Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 14:30, 22 wrz 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Okopy to za mało, bo ona taka sprytna jest przeciśnie się nawet przez dziurkę od "gerdy"

ps. bendem ryczeeeeeeeeeeććć

Okopy za małooooo ?? a drut kolczastyyyy ??
Mówisz ,że nawet przez dziurkę od klucza ???... kuuuleeee, to ona taka wychudzona ?? to może po prostu jakiego ruska najmiemy z chudą da radę
Ps..a ja liczę na jaki cud...sama nie wiem na jaki......
abiko 14:38, 22 wrz 2016

gierczusia napisał(a)

Nooo..nieeeee ale zrobię to dla Ciebie chodzi Ci o liściaste ???brzoza youngii , klon crimson,, buk purpurea pendula, wiąz camperdownii iiiiii...tulipanowiec

Aż sama jestem zaskoczona ,że aż mi tyyyyle wlazło jednak , co dobry upychacz , to dobry upychacz i nie mam wrażenia ,że jest nadziabane..wręcz przeciwnie..nadal brak mi cienia...Ci co u mnie byli latem , to wiedzą o czym gadam

A widzisz, bo mi tu taka jedna z O. powiedziała, że mistrzyni w upychaniu drzew jesteś Ja mam ciut więcej z naciskiem na ciut i mówię, że nie mam gdzie ich posadzić a petelnia jest niestety Więc muszę przyjść do Ciebie na nauki
gierczusia 18:37, 22 wrz 2016

Bawiłam się dzis w młodego chemika według receptury Mazana zrobiłam miksturę na grzyba..a zaczęło sié niewinnie doczytałam gdziesik u nas na forum o tej mieszaninie..najpierw była kreda...hmmm.malarska jakbyście widzieli ten wzrok sorzedawcy w casto , kiedy o nią zapytałam...po prostu..bezcenne ale dodał..kredę..to w sklepie u pana Zdzisia zrozumiałam o co biega kredę zamówiłam w necie dziś odbyło się wiiiielkie mieszanie i nawet udało mi się nie wysadzić domu ani siebie bo miała być...reakcja z wydzielańiem CO cokolwiek to znaczy szumiało w każdym razie nieźle, w końcu się uspokoiło, zmieszałam i właśnie skończyłam pryskać trzeba pamiętać , aby powtarzać regularnie , co tydzień...noo i zobaczymy
Krótka relacja....

Kasia_CS 18:47, 22 wrz 2016

gierczusia napisał(a)
bo miała być...reakcja z wydzielańiem CO cokolwiek to znaczy

No lepiej, zeby nie CO, bo byś sie zaczadzila chodzilo o CO2, czyli dwutlenek węgla

Ja w przyszlyn sezonie mam zamiar stosować opryskiwanie OW, czyli octanem wapnia

AsiaK_Z 18:50, 22 wrz 2016

gierczusia napisał(a)
Bawiłam się dzis w młodego chemika według receptury Mazana zrobiłam miksturę na grzyba..a zaczęło sié niewinnie doczytałam gdziesik u nas na forum o tej mieszaninie..najpierw była kreda...hmmm.malarska jakbyście widzieli ten wzrok sorzedawcy w casto , kiedy o nią zapytałam...po prostu..bezcenne ale dodał..kredę..to w sklepie u pana Zdzisia zrozumiałam o co biega kredę zamówiłam w necie dziś odbyło się wiiiielkie mieszanie i nawet udało mi się nie wysadzić domu ani siebie bo miała być...reakcja z wydzielańiem CO cokolwiek to znaczy szumiało w każdym razie nieźle, w końcu się uspokoiło, zmieszałam i właśnie skończyłam pryskać trzeba pamiętać , aby powtarzać regularnie , co tydzień...noo i zobaczymy
Krótka relacja....

Łooooo matko, tylko nie CO byłby kryminał, w najlepszym wypadku komora hiperbaryczna w innym trupy
gierczusia 18:58, 22 wrz 2016

Kasia_CS napisał(a)

No lepiej, zeby nie CO, bo byś sie zaczadzila chodzilo o CO2, czyli dwutlenek węgla

Ja w przyszlyn sezonie mam zamiar stosować opryskiwanie OW, czyli octanem wapnia

Nooo widzisz Kasiu skasowało mi tego posta , pisałam drugi raz....i tu taki błąd dobrze ,że poprawiłaś dziękuję
Ja już chciałam spróbować octanu i nie czekać do przyszłego sezonu..po tym mokrym lecie mączniak mi napadł przetacznika, czarna plamistość brzozę i jeszcze jakieś grzybisko na hortensji...więc nie było na co czekać , tylko działać może chociaż gorzej nie będzie przepis był dłuuuugi ,strach mnie obleciał ale było tak jak napisał Mazan...dłużej pisał jak to zrobić niż tą mieszaninę robił
gierczusia 18:59, 22 wrz 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Łooooo matko, tylko nie CO byłby kryminał, w najlepszym wypadku komora hiperbaryczna w innym trupy

Noooo paaaczzz jedna dwójeczka a tyyyyle radości
Sebek 19:01, 22 wrz 2016

Czary jakieś czy cuś Misktury nie z tej ziemi widzę
gierczusia 19:02, 22 wrz 2016

Sebek napisał(a)
Czary jakieś czy cuś Misktury nie z tej ziemi widzę

Sebuś ja tam nie wiem czy one z kosmosu czy skąd...ale...najważniejsze żeby pomogły reszta się nie liczy no i grunt ,że chalupy w kosmos nie wysłałam
Anda 19:03, 22 wrz 2016

Nie no padlam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies