygował

Eluś a gdzie Twoje młode się wybiera, wybacz ale mam takie zaległości, że pewnie już nie doczytam... co te ochraniacze ochraniać mają? Buzioki
gierczusia 17:02, 09 lip 2014

anna_g napisał(a)

Ewa jesteś niesamowita A masz może na pozbyciu sztylpy na nastolatka? Moje młode się konno uczy jeździć - nie wydam kasy nie wiadomo ile - szukam używanych rzeczy. Ale kask kupiłam bo to podstawa.

Eluś sorki za prywatę - tak zerknęłam i Ewka mnie powaliła na kolana swoim wpisem Rewolucyję oglądać będę - u mnie na razie zamarła... ale... kompletuję roślinki

Echhh śmiało Aniu ,śmiało ..

Ps.Ewka ma zdaje się ffszystko

A a propos rewolucji u Ciebie ..wypisz co potrzebujesz , bo mój przechowalnik już pęka w szwach
gierczusia 17:05, 09 lip 2014

anna_g napisał(a)

Eluś a gdzie Twoje młode się wybiera, wybacz ale mam takie zaległości, że pewnie już nie doczytam... co te ochraniacze ochraniać mają? Buzioki

Obóż dla skejtów ffffariatów .. Zwany łudkamp .. Ochraniacze sprzęt pierwszej potrzeby .. A ja żałuję ,że nie mogiem go całego w nie zapakować

Buzi
gierczusia 17:06, 09 lip 2014

Juzia_G napisał(a)
Eluś a nie chcesz zrobić wielkiej rewolucji i z fal zrobić linii prostych???

Nie zabij

Juzia ... U mnie faliste dachy..miękkie linie ..a geometrii w robocie mam dość .. Delikatniusio kcem .. I nie popuszczem

Ściskam
gierczusia 17:09, 09 lip 2014

JulkAd napisał(a)

No ciekawie się robi faktycznie...no to koniecznie rewolucję muszę obejrzeć
a tak patrząc na lustro z góry, mam wrażenie, że u sąsiada też jest lustrzane odbicie...przynajmniej w małym kawałku

Noo ja mam nadzieję ,że coraz ciekawiej ... To wrażenie z sąsiadem to pewnie dlatego ,że mój wiciokrzew czuje się u niego jak u siebie i włazi tam bez pardonu .. Ale sąsiad ma ilość roślin odwrotnie proporcjonalną w stosunku do swej sąsiadki - upychaczki
gierczusia 17:12, 09 lip 2014

ewakatowice napisał(a)
Czy kamienie rzeczne tez tak zachodzą w „kałużach” ogrodowych?
Jak trzeba umyć kamienie u Mistrza Upychania to ja z moim doświadczeniem się nadam?

Rewolucja się szykuje

Nawet jak nie mosz doświadczenio to Cię przyjmiemy na nauka mycia kamieni .. Nawet nieodpłatnie
gierczusia 17:20, 09 lip 2014

JulkAd napisał(a)

Fiu, fiu, to z porządkami lepciejsza jesteś....może bym i powalczyła po kąpieli z łazienką, ale niestety ja idę pierwsza pod prysznic i "ślak" by mnie trafił, żebym musiała oglądać jak inni moją pracę marnują (głupie to, co piszę ale tak jest), a tak przynajmniej przez nockę byłoby czysto...co nie oznacza, że jak widzę brudny zlew to go nie ogarnę, bo i tak wytrzymać nie mogiem

Opowiem Ci pewną historię .. Jakieś 12 lat rozpoczęliśmy w robocie historię z wymianą uczniów z Holandią.. Była to bardzo fajna sprawa , dzieci trochę horyzonty rozszerzyły a i Holendrom oczęta się ciut otwarły..wszyscy zarówno uczniowie jak i nauczyciele w obu przypadkach spali w domach ... Moja koleżanka spała zawsze u tej samej holenderskiej rodziny..i zawsze było się jej głupio zapytać po co do diaska leży ta ściągaczka do wody we wnętrzu kabiny prysznicowej tuż przy żelu do kąpieli... Ale kiedyś jak wypiła jakieś piwo i naszła ją śmiałość to zapytała.. A oni odparli ,że każdy domownik po kąpieli ściąga wodę z kafli i szyb, ale jej nie chcieli mówić bo było im głupio

I tak to jest ,że warto mimo oporów włączyć cała rodzinkę do porządków