Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Ewa777 15:55, 28 maj 2015

gierczusia napisał(a)

Ewciu ja Ci też serdecznie życzę ,źebyś się z nimi poznawać nie musiała..tak se myślę ,źe to " robota " kompostownika , no bo figa rośnie tuż obok niego..i tak myślę....hmmmm

Ps. A jak tam te Twoje czarne skarbeczki ??? Wybijają je grzyby , czy nie ???? Ja podlałam cała część od strony ogrodu i od tego czasu non stop leje mam nadzieję ,źe grzybom w to graj a opuchlaczkom juz mniej
Ps 2 wiesz ,że na spotkaniu u Bogdzi ktoś strzelił świetne hasło że ja ma dwa przedogródki jeden z przodu a drugi z tylu bossskie

Od wiosny też mam kompostownik, więc nie strasz Po ogrodzie codziennie przechadzają się dwa koty sąsiadów - liczę, że przeganiają wszelkie gryzonie
Jeżeli chodzi o nasze szkodniki, to niestety ciągle polowania wieczorne są z łupem (wczoraj 15!) Walka jest nierówna. Szkodniki nadal mają przewagę liczebną Moje dziecko 5-lenie wie jak wygląda opuchlak! Liczę, że grzyby mi pomogą i w przyszłym roku będę miała mniej tego dziadostwa
danuta_szwajcer 16:35, 28 maj 2015

Spaceru w "królestwie rodkowym" zazdroszczę Pięknie wyglądasz No i zdolniacha z Ciebie z tymi laleczkami, może kiedyś się i ja załapię Echh z tymi nornicami innymi gryzoniami to u mnie aż poorane, ostatnio była Ania u mnie to na naszych oczach wyłaziły brrr. Co do ptaszków to też się z Tobą zgadzam, chociaż czasami niezłego bajzu narobiąPozdrawiam
gierczusia 10:56, 30 maj 2015

Ewa napisał(a)
No to ja janioła kcem i poczekam aaaa Elus Tys mi tez rozpoznała opuchlaczki. Wczesniej naiwnie myslałam, ze nie mam

nooo dobrze , to janioł będzie tylko napisz jaki kolor i czy ma wisieć czy siedzieć realizacja zamówienia po zakończeniu roku szkolnego
Już zapomniałam l przyznam się bez bicia ,że i Tobie opuchlaki wytropiłam ...teraz to juz mnie nikt nie zaprosi
Buziolki
gierczusia 11:03, 30 maj 2015

danuta_szwajcer napisał(a)
Spaceru w "królestwie rodkowym" zazdroszczę Pięknie wyglądasz No i zdolniacha z Ciebie z tymi laleczkami, może kiedyś się i ja załapię Echh z tymi nornicami innymi gryzoniami to u mnie aż poorane, ostatnio była Ania u mnie to na naszych oczach wyłaziły brrr. Co do ptaszków to też się z Tobą zgadzam, chociaż czasami niezłego bajzu narobiąPozdrawiam

Danusiu muszę przyznać ,że jest czego zadrościć .. Wjeżdżasz w taką nazwykeljszą uliczkę , żywopłot chroni przed ciekawskim wzrokiem te piękne widoki...przekraczasz furtkę i nagle...jakbyś znalazła sie w raju szał kolorów i zapachów.. Ii i po prostu...gąszcz roślin.... Fan- ta- sti - ko
Gryzonie wprawiają mnie w szok...tak jak napisała Ludwika , nie wiedziałam ,źe jest tyle różnych możliwych gatunków tych paskudników .. A najgorsze jest to że jak spojrzysz na ryjek , to normalnie....jak miły domowy chomiczek a tu ci wpierdzielił połowę figi a u Ciebie to już tak oficjalnie ??? Beszszszczelnyyyy
Ps. W sprawie lali kwestia otwarta
Buziole
gierczusia 11:08, 30 maj 2015

Ewa777 napisał(a)

Od wiosny też mam kompostownik, więc nie strasz Po ogrodzie codziennie przechadzają się dwa koty sąsiadów - liczę, że przeganiają wszelkie gryzonie
Jeżeli chodzi o nasze szkodniki, to niestety ciągle polowania wieczorne są z łupem (wczoraj 15!) Walka jest nierówna. Szkodniki nadal mają przewagę liczebną Moje dziecko 5-lenie wie jak wygląda opuchlak! Liczę, że grzyby mi pomogą i w przyszłym roku będę miała mniej tego dziadostwa

Wcale nie mam ochoty Cię straszyć....ja przemyśliwuję likwidację kompostownika... Po prostu , nie wiem czy gra jest warta świeczki ..na dodatek ktoś mi powiedział .że i opuchlaki lubią się gnieżdzic w pryzmie kompostowej i to już mnie chyba dobiło to znaczy..przechyliło szalę na rzecz likwidacji ... U mnie też jeszcze się pojawiają sporadycznie...zobaczymy co będzie dalej ..dbam o wilgotność gleby , coby grzybom anty opuchlakowym dobrze było mam nadzieję ,ze zadziała...

Ps To z Twojej Córci prawdziwy ekszpert opuchlakowy wyrośnie , bo już od mała szkolona jest
Buziole
gierczusia 11:19, 30 maj 2015

I parę porannych ujęć z mikro ogrodu
Skalnica z wschodzącym red baronem

Kwiaty skalnicy są delikatne jak mgiełka.....

Róża Giardina obudziła się na czas b
Na Dzień Dziecka bedzie miała kffiatuchy

Hostwisko z bukszpanami

Kwitnący rododendron tarragona

I tarragona w komplecie z nowym nabytkiem , czyli rododendronem golden torch

Buziaki dla Was i miłego weekendu

Bogdzia 22:17, 30 maj 2015

Tak ze zdjecia mi wygląda ze za blisko te rh koło siebie ale może to tylko złudzenie.Lola trochę tęskni do Ciebie ale ma sie dobrze , wszyscy ja ogladają i podziwiają precyzje wykonania.Buziaki za to że chcialo Ci sie przyjechac.
nicol21 23:14, 30 maj 2015

Ale milutko bardzo sympatycznie wyglądasz!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
eda 23:58, 30 maj 2015

Pozdrówka przyniosłam i widzę piękną wesołą buźkę i spotkanko było super Kolorki ogrodowe podziwiam paaaa
Kasya 07:40, 31 maj 2015

O...fotki są
Fajna ta skalnica, nie wiedziałam ze tak wysoko wyrasta z kwiatami
Roze tez juz u ciebie bardziej do przodu