Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 20:09, 11 wrz 2014

BusyBee napisał(a)
Zdjęcia aktualne fajnie wygląda Twoje oczusio Traffka przy nim bardzo traffiona

Tak sobie je podziwiam i myślę: czemu ja nie mam jakiejś ozdobnej wody w ogrodzie??? Przy moim braku czasu pewnie nie byłaby ozdobna, tylko zawsze zagloniona i brudna....ale chociaż ptaki by się napiły....

Co trzeba robić przy takiej kałuży, jak Twoja?

Traffka przy oczusiu zwanym potocznie i brutalnie kałuża to prężne od Alinki spod klasztoru ... Każdej jesieni cieszy mnie tymi kwiatostanami które wyglądają jak szczotki do butelek

Utrzymanie czystej wody..hmmmmm..przez kilka lat nie był z ta woda żadnego problemu..dosłownie nic..ale razu pewnego przywlokłam ze sklepu pistię i to był " początek końca".. albo raczej początek problemów .. Walczę teraz z glonami i mam wrażenie ,że wciąż przegrywam... Wiecznie te paskudne włosiska plątają mi się po oczku włączanie fontanny bardzo pomaga , ale w przyszłą wiosnę muszę wypompować wodę , wymyć kamienie ,albo je po prostu wymienić na inne , wymyć folię i może wtedy bedzie git

Nie mam żadnego filtra i może to błąd .. Ale ptaki i owady przylatują sie napić albo wykąpać i mamy z tego powodu wiele radości .. No i szum wody..kojacy .. Rewelka
gierczusia 20:12, 11 wrz 2014

stychaz napisał(a)

U mnie wczoraj było to samo cudo na werbenie Najlepsze jest to, że nawet nie zainteresował się np. szałwią.
Niestety nie miałam tyle szczęścia, żeby go uwiecznić. Za szybko latał

Piękny co nie Justynko ??.. U mnie też tylko balował na wiciokrzewie ... A ze latał szybko..achhh..to nie musisz mi pisać .. Zrobiłam chyba za 20 zdjęć ..tylko jedno nadawało się do czegokolwiek .. Dobrze ,że nie był zbytnio płochliwy , albo był już taki głodny ,że stwierdził ,że mnie olewa
gierczusia 20:13, 11 wrz 2014

GosiaJoanna napisał(a)
No przed ogródeczek cudeńko...dziękuję :*

Cieszę się , jak Ci się podoba .. Nie ma za co dziękować cała przyjemność po mojej stronie ściskam mocno
gierczusia 20:17, 11 wrz 2014

JulkAd napisał(a)

Ciut odpoczęłam przy szumie tej wody, obejrzałam coś co niby motylem jest a kolibra przypomina, niedoszłą ofiarę Zuzy też widziałam...już sobie wyobrażam ten wieczorny koncert cykad....słyszysz czasami wieczorami?...marzyłby mi się taki...ale w centrum miasta to rzadkość jednak...

Buziolki

Szum wody ..echhhh..ja uwielbiam .. Szkoda mi tylko ,że teraz jedyny szum który słyszę to deszcz za oknem

Wieczorne koncerty..słyszę , słyszę..a także pochrumkiwania dzików i wrzaski bażantów.. Mieszkam w nietypowym miejscu..niby miasto a jednak total wieś .. Kto u mnie był , ten wie
malgorzata_s... 20:18, 11 wrz 2014

Eluś sio Z oczętami żartów nie ma. Proszę się wykurować całkiem albo asystentkę(ta)do pisania znajdź.Oczęta piękne oszczędzaj Buziol
gierczusia 20:32, 11 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Eluś sio Z oczętami żartów nie ma. Proszę się wykurować całkiem albo asystentkę(ta)do pisania znajdź.Oczęta piękne oszczędzaj Buziol

Siooooo ??.. Nooo fieszzzz .. Z własnego wątku mnię wyganiać ??.. Litości ni mosz ??

A tak na serio .. Już mi lepiej a zaległości tyle ,ze aże mi wstyd... Na raty zrobić to musze , bo żeby własny wątek zaniedbać , to juz skandaliczny skandal

Buziole
malgorzata_s... 20:34, 11 wrz 2014

Eluś to chociaż bryle z filtrem na nos załóż Patrzenie w monitor jednak zdrowe nie jest
gierczusia 20:58, 11 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Eluś to chociaż bryle z filtrem na nos załóż Patrzenie w monitor jednak zdrowe nie jest

Musza kupić ,ojjjj chyba musza , bo ni mom .. Dzieki za radę
baraga1904 21:00, 11 wrz 2014

gierczusia napisał(a)

Bardzo mi się podoba " sklerotyka "... To znaczy się..słowo a nie sam stan , broń Bożyczku

Ńie widziałaś ?? Serio ??.. Jakieś plany naprawcze w jego kwestii mam więc może dlatego nie lubię go pokazywać ..co do ogarniania..echhhh..trudno , teraz w robocie trudny czas , to możemy se dać " zgodę " na nieogarnianie

Buziole

...a wiesz że ten stan czasami popłaca...szczególnie kiedy M zadaje niewygodne pytania np: skąd mamy te setki cebul w koszyku? kupiłaś? nie, to jeszcze z zeszłego roku, ale o nich zapomniałam...no i częśc nie moja, to od koleżanki...sklerotyka nie taka zła...
...cieszę się na sobotę...
Juzia 08:28, 12 wrz 2014

Widać, że już z Tobą lepiej...