Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

Martek 20:05, 13 lut 2012

Ale Gosiu naśmieciłam przepraszam
Milka 20:09, 13 lut 2012

Gosia się chyba na nas nie pogniewa wszystkie się rozpisałyśmy; a miód jest zdrowy i całą zimę korzystam z jego właściwości
abrakadabra 20:11, 13 lut 2012

Martek napisał(a)
Miód dobrze przyszykowywać jak zalecają wieczorem ,a odstały wypijac z rana ,wtedy nie ma tycia
Sama zacznę bo ostanio coś mi ta pikawka dziwnie pracuje

A jak go "dobrze przyszykować"?
Nie znam tego, a ostatnio mnie serducho nawala...
Martek 20:20, 13 lut 2012

Wystarczy chyba łyżeczka miodu na szklankę wody letniej nie gorącej .Miód powyżej 40 C traci swoje walory niestyty .Do tego wyciska się trochę cytryny,ale nie 3 kropelki trochę więcej .Trzeba się chyba zapytać Pszczółki bo ja zawsze brałam łyżkę miodu i wyciskałam "piętkę"sporą cytryny ,że czasami za kwaśne było Ważne jest ,że więcej raczej nie ma potrzeby go wypijać tylko ,żeby robić to systematycznie i najlepiej wypijać rano taki zastrzyk na cały dzień .Myślę,że po 3 ,4 tygodniach już zaczyna to działać .
Wieczorem sobie musisz torobić ,żeby napój się wyklarował i nie pijesz tego co na dnie to zbędny osad .
Rzepakowy miód jest na serce ,ale ja bardzo lubię gryczany i ,żeby mi się nie znudziło to picie to sobie mieszam A na pewno jeszcze jakiś inny służy sercu .Ten napój wspomaga krążenieprzcież cytryna to vit C .Jak serce dotlenione ,krew dobrze krąży to i człowiek lepiej się czuje .
Teraz jest dziwna pogoda ,słuchałam prognoz na kolejne dni ,że ciśnienie ma być dość niskie .Ja dziś mam zawroty głowy i jest mi słabo w takiej sytuacji ratuję się łyżeczką cukru na którą "leje"cytrynę "i na jakiś czas jest mi lepiej
abrakadabra 20:25, 13 lut 2012

Dzieki wielkie
Martek 20:29, 13 lut 2012

Nie ma za co życzę serca jak dzwon ! Tak sobie 3 miesiące trzeba popić ,potem przerwa w wakacje i znowu jesienią
Może otowrzymy wątek "Pogotowie ratunkowe ogrodniczek"?))Może da się uniknąć lekarskich omyłek ...ech Trzeba im ufać komuś musimy ,tylko jakieś sugestie własne też należy im mówić .Oni mają w sumie wielką ospowiedzialność na swoich barakch i nie wszyscy mają szczęście być dzieckiem ordynatora ! Pozostali muszą radzić sobie sami na pratykach
bociek 20:34, 13 lut 2012

Marta, piszesz najprawdziwsza prawde. Ja poszlam do jednego specjalisty i bach skierowanie do kolejnych dwoch, bo niektore objawy wskazuja na szwankowanie jednego organu, a inne jeszcze innego i kolejnego, takze czeka mnie tour de doctors Ale nie bardzo mam wyjscie, bo wolalabym nie fiknac z zaniechania leczenia

Woda przede wszystkim, czyli duzo pic. Jesli np. przyjmujesz blonnik to jesli nie pijesz wystarczajacej ilosci plynow, zaparcie jak w banku. A skoro o tej przypadlosci to miod o dziwo pomaga. Wieczorem szklanka letniej przegotowanej wody, lyzeczka miodu i odrobina pylku kwiatowego (mozna kupic w sklepach pszczelarskich), wymieszac, odstawic i rano na czczo wypic. Efekt nie od razu, ale z czasem sie wszystko ladnie reguluje. Mam ksiazke o roznych miksturach na bazie miodu, jesli chcecie i Szefowa pozwoli moge przytoczyc (z podaniem zrodla oczywiscie, zeby nie bylo)

Gosik, daj znac jak Twoja noga i jak tam Kubus sie miewa... Czekamy na wiesci
Martek 21:07, 13 lut 2012

Trzeba wątek otworzyć apteczka ogrodnika i już na pogaduchach to nic Danusia nie powie
A ja tu z ciasteczkami,żeby na dobry nastrój było ,częstuję gdzie się da to i tutaj nie ominę
Martek 21:10, 13 lut 2012

Bociek trzymam kciuki za chwilowe niedomaganie oby wszelkie diagnozy były pomyślne Trzeba się konsultować ze zdrowiem żartów nie ma ,ale jak jest możliwość to konsultować w innym miejscu i brać wszsytko na zdrowy rozum .
Czasami warto poszperać w inetrnecie ,ale raczej po diagnozie !
an_tre 21:12, 13 lut 2012

Martek napisał(a)
Trzeba wątek otworzyć apteczka ogrodnika i już na pogaduchach to nic Danusia nie powie
A ja tu z ciasteczkami,żeby na dobry nastrój było ,częstuję gdzie się da to i tutaj nie ominę
Martek, już coś podobnego założyłam, trzeba tylko reaktywować
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1265-mikstury-na-przeziebienie-i-nie-tylko
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies