Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 12:11, 09 maj 2017

Kasia_CS napisał(a)
Kurcze.. chce zrobić donice, bo się napaliłam jak szczerbaty na suchary tylko muszę jakąś formę zorganizować

Ten szczerbaty ... ajjjj..udał Ci siem
Naprawdę nie masz jakiejś starej paczki po lodach ??? Fajnie się sprawdza, jest gładka , wielkości doniczki no i gratis
Ale wiesz cooooo ??? jak nie masz , to zawsze można kupić taką paczuszkę i wtedy to będzie przyjemne z pożytecznym
Mniaammmmm
Smacznego
eda 12:30, 09 maj 2017

gierczusia napisał(a)

Kasiu no nie kcem Ciem o zawał przyprawić , boś Ty tako fajno dziołcha
Sama robię koryto z masy cementowej zrobiłam już sobie doniczkę w ubiegłym sezonie i do tej pory jest okej natomiast koryto jest potężne bo ma ok 120 cm..bardzo siė martwię czy to wszystko wytrzyma ciężar zaprawy no i jeszcze wody na dodatek...jak będzie okej i sié nie rozwali to pokażę na razie i tak siedzi w formie
Wytrzymasz jeszcze jakiś tydzień ???

Taka sama technologia...

suuuper efektowne ja to bym chciała poidełko bo w sklepach za drogo dla mnie warto by było pokombinować ....buziaki zostawiam Elu
Kasia_CS 12:43, 09 maj 2017

Elu, ale ja myślę tak z grubej rury czyli np 30x60x30 cm choć co racja to racja, trza zacząć od czegoś mniejszego. Pojemników po lodach Ci u mnie dostatek
gierczusia 12:49, 09 maj 2017

Kasia_CS napisał(a)
Elu, ale ja myślę tak z grubej rury czyli np 30x60x30 cm choć co racja to racja, trza zacząć od czegoś mniejszego. Pojemników po lodach Ci u mnie dostatek

Uhiuummmm wieeeeelkie lubisz
No to pozostaje kastra budowlana kilkanaście zł w casto są 3 różne pojemności..największa 90 l..mnie to było za mało więc łączyłam dwie kastry...

gierczusia 12:52, 09 maj 2017

eda napisał(a)

suuuper efektowne ja to bym chciała poidełko bo w sklepach za drogo dla mnie warto by było pokombinować ....buziaki zostawiam Elu

Edziu Ty wiesz ,że ja się nie umię napatrzeć na ten Twój cudny awatar ??
Poidełka też widziałam..kombinuj ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia
A jak już coś wykombinujesz to się pochwal plizzzz
bleebla 14:19, 09 maj 2017

Jesli lodygi bluszczu nie sa suche to bedzie ok.
Kasia_CS 22:44, 09 maj 2017

Elu, a powiedz mi ile mniej wiecej "towaru" zejdzie na takie korytko jsk Twoje? Zastanawiam się ile kupic perlitu jak będę chciała cos zacząć kombinować
gierczusia 23:04, 09 maj 2017

bleebla napisał(a)
Jesli lodygi bluszczu nie sa suche to bedzie ok.

Spróbowałam przełamać lodygę i nie strzeliła z suchości ...więc może jest jeszcze jakieś šwiatło w tunelu...
Tylko ile jeszcze można czekać na te liście.....
gierczusia 23:07, 09 maj 2017

Kasia_CS napisał(a)
Elu, a powiedz mi ile mniej wiecej "towaru" zejdzie na takie korytko jsk Twoje? Zastanawiam się ile kupic perlitu jak będę chciała cos zacząć kombinować

3/4 z 25-kilogramowego worka cementu..perlit..miałam worki po 5 kg - zużyłam 3 ..kompost był w workach jak mała ziemia...i zużyłam tylko jeden
To tak w szybkim podsumowaniu
Jak chcesz robić tak duże jak moje to może chwilkę siė wstrzymaj, aż moje wyschnie...... Zobaczymy , czy to nie popękało ( grube jest ) czy te zbrojenie się sprawdza....
no chyba ,że robota Ci siem w rękach pali i nie będziesz w stanie wytrzymać torób w końcu..raz się żyje
Kasia_CS 23:18, 09 maj 2017

nie no, aż tak mi się nie pali - a ile myślisz będzie schło u Ciebie?