Myślę o Tobie codziennie ostatnio Nawet mój Małżonek ostatnio o Tobie myślał Sadził różę przy pniu ściętej sosny - prawie dwie godziny mu zeszło Wciąż mamrotał pod nosem coś w stylu, że co mnie podkusiło, żeby rabaty wśród drzew robić Inne słowa też padały
Likwidacja kostki u Ciebie wydaje mi się kwestią czasu Jakby vis maior
Ach, cudowny jest ten widok! Wszystkie zdjęcia zachwycają, to jednak szczególnie skradło moje serce - ten parawan z zieleni szczelnie wypełniający przestrzeń między pniami dużych drzew i oddzielający ogrodowy „pokój” przed nim ☺️ Jak tego dokonujesz, aby mieć taką zieleń i taką gęstą roślinność pod dużymi żarłocznymi drzewami?
Dziękuję pięknie! Sposób jest prosty: krew, pot i duużo g...a
Mnóstwo pracy włożyłam we wzbogacanie gleby, bo u mnie piaseczek żółty, jak na plaży. Kompost i obornik w hojnych ilościach. No i podlewanie. Daję roślinom porządną dawkę dobroci na start, natomiast później muszą mieć mocne nerwy. Nie pryskam, nie okrywam, nie certolę się. Nie lubię wyfikanych i kapryszących egzemplarzy.
Ooo, te ostatnie zdania to właśnie jest i mój styl ogrodowania ☺️ Przynajmniej w teorii
Znalazłam ostatnio nieopodal kompostownię i już snuję plany zamówienia, tylko najpierw zrębki rozparceluję do końca. A obornik granulowany daje radę, czy jednak musi być porządna (acz przekompostowana) k..a?
Przyuważyłam też w okolicy gołębiarzy, może warto wejść w bliższą zażyłość ☺️
Ewa kurzak czy golebi to nie jest dobry obornik. Mozna popalic rosliny. Dobry jest konski, bydlak tez moze byc, owczy. Ja teraz mam kozi. Ale zazwyczaj uzywam koniak z owczym. Na nich rosliny rosna mi najlepiej. Obornik konski rozgrzewa glebe a moja zimna i ciezka wiec korzysc. Bydlecy dobrze daje rade na suchym.
Rozdaj potrzebującym Mi by się kilka przydało, żeby tak dobrze sobie czasem w łeb walnąć na niektóre moje pomysły ogrodowe
Sobie powinnaś zapasik też zostawić na takie okoliczności