Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 13:09, 22 lip 2014

JulkAd napisał(a)

Klon ok, Danici ok, a ta trawa pod klonem?....co to? czy to Red Baron?....wrzuć jeszcze raz plan co tam chcesz wsadzić?....bo trawy pamiętam, ale chyba cosik jeszcze tam miałaś?....no ja rozumiem, że rabata nieskończona, ale mi wizualizacja "poczebna"

Myślałam ,że kulki będą tak duże ,że zajmą miejsce do płotu , ale one malusie i podobno rosną wolno ... Myśle nad wciśnieciem za kulki krwawników..co myślisz ??.. Takie ciepłe kolory ,żeby do mi kiścienia pasowało.. Przed red baronem miała byc skalnica...takie małe zielone listeczki , gęste , niewysokie ,żeby zrobić od spodu traw / frontu rabaty taka obwódkę.... Za klonem z lewej koło kulistej kosodrzewiny marzy mi się rodek ..dośc wielki .. Przed nim może bym juz nie kombinowała i też posadziła danicę..ale to daleeeko...
gierczusia 13:16, 22 lip 2014

JulkAd napisał(a)
A wracając do wizyty u Ciebie (oczywiście nieprędko to będzie, ale....) to koniecznie kcem o zmroku to oświetlenie zobaczyć, bo nadal wzroku nie mogiem oderwać

Julciu .. Ja mam nadzieję ,że nie zdążymy się zestarzeć ??....

A może zrobisz sobie jakąś wycieczkę??? Może masz tam jaki pociąg , albo bus.. Wsiądziesz rano , odbiorę Cię z Katowic , zostaniesz do wieczora..... Hmmmmm??... Noo mysl .. Jak nie w te wakacje to w następne

Lampy wieczorem sa naprawdę zjawiskowe ... I to nastrojowe światło .......

Ściskam
gierczusia 13:20, 22 lip 2014

anna_g napisał(a)

W zeszłym roku byłam u Kubiczka jak robili remont...ten ich ogród jest klimatyczny i mnie się podobał

Ja byłam pierwotnie bardzo zawiedziona tym ,że pozostałe szkółki sa nieczynne..tym bardziej ,że się goniliśmy , bo w necie było info ,ze czynne w niedzielę do16..-no ale trudno... Mnie podobnie jak Ciebie ta " klimatyczność " urzekła.. Ogród Zurkowy jest zupełnie inny i u Kapisów znów inny..uwielbiam tą różnorodność

Ale to szemrania wody i Kubiczka było bezcenne

Ściskam
gierczusia 13:22, 22 lip 2014

Loosiuu napisał(a)
Fajnie tam z tym klonikiem, dodaj pod nim 3 kulki z czego chcesz, byle zielone, mogą być nawet te Danici. Miedzy cisami a sosną jakąś wyższą rozświetlającą trawę Miskant Variegatus byłby super.
U mnie limki na tym samym poziomie rozwojowym

Filip .. Noo prawie trafiłam w Twe gusta .. Są Danici tylko 2 po lewej od klona..chyba z prawej wsadzę tez żaby już nie nadziabać za dużo garunkow

Ale pod nogami klona rosnie red baron ...
JulkAd 14:01, 22 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Myślałam ,że kulki będą tak duże ,że zajmą miejsce do płotu , ale one malusie i podobno rosną wolno ... Myśle nad wciśnieciem za kulki krwawników..co myślisz ??.. Takie ciepłe kolory ,żeby do mi kiścienia pasowało.. Przed red baronem miała byc skalnica...takie małe zielone listeczki , gęste , niewysokie ,żeby zrobić od spodu traw / frontu rabaty taka obwódkę.... Za klonem z lewej koło kulistej kosodrzewiny marzy mi się rodek ..dośc wielki .. Przed nim może bym juz nie kombinowała i też posadziła danicę..ale to daleeeko...

Skalnica owszem nawet bym pozwoliła tej skalnicy na Red Barony wejść, bo fajnie by wyglądało, gdyby ze skalnicy trawa wyrastała....zwłaszcza, że one kwitną chyba maj/czerwiec, a później zielony dywan zostaje...i musi mieć kwiatki w czerwieni, żeby do trawki pasowało....krwawniki mówisz?...i ciepłe kolory?... no kolor w tle by Ci się przydał....hmm do kiścienia i czerwony, i czerwony ciemny i żółty by pasował...różowy już nie bardzo, bo z przodu masz czerwonego arystokratę...ale Eluś to Twój ogród i Ty tu rządzisz
JulkAd 14:05, 22 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Julciu .. Ja mam nadzieję ,że nie zdążymy się zestarzeć ??....

A może zrobisz sobie jakąś wycieczkę??? Może masz tam jaki pociąg , albo bus.. Wsiądziesz rano , odbiorę Cię z Katowic , zostaniesz do wieczora..... Hmmmmm??... Noo mysl .. Jak nie w te wakacje to w następne

Lampy wieczorem sa naprawdę zjawiskowe ... I to nastrojowe światło .......

Ściskam

My się nie starzejemy, to dzieci się starzeją...na pewno nie omieszkam skorzystać z zaproszenia (przypominam, że do mnie też możesz zawitać, chociaż ja tak pięknego oświetlenia nie mam), ale myślę, że najszybciej w przyszłym roku ....wcześniej uprzedzę

Buziole
Milka 14:22, 22 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Na szybciora tylko lampę wrzucę..jakiegoś majątku nie kosztowały , kupowałam w Lerła . Buziole

Ps. Lampy massive manchattan..są różnej wysokości.. Przód metal , boki biały plastik , przez Noego prześwituje światło cudnie rozproszone....

Jej, no czad!!!
GosiaJoanna 14:33, 22 lip 2014

Rabata klonowa piękna My ciagle na RODOS siedzimy (rodzinne ogródki działkowe ogrodzone siatką )moze eMuś też nas na jakieś wakacyje zabierze Buziole
GosiaJoanna 14:33, 22 lip 2014

Oswietlenie super
gierczusia 15:29, 22 lip 2014

JulkAd napisał(a)

Skalnica owszem nawet bym pozwoliła tej skalnicy na Red Barony wejść, bo fajnie by wyglądało, gdyby ze skalnicy trawa wyrastała....zwłaszcza, że one kwitną chyba maj/czerwiec, a później zielony dywan zostaje...i musi mieć kwiatki w czerwieni, żeby do trawki pasowało....krwawniki mówisz?...i ciepłe kolory?... no kolor w tle by Ci się przydał....hmm do kiścienia i czerwony, i czerwony ciemny i żółty by pasował...różowy już nie bardzo, bo z przodu masz czerwonego arystokratę...ale Eluś to Twój ogród i Ty tu rządzisz

Noo ja z tymi krwawnikami mam dokładnie tą samą myśl..czerwony..no może ta paprika ,znasz go ??? I jeszcze coś to niego..jest problem bo u nas ciężko z krwawnikami .. A tego przez internet nie bardzo kupić , bo wiesz , jak to jest z kolorem na zdjęciu ..

Skalnicę mam w nadmiarze ( może kcesz ??..) jako zielony dywan sprawuje sie całkiem dobrze..wsadziłam już ją teraz i kontempluję ...,,A choć rośnie u mnie już 4 tok to nie wiem , jakiego koloru ma kwiaty , bo obok rosła żurawka..iiii..tak jakoś .. Na serio nie wiem Jak mi kolor kwiatów nie bedzie konweniować to obetnę i tyle .. Albo sobie cos w to miejsce dokupię .. Ooooo