Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

boguslawa_ma... 14:17, 12 wrz 2014

Elu jak już z twoimi oczkami będzie dobrze to wypatrzyłabyś mi tanio buszpany wiesz taki stożek ze 2 kulki,no tak na moja skromną kieszeń ,gdzieś w okolicy to pojadę.
Ewa 08:32, 14 wrz 2014

Eluś !!! wielkie dzięki
lojalna_ 08:44, 14 wrz 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Elu jak już z twoimi oczkami będzie dobrze to wypatrzyłabyś mi tanio buszpany wiesz taki stożek ze 2 kulki,no tak na moja skromną kieszeń ,gdzieś w okolicy to pojadę.

Elciu wypatrzaj mi również zdrówka
gierczusia 10:23, 14 wrz 2014

Joluś , Bogusiu...

Z bukszpanami to nie jest łatwa sprawa..chroniczny brak a ceny wysokie .. Ja dodatek byłam w sobotę u Kapiasa i przynajmniej połowa buksów była chora .. Wyglądały paskudnie , nas bolały serducha że tyle kasy poszlo w las... Obok zaś były posadzone obwódki z tujek .. Pikne , zdrowe, sztywne ..o cenie nie wspoomnę ...

Jeśli chodzi o buksy to jest plantacja ale daleko..no i rośliny kopane , wiec myslę ,że ńie ma sensu ryzykować teraz , tylko lepiej na wiosnę... Potem możemy sie zorganizować jakoś, ale mamy całą zimę ,żeby to przemyśleć i zaplanować .. Szkoda ,że nie zrobiłam zdjęcia temu żywpolotowi tujowemu .. Ciapa ze mnie

Ściskam Was mocno
gierczusia 10:23, 14 wrz 2014

Ewa napisał(a)
Eluś !!! wielkie dzięki

Ja również bardzo dziękuję .. Spędziłam Fantastiko dzień
gierczusia 10:25, 14 wrz 2014

baraga1904 napisał(a)

...a wiesz że ten stan czasami popłaca...szczególnie kiedy M zadaje niewygodne pytania np: skąd mamy te setki cebul w koszyku? kupiłaś? nie, to jeszcze z zeszłego roku, ale o nich zapomniałam...no i częśc nie moja, to od koleżanki...sklerotyka nie taka zła...
...cieszę się na sobotę...

Mam tak samo .. Sklerotyka w pewnych sytuacjach jest zupełnie na miejscu . Zwłaszcza tych niewygodnych o których piszesz

A o cebulach też właśnie " zapomniałam "

Buziole
gierczusia 10:32, 14 wrz 2014

Juzia_G napisał(a)
Widać, że już z Tobą lepiej...

Bo mi głupoty po głowie chodzą ???
lojalna_ 10:38, 14 wrz 2014

gierczusia napisał(a)
Joluś , Bogusiu...

Z bukszpanami to nie jest łatwa sprawa..chroniczny brak a ceny wysokie .. Ja dodatek byłam w sobotę u Kapiasa i przynajmniej połowa buksów była chora .. Wyglądały paskudnie , nas bolały serducha że tyle kasy poszlo w las... Obok zaś były posadzone obwódki z tujek .. Pikne , zdrowe, sztywne ..o cenie nie wspoomnę ...

Jeśli chodzi o buksy to jest plantacja ale daleko..no i rośliny kopane , wiec myslę ,że ńie ma sensu ryzykować teraz , tylko lepiej na wiosnę... Potem możemy sie zorganizować jakoś, ale mamy całą zimę ,żeby to przemyśleć i zaplanować .. Szkoda ,że nie zrobiłam zdjęcia temu żywpolotowi tujowemu .. Ciapa ze mnie

Ściskam Was mocno

A ja wczoraj sie namachałam łopata i nagotowałam chłopakom bo płot robili z jednej strony od sasiada. Gdybym wiedziała, ze na takiej fajnej wycieczce jestes to bym sie przylepiła do Ciebie
gierczusia 10:38, 14 wrz 2014

Kasya napisał(a)
A to przy samym tarasie masz... Do mycia nóg ?
Ślicznie ta trawkę przy tym wyglada

I tulipanowca masz ? zolkną mu listki, chyba nie powinny ?
Mój tez ma jakiś kropki i plamki rude na liściach.
Wiesz może co to ?

Kasiu .. Piękny ten nowy awaterek ..normalnie wyjątkowy zupełnie

Nogi myły dzieci koleżanki w moim oczku, wiec już to " zastosowanie " przerobiłam .. Choć przyznam ,że moczenie nóg to nie było jego główne przeznaczenie

Trawka , to prezent od Alinki .. Ja do dziś nie wiem , jak Ona taka kobyłę wielgaśną wykopała i mnie przytaszczyła zawsze jak na nią patrze to o tym myśle
Tulipanowiec reaguje na taką brzydka pogodę zażółceniem liści.. Podleję go prewicurem i dam mu spokój ..nowe liscie zresztą są śliczne i ogólnie nadal jest bardzo gęsty a nie łysy

Nie martw się , to są niekłopotliwe drzewa .. To nie to co buk lub wiąz .. Wiecznie mają muchy w nosie.

Przepraszam ,że musiałaś tyle czasu czekać na odpowiedz ...

Ściskam
gierczusia 10:41, 14 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)

A ja wczoraj sie namachałam łopata i nagotowałam chłopakom bo płot robili z jednej strony od sasiada. Gdybym wiedziała, ze na takiej fajnej wycieczce jestes to bym sie przylepiła do Ciebie

Nooo .. A chłopaki by z głodu pomarli , bo by im Kuchareczka ucieknęła ??

A tak serio .. Wczoraj byłam na proszonej imprezie urodzinowej, więc wieszzzzz

Ale możemy się kiedyś umówić i pojechać ..gdzieśtam , bo do Kapiasa jest naprawdę daleko