Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 20:55, 17 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Już pisałam u Julki..do Red barona Secret Glow...a jak nie to coś bardziej pastelowego.. np. Aloha. I koniecznie za trawki
Aloha
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=2738#post_2

a tu Secret Glow z Red baronem... wysokoscią fajnie grają. Kwiaty wyłaniaja sie z zza trawki.. odszperałąm w moich foto na forum... bo na laptopie nie mam moich zdjeć.. Red Baron za niski do Hot papaya..tu widać. Rabata w ąska wiec lepiej niższe i zwarte odmiany posadzić, wtedy nie widać podpórek usztywniajacych..no i niskei sietak nei kładą.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=2699

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=2701
Potem zrobię lepsze forki i wstawię u siebie na kompie. teraz urlopuję sie na tarasie... lato sie kończy a ja nigdy nie mam czasu posiedziec

Ela.. fotki cyknęłam, po południu wstawię u siebie.Ze stacjonarnego kompa, bo tu się nie da ...
Secret Glow u mnei były w bylinowym... może bym ci przesłaął jak jeszcze są. Marmalade też by były do Baronów..ale są ciut wyższe.
Hor Paaya kwitnie wcześnie i wcześnie kończy pokaz, u Julki młoda, daltego dopiero teraz będzie.
I przyglądałam się moim jeżówkom.... nic im nie łysieje na łodygach. Czasami jakiś listek jest do oberwania..ale przy Twoim areale to nie problem.

.

Aniu .. Bardzo, bardzo dziękuje za kompletne studium jeżówkowe... Kolory są czasem tak delikatnie różne ,że to jest niesamowite..a Ty mistrzowsko te kolory zestawiłas .. Serio

Nie będe Ci chyba zawracać głowy wysyłaniem , tylko pojad do bylinowego i tak sobie oczęta napasę i może cuś ( wsród tych 50 odmian wybiorę ).. Ale dziękuje bardzo za ofertę .. To jest super miłe

Ściskam
gierczusia 20:58, 17 sie 2014

noemi napisał(a)

Elu, super by było ) … mi pasuję każdy dzień … zainteresowanie widzę , że jest … to jakoś wspólnie ustalmy kiedy

Buziaki

To co ?????....jutro ???

poniedziałek wieczór - oglądanie gazety z nasadzeniami w donicach
gierczusia 21:01, 17 sie 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Byłam pewna ,że spotkanie się uda
Uśmiechnięte i zadowolone,super prezenty

Buziam

Ja z kolei stresa miałam ..chciałam ,żeby wszystko było okej,no i żeby sie podobało i żeby wszyscy dobrze się czuli..echhh..wiesz jak to jest , człek by chciał wszytsko idealnie a nie zawsze sie da

Noo i żal mi było ,że nie umię Was wszystkich pomieścić ....

Buziaki
gierczusia 21:02, 17 sie 2014

BusyBee napisał(a)

Wieczorkiem to mi pasuje już się cieszę, winko przyniosę

To jutro wieczorem Pszczółko ... A wystarczy wina dla nas wszystkich ??...
noemi 21:05, 17 sie 2014

Mi pasuje będę !
gierczusia 21:05, 17 sie 2014

stychaz napisał(a)
Elu, czytałam u Magdy, że lałaś wrotycz - i jak mocno śmierdzi? Dużo robactwa wylazło?

Hmmmmm...czy śmierdzi...w czasie lania trochę ,a już po nim..wcale..ale też nie widziałam jakiejś akcji uciekańia czy wyłażenia robaków..bo ja z tylu lałam a z przodu pryskałam...

Owadofos śmierdoli znacznie bardziej , i to jeszcze czuć ze dwa dni ..a z wrotyczem..zero .. Pryskałam w nocy oczywiście ( noo wiecie ..wariaci pl ) a już rankiem zero zapachu...
gierczusia 21:09, 17 sie 2014

noemi napisał(a)
Mi pasuje będę !

To dobrze .. Termin zaklepany.. Mam nadzieję ,że się nie zawiedziecie .... Mne w każdym razie bardzo się podobało.. I mimo ,że mnie kieszeń bolała , bo za gazetę dać 4 dychy..aleeeee...

Lazilam , lazilam aże kupiłam .. I bardzo sie cieszę

Buziole , do jutrzejszego wieczorka
BusyBee 21:10, 17 sie 2014

gierczusia napisał(a)

To jutro wieczorem Pszczółko ... A wystarczy wina dla nas wszystkich ??...

A dużo nas będzie?
A zresztą- z mężowego gąsiorka upuszczę, na pewno starczy
AgnieszkaW 21:18, 17 sie 2014

Super spotkanie, a mikro wcale nie taki mały, choć fakt, naupychany, ale jeszcze prezenciki się zmieszczą? Buziaki

Ps
O co chodzi z tą gazetą?
gierczusia 21:18, 17 sie 2014

BusyBee napisał(a)

A dużo nas będzie?
A zresztą- z mężowego gąsiorka upuszczę, na pewno starczy

To my pod koniec pewnikiem już będziemy bełkotać