Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 20:10, 08 wrz 2015

waldek727 napisał(a)

Z Twoich ust Elu usłyszeć o sobie taką opinię to dla mnie zaszczyt. W swoim minimalistycznym świecie staram się dobierać pasujące do siebie kolory i barwy. W szczególności dotyczy to ubrania, wystroju wnętrz jak i ogrodów.
Dziękuję i pozdrawiam.

Waaaldek............
.... A jak tu teraz w minimalistyczny męski świat wpasować sos bernaise ????? ...no chyba że doznania smakowe daleko wybiegają poza świat minimalizmu.......
Przyznam ,ze jest to bliskie i mojej ideologii
Pozdrowionka
eda 20:11, 08 wrz 2015

Pozdrowionka przyszłam zostawić a tu rewolka och będzie przemeblowanie ? buziolki
gierczusia 20:14, 08 wrz 2015

Kasya napisał(a)
Jak ma zasłonić kompostownik to w zimie tez chyba ?
Wiec albo iglaki i tu może być sosenka kompaktowa
Albo kratki/pergola z pnączem ?

Noo właśnie..i przyznam się ,że myślałam o ekranie z cisa kolumnowego hicksi czy tam hilli....jeden z nich rośnie ciut wyższy...chyba hicksii ..
Z pergolą może być taki problem ,że do kompostownika się kompletnie nie dostanę a muszę od góry no i od spodu , choć z jednej strony...

Ale w sumie..o takim rozwiązaniu wcale ńie pomyślałam
Dzięki Kasiu
Bogdzia 20:16, 08 wrz 2015

Myslę że ten buk z czasem zajmie całe to miejsce .
gierczusia 20:18, 08 wrz 2015

JulkAd napisał(a)
A myślałaś, żeby puścić po kompostowniku jakiś zimozielony bluszcz?...wcześniej oczywiście trzeba by było opleść go jakąś siatką, no ale też nie wiem jak wówczas z dostępem powietrza?...no i dopiero później jakąś lekką kompozycję z przodu bym dała....

Oooooo..jak ja kocham te burze mózgów

Widzę ,źe masażysta sie spisał Julciu
Kompostowńik tak jak piszesz śliski jak byk..ale to by było rozwiązanie najmniej miejsca by zajęło ,a bluszcz zawsze chalstnąć można bez kłopotu jak zacznie szaleć ....

Trawkę tam bym chyba chciała..jakiego morninga może..i może rozchodnik ????! nawet mam matronę na podorędziu i by pasowała do buka purpurea [chyba]
lojalna_ 20:18, 08 wrz 2015

Elus to troche czasu masz na ten kawałek przemysl to zima co sie teraz bedziesz spieszyc ; planuj ze mna mala kweke w Szarlotce pod koniec wrzesnia, bo zapomnialam Ci dac konski materialow na Tole kolejne a ja po cichutku tez bym sie w kolejce po tako Frelka ustawila )))
gierczusia 20:23, 08 wrz 2015

Bogdzia napisał(a)
Myslę że ten buk z czasem zajmie całe to miejsce .

Bogdziu
Popełniliśmy mega zasadniczy błąd marnie oczyszczając teren po budowie....jak teraz robiłam tam rewoltę sadząc tam zawijaska bukszpanowego i wyrywając palisadki to wylawiałam jakieś kawałki płyt betonowych na dach..stad ten buk bardzo słabo rośnie..wyciągłam mu teraz na silę przewodnika na górę na patyku , bo on jakby w miejscu stał....a mnie by się chciało jeszcze ciut do góry....
Ale jaśli będzie tak jak piszesz za jakieś ...100 lat ..a pewnie bedzie znacznie szybciej to może ten bluszcz byłby dobry ??? Wiele miejsca nie zajmie , a zasłoni kompostownik na czas kiedy buk zrzuca liście.... Dobrze kombinuję Bogdziu ??
waldek727 20:29, 08 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)
Elus planuj ze mna mala kweke w Szarlotce pod koniec wrzesnia, bo zapomnialam Ci dac konski materialow na Tole kolejne a ja po cichutku tez bym sie w kolejce po tako Frelka ustawila )))

Jolcia!!!
A nie masz tam przypadkiem u siebie jakiegoś ciupkiego białego fartuszka???
gierczusia 20:30, 08 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)
Elus to troche czasu masz na ten kawałek przemysl to zima co sie teraz bedziesz spieszyc ; planuj ze mna mala kweke w Szarlotce pod koniec wrzesnia, bo zapomnialam Ci dac konski materialow na Tole kolejne a ja po cichutku tez bym sie w kolejce po tako Frelka ustawila )))

Jolciu na kawę a może prędzej herbatkę w moim wykonaniu ale w Twoim towarzystwie to ja zawsze chętnie jak tylko będę mogła i mnie przyjmiecie to ja jestem na tak zwłaszcza że ja mogę się dowlec..noooo..może nie piechotą ale rowerem to już bez kłopotu
Co do rewolty, to najbardziej lubię sadzić rośliny jesienią..one się do zimy pozbierają a juz wiosną zaczynają szaleć ... Ale jak nie zdąźę , to się nie pochlastam

A pytałam o Lolę , pamiętasz ?? już by u Ciebie siedziała na parapeciku

Edit: tak mi się wydaje ze pytałam . Ale jeśli mam sklerozisa i nie pytałam to znaczy się , że już się gubię i proszę o wybaczenie

Buziole dajcie znać jak ustalicie jakiś konkretniejszy dzień
gierczusia 20:34, 08 wrz 2015

waldek727 napisał(a)

Jolcia!!!
A nie masz tam przypadkiem u siebie jakiegoś ciupkiego białego fartuszka???

Waldziu ale po co Tobie ten pici fartuszek ?? dla Ciebie takiego w rozsądnych wymiarach trza, a nie takiego na 38 cm... wzrostu ...

Czeeeekaj...a może taki by Ci się spodobał ???