Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 10:45, 14 wrz 2014

bleebla napisał(a)

wygooglałam :

Dorosłe osobniki odżywiają się nektarem, preferując bogate w nektar kwiaty o długich i wąskich kielichach, dlatego też do często przez nie wybieranych należą następujące rodzaje roślin: wiciokrzew, ostrogowiec, jaśmin, werbena, budleja, tytoń, pierwiosnek, fiołek, lilak, żmijowiec, floks i czyściec.

Aguś .. Weszłam na inną stronkę i tam ańi słowa o wiciokrzewie nie było ..więc musiała mi się dziadowska przypadkiem trafić .. A juz drugiej nie sprawdzałam ..... Ale cieszę się bardzo , że teraz dzięki Tobie wiem ,że fruczak jednak wicka lubi, bo to znaczy ,że moźe go jeszcze u siebie zobaczę

Dziękuje

Ściskam
gierczusia 10:47, 14 wrz 2014

elzbieta_g napisał(a)

świetny efekt, lubię takie mini fontanienki miałam podobną ale M przerobił na sikającą żabę
zdjęcia piękne nawet te z opuchlakami

Haha .. Przyznam się bez bicia ,że sikającej żaby u Ciebie nie kojarzę a chyba bym " taki " widok zapamiętała

Mówisz ,że zdjęcia ładne ??? To się cieszę bardzo..ten mój aparacik nieustannie mnie zaskakuje
BusyBee 11:00, 14 wrz 2014

Ooo! Już u Ciebie lepiej to super, bo długo Cię nie było i smutno bez Ciebie
Buziak na niedzielkę:*
gierczusia 11:11, 14 wrz 2014

BusyBee napisał(a)
Ooo! Już u Ciebie lepiej to super, bo długo Cię nie było i smutno bez Ciebie
Buziak na niedzielkę:*

Cześć Pszczółko .. Wielkie dzięki .. Oczęta już prawie zdrowe jeszcze zakrapiam ale to juz bułka z masłem
Odbuziowywuję niedzielnie .. A do roboty , to mnie siem tak ne kce iść...ale..pssstttt
lojalna_ 11:27, 14 wrz 2014

gierczusia napisał(a)

Nooo .. A chłopaki by z głodu pomarli , bo by im Kuchareczka ucieknęła ??

A tak serio .. Wczoraj byłam na proszonej imprezie urodzinowej, więc wieszzzzz

Ale możemy się kiedyś umówić i pojechać ..gdzieśtam , bo do Kapiasa jest naprawdę daleko

No własnie ktos musi zmobilizowac

Nie mam czasu zabardzo wiec zamówiłam sobie choiny kanadyjskie w ogrodniczym w Wirku przed torami nie wiem czy mi przywioza takie jak chce zaraz jade zobaczy gatunek roslin tak zawsze dobry wiec skoro nie mam czasu jedzic to tez transportu tak daleko nie musze uruchamiac maja bardzo ładne serby zobaczymy . Ziemi jeszcze nie mam a jutro wyjedzam oj cos mi sie wszystko komplikuje ale damy rade dbaj o oczka
gierczusia 11:37, 14 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)

No własnie ktos musi zmobilizowac

Nie mam czasu zabardzo wiec zamówiłam sobie choiny kanadyjskie w ogrodniczym w Wirku przed torami nie wiem czy mi przywioza takie jak chce zaraz jade zobaczy gatunek roslin tak zawsze dobry wiec skoro nie mam czasu jedzic to tez transportu tak daleko nie musze uruchamiac maja bardzo ładne serby zobaczymy . Ziemi jeszcze nie mam a jutro wyjedzam oj cos mi sie wszystko komplikuje ale damy rade dbaj o oczka

Choiny są piękne , właśnie wczoraj u Kapiasów je podziwiałam ..serby maja ładne ??.. Dawno juz ma nie byłam, tak to jest jak juz upychać nie ma gdzie

Zimie też na Wirku kupisz , to będziesz miała za jednym zamachem..zdążysz , nie martw sie

Buziole
GosiaJoanna 18:17, 14 wrz 2014

Eluś buziaki
Urszulla 18:33, 14 wrz 2014

Oglądałam Elu dziś zaległą Maję z wystawą Zieleń to Życie i tak sobie o Tobie pomyślałam, że ta nagrodzona brzoza to w sam raz do Mikroha,ha
ja trochę ostatnio spóźniona z wieloma rzeczami mimo że na O. bywam często.
gierczusia 20:39, 14 wrz 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Eluś buziaki

Odbuziowywuję bardzo gorąco i niech ten tydzień przeleciał tak szybciutko ,żeby już był piątek
gierczusia 20:42, 14 wrz 2014

Urszulla napisał(a)
Oglądałam Elu dziś zaległą Maję z wystawą Zieleń to Życie i tak sobie o Tobie pomyślałam, że ta nagrodzona brzoza to w sam raz do Mikroha,ha
ja trochę ostatnio spóźniona z wieloma rzeczami mimo że na O. bywam często.

Jeszcze nie widziałam ,echhh.... Ostatnio bardzo nieczasowa jestem...jakoś ta pogoda działa na mnie spowalniająco .. Ńo i ten początek roku...

Wyguglalam sobie tą brzozę , bo mnie bardzo zaciekawiłaś .. Zresztą..to bardzo miłe wiedzieć ,że ktoś sobie o mnie i moim ogródeczku myślał jak coś zobaczył .. Fajne uczucie dzięki ... Brzózka rzeczywiście maciupka , kompaktowa .. Ale mnie by bardziej ta magnolia rajcowała no i ten rodek

Ściskam Ulka