Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 11:27, 07 maj 2016

No i obiecane MikroFoty
Tawuła szara griefshaim ( prawie se jęzora łamię na tej nazwie i nigdy nie wiem , czy dobrze napisałam ) kończy powoli kwitnienie...

Buk purpurea pendula.....czasem te młode przyrosty są przesliczne róźowiutkie..w tym roku jakieś bure...

Za to klon crimson centry czaruje swymi połyskliwymi , bordowymi liścmi u niektorych bardzo kaprysi chorujac na mączniaka..u mnie drzewo bezproblemowe chyba ta wilgoć z oklicznych podmokłych lasów tak mu służy

Jakieś niezapominajki mi się przyplatały zameldowały się bez bez pytania i czynszu nie płacą

Kasya 12:11, 07 maj 2016

Juz chciałam krzyczeć gdzie fotki... Ale troszkę jest
Niezapominajki nawet fajne na początku , pozwalam im kwitnac ale potem u mnie mączniaka łapią
Kindzia 09:46, 08 maj 2016

Dobra, dobra...Giardina wcale jeszcze pączka nie musi mieć! Ale żyje???
boguslawa_ma... 13:06, 08 maj 2016

Ela kiedy w tym roku wystawa kwiatów ,wiesz coś?
gierczusia 14:37, 08 maj 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
Ela kiedy w tym roku wystawa kwiatów ,wiesz coś?

Bogusiu w najbliższy weekend idziemy ?? tak jak co roku ??

http://www.wystawakwiatow.parkslaski.pl

Moźe będzie okazja na większe spotkanie w Parku Śląskim w najbliższy weekend ???? Kto oprócz nas się wybiera ??
gierczusia 14:40, 08 maj 2016

Kindzia napisał(a)
Dobra, dobra...Giardina wcale jeszcze pączka nie musi mieć! Ale żyje???

... Hahaha ...dobre pytanie ?? pytałam jej czy żyje ,ale nic nie odpowiedziała
A tak na poważnie..nie wiem Kasiu, co z nią jest miniaturowe róże sasiadki są już mega zielone a u mnie nicc, zero
W zasadzie już ją kciałam wyciepać, ale skoro mówisz ,źe jeszcze moze pąków nie mieć to się chwilkę wstrzymam....
Dzieki za zainteresowanie
Buziole
gierczusia 14:41, 08 maj 2016

Kasya napisał(a)
Juz chciałam krzyczeć gdzie fotki... Ale troszkę jest
Niezapominajki nawet fajne na początku , pozwalam im kwitnac ale potem u mnie mączniaka łapią

Nooooo przynajmniej raz nie dostałam po glowie za brak fotek
Mączniak powiadasz ????... A u mnie tej powsinodze nic, rośnie se i rośnie
gierczusia 07:48, 09 maj 2016

Rododendron simona to według mnie jeden z piękniejszych, jeśli chodzi o kolor kwiatów..z jednej strony ten delikatny róz, z drugiej intensywnie bordowe pręciki.. zresztą...zobaczcie sami

Niestety jeśli chodzi o pokrój , to już jest znacznie gorzej ... Łysy od dolu straszliwie..no i na dodatek...opuchlaki również doceniaja jego walory .... Stad też..niestety dostaje nakaz eksmisji póki co...stoi w donicy..i szuka chętnego

A na jego starym miejscu powoli pojaia się miejsce na ławeczkę

A to ..... dostałam dziś rano idealnie obrazuje nasze dzisiejsze nastawienie do swiata , prawda ??? ale do następnego długoego weeekendu zostało nam zaledwie 13 dni roboczych, a więc...damy radę

Miłego tygodnia

Sebek 07:53, 09 maj 2016

gierczusia napisał(a)

Bogusiu w najbliższy weekend idziemy ?? tak jak co roku ??

http://www.wystawakwiatow.parkslaski.pl

Moźe będzie okazja na większe spotkanie w Parku Śląskim w najbliższy weekend ???? Kto oprócz nas się wybiera ??

Propozycja mega kusząca!
Sobota czy niedziela? Wolałbym to drugie, po południu w dodatku
gierczusia 07:57, 09 maj 2016

Sebek napisał(a)

Propozycja mega kusząca!
Sobota czy niedziela? Wolałbym to drugie, po południu w dodatku

Szczerze mówiąc , ja obstawiałabym piątkowe popołudnie jest spokojnie, nie musisz się przepychac lokciami ,źeby się gdzieś dostać..no i towar jest nie przetrzebiony )) w soboty i niedziele są tabuny ludziów