Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 11:26, 10 maj 2017

Kasia_CS napisał(a)
nie no, aż tak mi się nie pali - a ile myślisz będzie schło u Ciebie?

No właśnie...to jest pytanie jak naraziejest twarde ale nadal całe ciemne.. To może nawet potrwać 2 tygodnie przy takiej aurze
A Ciebie pewnie już rączki swędzą
kasja83 12:28, 10 maj 2017

gierczusia napisał(a)

Uhiuummmm wieeeeelkie lubisz
No to pozostaje kastra budowlana kilkanaście zł w casto są 3 różne pojemności..największa 90 l..mnie to było za mało więc łączyłam dwie kastry...

Gierczusia Ty to jesteś pomysłowy Dobromir.
gierczusia 13:11, 10 maj 2017

kasja83 napisał(a)

Gierczusia Ty to jesteś pomysłowy Dobromir.

Kaśkooo przeca ja pół Polski przeszuklałam za większą kastrą budowlaną
Ale to zaszczytne miano zdecydowanie należy się mojemu eMowi

On ma dokładnie tak jak wspomniany Dobromir rzucam mu temat..on nic nie mówi..dłuuugo nieraz dzień , dwa ..tak jakby temat umarł...a potem ..buch wiesz...ta piłeczka na głowie i ma rozwiązanie .... Ma też babę , która wiecznie mu jakieś czelendże wymyśla
Monia81 13:17, 10 maj 2017

Elu mój eMuś ma tak samo, ja mu rzucam temat, a on rozwiązania szuka, nie narzekam bo chce mi pomóc w każdy możliwy sposób
gierczusia 13:33, 10 maj 2017

Monia to jest suuuper , no nie ???
Za pierwszym razem to myślałam ,że zapomniał...olał....czy takie tam..a tu nagle...tadammmmm
Uwielbiam to , myślę ,że Ty też
Buziole
Kasia_CS 15:52, 10 maj 2017

gierczusia napisał(a)

No właśnie...to jest pytanie jak naraziejest twarde ale nadal całe ciemne.. To może nawet potrwać 2 tygodnie przy takiej aurze
A Ciebie pewnie już rączki swędzą

Swędzą swędzą, na razie w głowie i obmyslam różne rzeczy już z tej masy ale na razie składników niet, więc muszę dopiero zakupów dokonac pytałam ile tego perlitu, bo nie wiem czy worek 5l czy 125l
kasja83 17:10, 10 maj 2017

gierczusia napisał(a)

Kaśkooo przeca ja pół Polski przeszuklałam za większą kastrą budowlaną
Ale to zaszczytne miano zdecydowanie należy się mojemu eMowi

On ma dokładnie tak jak wspomniany Dobromir rzucam mu temat..on nic nie mówi..dłuuugo nieraz dzień , dwa ..tak jakby temat umarł...a potem ..buch wiesz...ta piłeczka na głowie i ma rozwiązanie .... Ma też babę , która wiecznie mu jakieś czelendże wymyśla

Dobry eM.

U mojego kończy się to na etapie milczenia
Kasia_CS 19:10, 10 maj 2017

Aaaa, Elcia, a jakiej frakcji masz perlit? Bo widzę, że są ziarna różnej grubości i nie wiem, czy lepsze bardziej miałkie czy większe kuleczki
gierczusia 19:55, 10 maj 2017

Kasia_CS napisał(a)

Swędzą swędzą, na razie w głowie i obmyslam różne rzeczy już z tej masy ale na razie składników niet, więc muszę dopiero zakupów dokonac pytałam ile tego perlitu, bo nie wiem czy worek 5l czy 125l Aaaa, Elcia, a jakiej frakcji masz perlit? Bo widzę, że są ziarna różnej grubości i nie wiem, czy lepsze bardziej miałkie czy większe kuleczki

125 l to jeśli kcesz produkcjė hurtową uruchomić
Z frakcją jest większy problem na mojej paczce nie ma napisanej jednak zbyt duże granulki w stosunku do wyrobu to nie jest dobry pomysł, bo bardzo osłabia konstrukcję mnie się pierwsza doniczka w ten sposób (chyba )rozleciała + zła proporcja .
Ja do obu doniczek używałam tego samego perlitu. Jednak do tej małej jeszcze go miażdżyłam młotkiem do kotletów
gierczusia 19:57, 10 maj 2017

kasja83 napisał(a)

Dobry eM.

U mojego kończy się to na etapie milczenia

Koffana bo Ty byś tak od razu kciała mój potrzebował do tego aże 20 lat - tak , tak..teraz mamy takową rocznicę
Tak wiéc uzbrajaj się w cierpliwość