Myślałam ,że kulki będą tak duże ,że zajmą miejsce do płotu , ale one malusie i podobno rosną wolno ... Myśle nad wciśnieciem za kulki krwawników..co myślisz ??.. Takie ciepłe kolory ,żeby do mi kiścienia pasowało.. Przed red baronem miała byc skalnica...takie małe zielone listeczki , gęste , niewysokie ,żeby zrobić od spodu traw / frontu rabaty taka obwódkę.... Za klonem z lewej koło kulistej kosodrzewiny marzy mi się rodek ..dośc wielki .. Przed nim może bym juz nie kombinowała i też posadziła danicę..ale to daleeeko...
Julciu .. Ja mam nadzieję ,że nie zdążymy się zestarzeć ??....
A może zrobisz sobie jakąś wycieczkę??? Może masz tam jaki pociąg , albo bus.. Wsiądziesz rano , odbiorę Cię z Katowic , zostaniesz do wieczora..... Hmmmmm??... Noo mysl .. Jak nie w te wakacje to w następne
Lampy wieczorem sa naprawdę zjawiskowe ... I to nastrojowe światło .......
Ja byłam pierwotnie bardzo zawiedziona tym ,że pozostałe szkółki sa nieczynne..tym bardziej ,że się goniliśmy , bo w necie było info ,ze czynne w niedzielę do16..-no ale trudno... Mnie podobnie jak Ciebie ta " klimatyczność " urzekła.. Ogród Zurkowy jest zupełnie inny i u Kapisów znów inny..uwielbiam tą różnorodność
Skalnica owszem nawet bym pozwoliła tej skalnicy na Red Barony wejść, bo fajnie by wyglądało, gdyby ze skalnicy trawa wyrastała....zwłaszcza, że one kwitną chyba maj/czerwiec, a później zielony dywan zostaje...i musi mieć kwiatki w czerwieni, żeby do trawki pasowało....krwawniki mówisz?...i ciepłe kolory?... no kolor w tle by Ci się przydał....hmm do kiścienia i czerwony, i czerwony ciemny i żółty by pasował...różowy już nie bardzo, bo z przodu masz czerwonego arystokratę...ale Eluś to Twój ogród i Ty tu rządzisz
My się nie starzejemy, to dzieci się starzeją...na pewno nie omieszkam skorzystać z zaproszenia (przypominam, że do mnie też możesz zawitać, chociaż ja tak pięknego oświetlenia nie mam), ale myślę, że najszybciej w przyszłym roku ....wcześniej uprzedzę
Noo ja z tymi krwawnikami mam dokładnie tą samą myśl..czerwony..no może ta paprika ,znasz go ??? I jeszcze coś to niego..jest problem bo u nas ciężko z krwawnikami .. A tego przez internet nie bardzo kupić , bo wiesz , jak to jest z kolorem na zdjęciu ..
Skalnicę mam w nadmiarze ( może kcesz ??..) jako zielony dywan sprawuje sie całkiem dobrze..wsadziłam już ją teraz i kontempluję ...,,A choć rośnie u mnie już 4 tok to nie wiem , jakiego koloru ma kwiaty , bo obok rosła żurawka..iiii..tak jakoś .. Na serio nie wiem Jak mi kolor kwiatów nie bedzie konweniować to obetnę i tyle .. Albo sobie cos w to miejsce dokupię .. Ooooo