Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Ozz 22:41, 10 lip 2014

Nie bój nic! Ja też lubię miękkie linie, co prawda u siebie mam prostokątnie, ale jak się nie ma co się lubi...

Wyznaczyłaś już sobie mniej więcej zarys rabaty - wątpię, że będzie Ci się chciało teraz te piękne podkłado-podobne obwódki rozwalać.

Trzymaj się swojego planu, zwłaszcza jeśli Ci się podoba.

Jedyne to nie wiem, czy nie pokusiłabym się, żeby zaokrąglić ten trawnik po lewej, żeby nie sięgał za oczko. Za oczkiem zaś na tym fragmenciku zamiast trawy - ścieżka i wokół rośliny typu turzyce, hosty, liliowce, trzykrotka... co tam z wodą się kojarzy...
Ale to Twój tron
gierczusia 23:05, 10 lip 2014

Ozz napisał(a)
Nie bój nic! Ja też lubię miękkie linie, co prawda u siebie mam prostokątnie, ale jak się nie ma co się lubi...

Wyznaczyłaś już sobie mniej więcej zarys rabaty - wątpię, że będzie Ci się chciało teraz te piękne podkłado-podobne obwódki rozwalać.

Trzymaj się swojego planu, zwłaszcza jeśli Ci się podoba.

Jedyne to nie wiem, czy nie pokusiłabym się, żeby zaokrąglić ten trawnik po lewej, żeby nie sięgał za oczko. Za oczkiem zaś na tym fragmenciku zamiast trawy - ścieżka i wokół rośliny typu turzyce, hosty, liliowce, trzykrotka... co tam z wodą się kojarzy...
Ale to Twój tron

Haha ...no ja nie mogę .. Ty lubisz miękkie a zaprojektowałaś sobie kanciaste.. My jesteśmy siebie warte ... U mnie by bardziej pasowały kanciaste a ja sie biję z połową Ogrodowiska że kcem miękkie i tak mo być
Ajjjajjj .. Kobiety

Kwestia tego nieszczęsnego przesmyku koło między oczkiem a rabatą ma być brana pod uwagę w przyszłym sezonie .. Zaplanowałam już wstępnie dokładnie to co mówisz .. Czyli ścieźkę i "zakrycie" brzegów rabaty... Wszak przyjemności trzeba sobie dozować
gierczusia 23:08, 10 lip 2014

ewakatowice napisał(a)
gdzie dorwałaś klon?

Mam na oku Żurka ,Kapiasa i Kulasa ...ale mi się rymnęło ... Porównuję ceny i wysokości szczepienia , bo chcę ,żeby korona nad żywopłot cisowy ( który powstanie zdaje się w kolejnym tysiącleciu ) wystawała
gierczusia 23:11, 10 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Czyli klonik namierzony? I co jeszcze?

Tylko klonik Agnieszko .. Nad reszta myślę .. Zresztą nad klonikiem myśle teź Marzy mi się też ten rododendron królewski , którego mi Bogdzia poleciła , tym bardziej ,że niedawno ponownie pojawił się w sprzedaży, ale myślę i myślę

I tak to juz ze mną jest
gierczusia 23:13, 10 lip 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Matko Ela,szalona ty jesteś...znowu rewolucję szykujesz,dobrze,że nie masz większej działki,bo to by się dopiero działo...ale dobrze,nie jest nudni i zmiany są
Buziam

Gabrysiu .. Ja właśnie w takich momentach Bozi dziękuję ,że mom tak mało .. Przeca chłop by mnie chyba z domu wywalił ,jak ja bym ciągle w takim wielkim ogrodzie kopała

Ale Ty tez lubisz zmiany , wiec mogę liczyć na zrozumienie

Ściskam
KasiaWB 23:47, 10 lip 2014

Gierczusia Elu pędzisz kobieto, że hej - drugi wątek już ponad 150 na liczniku dzisiaj już lecę, ale wrócę zobaczyć rewolucje
Pozdrawiam
gierczusia 10:57, 11 lip 2014

KasiaWB napisał(a)
Gierczusia Elu pędzisz kobieto, że hej - drugi wątek już ponad 150 na liczniku dzisiaj już lecę, ale wrócę zobaczyć rewolucje
Pozdrawiam

Czesc Kasiu .. Miło Cię widzieć ... Patrząc na godzinkę 23:47 to myśle czy pidzama zgodnie z tradycja czy pełny rynsztunek

Ściskam ..

Na spokojnie to weź .....Nie da rady tego wszystkiego nadrobić
nicol21 12:57, 11 lip 2014

Chwilę mnie nie było a tu tyle żeście nagadały!! Klonik będzie!! Super!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
gierczusia 13:21, 11 lip 2014

nicol21 napisał(a)
Chwilę mnie nie było a tu tyle żeście nagadały!! Klonik będzie!! Super!!

Achh to tak czasem jest ... Ale ogólnie to spokój , spokój ... Musz się zwlec do szkółki , ale jakoweś lenistwo mnię ogarnęło
boguslawa_ma... 18:10, 11 lip 2014

Gdzie jedziesz do szkółki?Ja też myślę o kloniku czerwonym u Gosi taki widziałam ,jak ty upchniesz u siebie to może ja też dam radę
Pytałaś kiedyś jak wysoka jest budleja ,u mnie w tym roku ma ponad 2 m.