Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

AsiaK_Z 18:57, 03 wrz 2015

Tru tu tuuu. Trąbię, że u mnie "od nowa". W wolnej chwili zapraszam
Pozdrawiam serdecznie
gierczusia 08:37, 04 wrz 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Tru tu tuuu. Trąbię, że u mnie "od nowa". W wolnej chwili zapraszam
Pozdrawiam serdecznie

Nooo fieszzz tak póżno mi trąbić ??? początku musiałam szukać w gąszczu stron ... hmmmmm...abo to ja miałam taki zapłon...... ???
A tak na serio
cieszę się bardzo razem z Tobą będzie super i badzo dziękuję ,źe dałaś znać , bo ja ostatnio permanentnie nieczasowa
Ściskam mocno
gierczusia 08:51, 04 wrz 2015

JulkAd napisał(a)
A ile taka Lola ma wzrostu? Faktycznie chudzina z niej....a fuzekle i owszem szykowne, ale maszki tyż pikne

Juleczko
Lola ma 38 cm wzrostu..mniejsze już naprawdę trudno odziać ,a z kolei większe...to chyba tonę materiału do wypychania trza i dwa dńi czasu
Kserowałam wykrój w różnych skalach i taka drogą prób i błędów odpowiada mi najbardziej
Ale o " maszki " zapytać muszę
Bo jak już się dowiedziałam co to " łonca " to chcę wiedzieć tez co to maszki

Muszę Wam zresztą napisać ,źe uwielbiam słowa kiedy studiowałam w Raciborzu to przeważająca część moich koleżanek była z okolic Rybnika do dziś się śmieję ,źe jak wchodzę do szkoły w okolicy ,to żadego matematyka nie znam , ale gdybym wlazła do wzkoły w Rybniku , to znam na bank
Ale..w czasie studiów..wiecie akademik i takie tam głupoty...bardzo często porównywałysmy nasze gwary....rozbawiły mnie wtedy pamiętam..hmmmm..po naszemu "śpiki" ,po ichniemu "snople".. świetne słowo wiecie co to ??? bo triochę ciężko mi to wyjaśnić ....ale i tak największą furorę zrobiły w dosłownie całym akademiku nazwy " części " damskich i męskich...czyli " piśka i pisiorek "

Ściskam Was mocno życzę miłego piątku i niech już ten łikend się zacznie

Ps..u mnie popaduje...a ja wczoraj zawrotyczowałam cały ogródek , booooo..padać nie miało

Lecem do roboty

A Ty Lola machaj do Gości ładnie , jak mnie nie będzie
I przy okazji możecie zobaczyć , dlaczego nie warto wyrzucać tego co Wam zostańie z przyciętych wrzosów jeszcze raz buziole

Anda 09:04, 04 wrz 2015

Hej Lola, jak leci

Bardzo ładny wianek. U mnie wrzosów niet.

Znam słowo śpik, z Wielkopolski jestem, ale nie wiem, czy u Ciebie to samo znaczy

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 21:15, 04 wrz 2015

Pyry z gzikiem, antrejka, ryczka, szneka z glancem no i tytka. To tak z gwary poznańskiej aaaaa i jeszcze glazejki
gierczusia 15:42, 06 wrz 2015

Anda napisał(a)
Hej Lola, jak leci

Bardzo ładny wianek. U mnie wrzosów niet.

Znam słowo śpik, z Wielkopolski jestem, ale nie wiem, czy u Ciebie to samo znaczy

Lola mówi ,źe dobrze
Wianka jakoś specjalnie nie planowałam , ale po tym jak mi śruba odbiła i zakupiłam nowe zasłony , to miałam problem z nagłą zmianą koloru i doborem dekoracji..a źe kolor mam teraz wrzosowy ...więc było jak u tego pomysłowego Dobromira trzy podskoki piłeczki mmaaaaaammm

A śpiki chyba znaczą to samo , skoro tak chętnie omijamy temat tłumaczenia tego wyrazu buziole Ewka miło ,źe zaglądasz

gierczusia 15:43, 06 wrz 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Pyry z gzikiem, antrejka, ryczka, szneka z glancem no i tytka. To tak z gwary poznańskiej aaaaa i jeszcze glazejki

nooo dobra poddaję się w kwestii gzika, szneki i glazejki reszta...chyba ??? wiem
gierczusia 15:58, 06 wrz 2015

JulkAd napisał(a)

No ja też w pracy od 24 ale jakoś najbardziej odczuwam dopiero ten tydzień. Rady i zespoły też za mną, nawet informacje do rodziców już posłałam....egzaminów wprawdzie swoich nie miałam, ale dopingowałam swoje szkolne dzieci.....odściskujęOgród wygląda jakby suszy w ogóle nie odczuł. A werbena śliczna. Powoli przekonuję się też do niej i tylko nie wiem gdzie takową posiać. Buziaki

Ja zawsze ten początek jakoś muszę odchorować ńie żeby specjalnie męczące było ( choć nasz szef , chyba był w wakacje na jakimś kursie sado - maso .. z naciskiem na sado ) bo całkiem dobrze idzie mu męczenie nas

Ja tam dużo egzaminów nie miałam , ale też kibicowałam jednemu mojemu....ma już 18 lat i to co zrobiliśmy ,źeby ju skończył to gimnazjum ,to się nadaje normalnie na książkę i jeszcze fiza mu została na sierpień i siedzimy na tym nieszczęsnym egzaminie...i pytamy gościa baba z fizy i ja wychowawca pada pytanie: podaj przykład ruchu drgającego w przyrodzie......gościu myśli......iiiiiii..myśli...cały sufit już zdążył obejrzeć i nagle...pada odpowiedź: trzęsienie ziemi ??????? A my obie : taaaaakkkkkk komedyja normalnie
Susza u mnie przebiegła w miarę spokojnie , no bo te zbiorniki zrobiły jednak jakąś robotę ale i tak pod lustrem wypalone
Werbena jest naprawdę ciekawa, u mnie teraz kwitnie , kiedy już mało co fajnie wyglada...moja jest lekko opóżniona , ale to mnie akurat cieszy bo jest ozdoba tarasu no i się zorientowałam ,źe ją trzeba uszczykiwać jak jest młoda , bo jest wtedy gęściejsza i ma więcej kwiatów...gdzieś ją bez problemu wciśniesz, bo ona taka ażurowa..no i dość wysoka

Buziole Juleczko bardzo gorące
gierczusia 16:07, 06 wrz 2015

Juzia napisał(a)
Eluś ja wiem, że płyn na wszy to nie na moją głowę Czytałam już....chyba Bawarka o tym pisała, nie? Nasuszyłam trochę wrotyczu...ale krzaka w sumie mogę jeszcze pociachać
A co do spotkań....to ja mogę i przed setką i po... tylko czas mi znajdź
Buziakuję Ciebie i Zuzę

Ufff , to dobrze ,źe wiesz bo jakby ktoś się miał obrazić o te wszy.......aa...to bym nie chciała...

Ja długo szukałam tego preparatu...bo wielu z nich nie ma wcale podanego składu ..aż w końću znalazłam zawsze to jakaś alternatywa trichę się martwię ,źe nie wiem jakie stęźenie , ale jak zabije wszy , to moźe zabije i opuchlaki

Zresztą bardzo jestem ciekawa ile czasu jestem wrotycz po oprysku na krzokach...bo czytałam ,że tujon nie jest rozpuszczalny w wodzie...bo ale jak deszcz ???? hmmmmm

Juzek po setce będziem miały duuużoooo czasu pod warunkiem ,źe ZUS nie każe nam pracować aźe do smierti
Ale będziemy mogły pozapominać gdzie i do kogo oraz w jakim celu podróżujemy

Wybacz , ale ja Zuzy buziakować nie bedem nawet na Twoją prośbę Zuza jakoś mało całuśna .. Jak kiedy przyjdziesz , to se ją sama pocałujesz .... nawet opłaty za to nie pobiorę

Ściskam mooocno
gierczusia 16:11, 06 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Zuza fajna, choć spojrzenie, które rzuca pozwala mi przypuszczać, że broni swojej Pańci jak niepodległości .

Bożeszzzz Kaśko ..jak dobrze ,źe nie napisałaś o obronie pańci jak cnoty

A zapewniam Cię ,źe ona tylko tak groźnie wygląda...jest naprawdę uroczym zwierzakiem