Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

tulucy 11:02, 04 maj 2020

Ja to jestem ciekawa, jakim cudem Ci się to miejsce zwalnia
tulucy 11:02, 04 maj 2020

mrokasia napisał(a)

Jakimże to cudem???

żeśmy się zgrały
Aggaa 11:19, 04 maj 2020

TAR napisał(a)

zadna mikstura, przy okazji nawozenia florovitem wsypalam granulatu do konewki i qpy dodalam i tym podlalam hakonki, bo sie opitalały. zaszkodzic im nie zaszkodzi, nawoz do trawnika tez sie daje a i qpa dla nich zawsze dobra

Dzieki Tarcia, musze sprobowac dzisiaj koniecznie. Moze moje spiochy sie obudzą wreszcie . Mam nadziej ze gospodyni wątku nie pogniewa się za odrobinę prywaty
UrsaMaior 11:48, 04 maj 2020

Już wyjaśniam cud Otóż, za domem mam posadzone dwa Drummondi, które w zeszłym roku się zrobiły zielone, więc plan był taki, że mają spadać. W tym roku jednak jeden z nich się opamiętał i jest jak należy, białoobrzeżony, natomiast drugi wygląda na zdechłego. Tak się składa, że mam Drummondi w tym samym rozmiarze w moim słonecznym kącie, więc zostanie on przeniesiony na tyły, w miejsce zdechlaka. Tym samym zwalnia się bardzo cenne miejsce w słońcu...
Myślę teraz jak je zagospodarować i właśnie przyszło mi do głowy, że może ewakuować tam Kanzana, którego dostałam od April. Miałby tam lepiej...i byłoby bezgotówkowo.
UrsaMaior 11:49, 04 maj 2020

jolanka napisał(a)
Kolumnowa jest śliwa wiśniowa Crimson Pointe. Ma bardzo smaczne owoce, kwitnie pięknie.

O kurka, łaaadna faktycznie...
UrsaMaior 11:51, 04 maj 2020

Aggaa napisał(a)

Dzieki Tarcia, musze sprobowac dzisiaj koniecznie. Moze moje spiochy sie obudzą wreszcie . Mam nadziej ze gospodyni wątku nie pogniewa się za odrobinę prywaty

Gospodyni jest nastawiona przyjaźnie i nie wykazuje oznak agresji. Chyba, że jej się komputer zawiesi. To wtedy tak
mrokasia 12:10, 04 maj 2020

To chyba dobry pomysł z tym Kanzanem.
Ja jednego swojego też chyba będę przesadzać . O dziwo, eM nie tylko się nie sprzeciwił ale wręcz przyznał mi rację. Myślałam, że spadnę z krzesła .
UrsaMaior 12:13, 04 maj 2020

Ooo? Którego?
Makao_J 12:18, 04 maj 2020

Czytam o poszukiwaniu drzewa. Też szukam więc jestem zainteresowana. Śliwa wiśniowa fajna ale ja akurat chyba czerwono listnego nie chcę w tym miejscu. Też brałam pod uwagę Kanzan. Ewentualnie graba Fastigiata lub jakąś lipę bo muszę posadzić blisko ścieżki i nie chcę by korzenie ją rozwaliły.

Dlatego patrzę co dziewczyny Ci podrzucą za pomysły

Te Drummondi to co to za drzewa?

Ps. Dobra już wiem - to klon.
UrsaMaior 12:24, 04 maj 2020

Ania, u mnie jeszcze jest dodatkowy problem. To drzewo będzie miało słońce od tyłu, więc zacieni wszystko przed sobą Dlatego w grę wchodzi albo kolumna albo coś o ażurowej koronie.