Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa zachciewajka :)

Ogrodowa zachciewajka :)

Kasial 20:42, 13 sie 2014

Usiłowałam przygotować "poczekalnie" dla roślinek i co??? I tylko częściowo, bo zjadły mnie komary. Są nakarmione na miesiąc. Jak ja ich nienawidzę
Kasial 15:15, 14 sie 2014

A w ogóle to miłego długiego Łikendowania wszystkim życzę
Katkak 16:53, 14 sie 2014

Kasia łączę się z Tobą w bólu - też nienawidzę komarów . A jakieś spreje nie pomagają?
Kasial 17:22, 14 sie 2014

Kasiu może i pomagają ale skończył mi się. Do oczów nawet mi wchodziły pinawki jedne. Pogryzły mi kostki, nadgarstki i twarz. Dobrze, że miałam żel na ukąszenia
Mala_Mi 10:02, 15 sie 2014

Kasial napisał(a)
haha no może i tak by było dobrze. Ja zrobię sobie moskitierę nad ogrodem Taką 88 na 26 metrów

Ja mam inwazję mrówek. Dziadostwo. No dobra mszyce podobno je zjadają ale co mi z tego jak bób i tak musiałam pryskać od mszyc, bo mrówki jakoś nie radziły sobie.

Mrówki chodują mszyce.. bo mają opopulną kożyść. Jak pojawaiaja si emrówki to oznaka, że zaraz będą mszyce.
Też lubie żółty kolor
Kasial 11:21, 15 sie 2014

Głupiec ze mnie, ktoś kiedyś mi powiedział, że mrówki ciapią mszyce i wszystko ładnie pieknie, niech sobie chodzą. A może to ja coś pomieszałam??
No i masz, kolejnej rzeczy się nauczyłam. Dzięki Ann
Kasial 12:08, 15 sie 2014

Mam pytanie. Mam sosnę dość sporą. Czy jest jakiś sposób aby kontrolować jej wysokość? Nie chcę żeby rosła w górę. Czytałam, że można podciąć czubek. I że już? A nie chce jej wycinać, bo mi się podoba. Prodzę o podpowiedź
Iwk4 19:28, 15 sie 2014

Kasial napisał(a)

Takiego mam chwastka. Wyższy ode mnie ma jakieś 180 cm.

Kasiu, wracam do nawłoci. Niekoniecznie trzeba ją traktować jako zielsko. Mam ją w ogrodzie, posadziłam blisko płotu jako tło, bo faktycznie robi się łysa na dole, jak ma sucho. Jesienią pięknie kwitnie i długo trzyma się w wazonie. Pięknie wygląda na rabatce jesiennej z rudbekią. Ja jeszcze mam na tej rabacie jarzębinę. Uwielbiam tę rabatkę. Jak chcesz, jutro zrobię zdjęcie.
W działkowcu sierpniowym też ją proponują komponować na rabatach bylinowych.
Wprawdzie Danusia lansuje, aby ogród utrzymać w 3 barwach, ale ja mając już trochę kwiatów, nie chciałam się jej pozbywać. Podzieliłam więc rabaty kolorami
Kasial 00:37, 16 sie 2014

Iwonko ja preferuje kolory żółty, pomarańczowy i czerwony to są moje kolory ale miałam, no i mam niebieskie irysy (nie znoszę tego koloru, ale na kwiatach może być) i pod nie zrobiłam rabatę niebiesko, różowo, fioletową. Oczywiście z darami w różu i fiolecie ja niczego nie wyrzycam a nawłoć jest nie w trzech jak myślałam do tej pory miejscach a pięciu. Z dwóch już wycięta, m.in. na tym ze zdjęcia. Było w niej mnóstwo komarów, że blisko domu, to wyciachałam. Ale jeszcze na pobliskich łąkach i przy skraju lasu jest jej dość sporo bukiet z nawłoci mam w domu
Kasial 00:38, 16 sie 2014

PS zrób zdjęcie chcę