Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

mrokasia 21:42, 05 sie 2017

No, ciotka, kawałek niezłej roboty odwaliłaś, gratulacje!
Też się muszę zebrać, ale mi się nie chce...
Szkoda tego klona. Może w to miejsce wsadzić drugiego, takiego samego?
MirellaB 21:57, 05 sie 2017

Pisałaś u Asi, że masz hacone w żwirku. Jak ona się w kamyczku rozrasta?
UrsaMaior 08:07, 06 sie 2017

Johanka77 napisał(a)
Taki nowy snobizm. #footfie

Hahaa dobre

malgol napisał(a)
Problem czy morze wyjdzie z 4 sztuk...hmm, może wyjdzie taki kołnierz wokół pnia?
Ja bym ci nogi pokazała, ale już umylam przesadzilam 3 buksy. Za bardzo przytulaly się do traw. Zmotywowalas mnie dziś do roboty I o 20 -ej po deszczu poszłam sądzić

To może ustaw i zobacz ile musisz dokupić ewentualnie. A potem posadź tak, żeby można było dołożyć dodatkowe.
Dobra jesteś, mnie o 20-tej już by się nie chciało Za bardzo komary tną. U Was też są wyjątkowo jadowite w tym roku?
UrsaMaior 08:09, 06 sie 2017

Johanka77 napisał(a)

Ja też dziś stwierdziłam, że mam buksy za blisko i siebie i szałwii... A mówili mi, pisali, doradzali... Ech!

malgol napisał(a)
No mi też jak sadzę cokolwiek nigdy nie chce się wierzyć że takie duże urośnie nie mam wyobraźni chyba, wszystko muszę empirycznie...

Nie jesteście jedyne Ja chcę mieć efekt od razu, więc też chyba za ciasno sadzę. Ale cóż, nie mam cierpliwości żeby czekać na efekty.
UrsaMaior 08:11, 06 sie 2017

mrokasia napisał(a)
No, ciotka, kawałek niezłej roboty odwaliłaś, gratulacje!
Też się muszę zebrać, ale mi się nie chce...
Szkoda tego klona. Może w to miejsce wsadzić drugiego, takiego samego?

Oj narobiłam się masakrycznie, ale już chciałam to po prostu mieć z głowy. Pewnie poszłoby szybciej z pomocnikami, ale akurat na wczoraj nikogo nie było.
Klona szkoda, ale trudno. Zgapiłam się, bo zdążył się już grzyb wdać. Gdybym zauważyła wcześniej, to można było sztuczną korą spsikać - Toszka mi tak powiedziała. Nie wiem czy znowu klon czy coś innego. Muszę się rozejrzeć.
UrsaMaior 08:13, 06 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Pisałaś u Asi, że masz hacone w żwirku. Jak ona się w kamyczku rozrasta?
[/quote

Mirella, hochla ma żwirek w d... Rozrasta się świetnie, można spokojnie sypać.
UrsaMaior 08:27, 06 sie 2017

malgol napisał(a)
Chce morze trawy!!to co ile?

Ja mam sadzone zygzakiem co jakieś 35-40 cm.
babka 08:53, 06 sie 2017

Twoje nóżki pachną cudnie, rano wieczór i w południe Niezła impreza, pidżama garden
malgol 09:49, 06 sie 2017

UrsaMaior napisał(a)

Ja mam sadzone zygzakiem co jakieś 35-40 cm.

A jak myślisz, ile od drzewa można posadzić hakone żeby ani drzewu nie zaszkodzić ani trawie? Dodam że mam mało miejsca I posadzilabym prawie przy pniu najchetniej
Toszka 10:47, 06 sie 2017

Przy samym pniu będzie trawie za sucho, a jesli dasz nawadnianie to nasadzie pnia będzie za mokro. Proponuję sadzić ok. 50cm od pnia. Nie bliżej.

Izo, czekam na zdjęcia - sierpień się zaczął, pąki się zawiązują. Trzeba działać!