Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 17:52, 09 kwi 2016

Jolu ten murek to taki masywny na fotce wyszedł. On jest mały- ok 20cm.
Golden carpet piękny jest, mam- ma iść na piwnicę.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kasya 17:57, 09 kwi 2016

na tej rabatce jest slonce ?

jakbys fotke jakas dala to latwiej byloby sobie wyobrazic
bartek_luberda 18:57, 09 kwi 2016

Dziękuję za pochwałę mebelek (a jeszcze są malowane) Ale mam doła dzisiaj i na dodatek od rana leje Iglaki mi chorują a w truskawkach i malinach pędraki
anka_ 21:11, 09 kwi 2016

Kasya napisał(a)
na tej rabatce jest slonce ?

Latem słońce jest po późnego popołudnia. Jutro postaram się cyknąć fotkę, ale tam nic nie ma. Nawet ogrodzenie w tym miejscu to narazie tylko słupki szczytowe.

bartek_luberda napisał(a)
Dziękuję za pochwałę mebelek (a jeszcze są malowane) Ale mam doła dzisiaj i na dodatek od rana leje Iglaki mi chorują a w truskawkach i malinach pędraki

Chyba każdy ma czasami doła, grunt to jak najszybciej z niego wyjść. A co Beatko jest iglakom? U mnie chorują sosny, miałam dzisiaj pryskać ale też leje. Co do truskawek to mimo wszystko lepsze pędraki niż opuchlaki. Ogólnie to jakoś więcej tego wszystkiego cholerstwa. Zim normalnych nie ma i są rezultaty.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
bartek_luberda 22:47, 09 kwi 2016

Znalazłam galasy na iglakach czyli mszyca oprysk mam więc będę działać
anka_ 14:30, 10 kwi 2016

U mnie galasy miałam jeden raz jak miałam modrzewia. Masakra była. W zimę zjadły go zające i jest spokój. Nie pryskam niczym świerków i dają radę. Z to na sosny coś wlazło. Tez chyba jakaś mszyca, mają takie białe kłaczki. Będę pryskać.... moze wreszcie kiedyś przestanie padać.
anka_ 14:37, 10 kwi 2016

Kasya napisał(a)
Wstyd pokazywać, ale Kasia ma rację- łatwiej o rady.

Na brązowo zaznaczyłam jak ma być ogrodzenie.

A tak wygląda od wejścia. Sorki na tę rurę, ale wczoraj skończyliśmy robić drenaż a przez ten deszcze jeszcze nie posprzątane.

Toszka 15:47, 10 kwi 2016

Aniu, my już "po" to teraz mogę skupić się na tobie
Co chcesz w tym miejscu mieć - jaki efekt? Ozdobnie"? kolorowo? Nastrojowo?
Kwietnie, mniej kwietnie? Elegancko? Sielsko? co ty chcesz?
anka_ 16:12, 10 kwi 2016

Toszka napisał(a)
Aniu, my już "po" to teraz mogę skupić się na tobie
Co chcesz w tym miejscu mieć - jaki efekt? Ozdobnie"? kolorowo? Nastrojowo?
Kwietnie, mniej kwietnie? Elegancko? Sielsko? co ty chcesz?

I jak poszło? Puść mi fotkę tych swoich piękności.

Iwonko co bym chciała się pytasz... a żebym ja to wiedziała.... Napewno muszę wziąć pod uwagę, że to nie willa przy rezydencji tylko chałupa na wsi. Po drugie coś możliwie mało pracochłonnego, bo w sumie areał bardzo duży, jedna para rąk i cała reszta na jednej głowie.

Na tym konkretnym kawałku chciałabym coś zimozielonego, lub coś co przyciągałoby wzrok formą również w zimę.
"Ozdobnie"? kolorowo? Nastrojowo?"- jakby tak pogodzić ozdobnie i nastrojowo.... Kolorowo nie koniecznie, zaczynam doceniać piękno i czar odcieni zieleni.

Wiesz, jak najbardziej w stronę naturalistyczną (cokolwiek to znaczy).

anka_ 16:29, 10 kwi 2016

W tym najszerszym miejscu myślałam np o klonie dissectum w formie parasola i obwódka z Everillo lub Gold Fountains wzdłuż kamieni. Ale chyba za płasko w stosunku do Oli.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies