Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

JulkAd 18:45, 08 wrz 2015

Burza mózgów?....lubiem takie, ale niestety dzisiaj nie myślę jestem totalne odmóżdżona...
Anda 18:48, 08 wrz 2015

Pomyslalam n.p. o Pieris japonica albo Kalmia. Tylko, ze oba potrzebuja ziemi bardziej kwasnej.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:50, 08 wrz 2015

Albo Spiraea thunbergii

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
boguslawa_ma... 19:15, 08 wrz 2015

Elu macham
gierczusia 19:39, 08 wrz 2015

Anda napisał(a)
Pomyslalam n.p. o Pieris japonica albo Kalmia. Tylko, ze oba potrzebuja ziemi bardziej kwasnej.

Pierisa mam kawałek dalej na rabacie kwaśnolubnej przy tarasie...
Natomiast nie wiem jak kalmia...tam musi być coś , co kompostownik przesłoni .... Pieris zdecydowanie zbyt niski
Tawuła szara griefschaim ( mam nadzieje ,źe nazwy znów nie przekręciłam ) rośnie w gazonie w którym jest osadzony płot..czyli ona tam fizycznie jest
gierczusia 20:04, 08 wrz 2015

JulkAd napisał(a)
Burza mózgów?....lubiem takie, ale niestety dzisiaj nie myślę jestem totalne odmóżdżona...

A cóż tam Juleczko ???? Zmęczona jesteś ???... Bo jak trza komuś wybić zemby z Twojej kasy , to lecem ..... a może , zamiast bić sprawcę ,tojakiegoś masażystę Ci wyślę ??hmmmmmm...??

gierczusia 20:05, 08 wrz 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Elu macham

Bogusiu ja również stęskniłam się już za Tobą ... Mus o jakiejś kawce pomyśleć w większej grupie......
Kasya 20:06, 08 wrz 2015

Jak ma zasłonić kompostownik to w zimie tez chyba ?
Wiec albo iglaki i tu może być sosenka kompaktowa
Albo kratki/pergola z pnączem ?
JulkAd 20:07, 08 wrz 2015

A myślałaś, żeby puścić po kompostowniku jakiś zimozielony bluszcz?...wcześniej oczywiście trzeba by było opleść go jakąś siatką, no ale też nie wiem jak wówczas z dostępem powietrza?...no i dopiero później jakąś lekką kompozycję z przodu bym dała....
JulkAd 20:10, 08 wrz 2015

gierczusia napisał(a)

A cóż tam Juleczko ???? Zmęczona jesteś ???... Bo jak trza komuś wybić zemby z Twojej kasy , to lecem ..... a może , zamiast bić sprawcę ,tojakiegoś masażystę Ci wyślę ??hmmmmmm...??

Oj Kochana z nieba mi ten Twój masażysta spadł, dzięki Ci bardzo....brakuje mi endorfin pobasenowych...ostatnie dwa tygodnie zastój miałam....