Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

07_Rene 18:41, 10 kwi 2016

Jak mi się podobają takie murki z kamienia... oh...

anka_ napisał(a)

. Napewno muszę wziąć pod uwagę, że to nie willa przy rezydencji tylko chałupa na wsi. Po drugie coś możliwie mało pracochłonnego, bo w sumie areał bardzo duży, jedna para rąk i cała reszta na jednej głowie.

Twoje wymagania pokrywają się z moimi, więc czekam co Ci Toszka doradzi Tylko ja takich murków fajnych nie mam...
anbu 18:49, 10 kwi 2016

Aniu u Ciebie też murki To ja też czekam na to co Tocha wykombinuje
anka_ 18:57, 10 kwi 2016

Renato nie raz podkreślałam że bardzo podoba mi się twój ogród. Znalazłaś równowagą między ogrodowym pięknem a tym co dookoła. Wtopiłaś się w naturę. Ja niestety nie bardzo to potrafię, gubię się w tym wszystkim.

Co do murków z kamienia- u mnie są różnice terenów, więc to takie trochę wymuszone. A kamień polny to najtańsze rozwiązanie, na inne poprostu mnie nie stać. Choć lubię go, zwłaszcza jak pokryje go piętno czasu. (mój eM ma inne zdanie na ten temat i wszystkie by polerował)
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
07_Rene 19:11, 10 kwi 2016

anka_ napisał(a)
Renato nie raz podkreślałam że bardzo podoba mi się twój ogród. Znalazłaś równowagą między ogrodowym pięknem a tym co dookoła. Wtopiłaś się w naturę. Ja niestety nie bardzo to potrafię, gubię się w tym wszystkim.

Ale mi posłodziłaś Dziękuję Ci bardzo
Też chciałabym ogród naturalistyczny, taki "nieuczesany" ale to jest chyba nawet trudniejsze niż takie sadzenie "od linijki". I trwa w czasie, bo jak tu z ciągu roku zrobić busz z pustego pola? Musiałabym dorosłe rośliny kupować.
Mi znowu bardzo podoba się u Ciebie

Co do murków z kamienia- u mnie są różnice terenów, więc to takie trochę wymuszone. A kamień polny to najtańsze rozwiązanie, na inne poprostu mnie nie stać. Choć lubię go, zwłaszcza jak pokryje go piętno czasu. (mój eM ma inne zdanie na ten temat i wszystkie by polerował)

Ja gustuje w surowych wystrojach, w prostych rozwiązaniach, dlatego taki kamień polny jest super moim zdaniem.
Karol99 19:14, 10 kwi 2016

anka_ napisał(a)
U mnie galasy miałam jeden raz jak miałam modrzewia. Masakra była. W zimę zjadły go zające i jest spokój. Nie pryskam niczym świerków i dają radę. Z to na sosny coś wlazło. Tez chyba jakaś mszyca, mają takie białe kłaczki. Będę pryskać.... moze wreszcie kiedyś przestanie padać.

Ja na świerki też niczym nie pryskam, radzą sobie mimo, że mają galasy.
anka_ 19:17, 10 kwi 2016

07_Rene napisał(a)
Ale mi posłodziłaś
Ja zawsze mówię prawdę, to co myślę, choć bardzo często w życiu dostaję za to po tyłku...

07_Rene napisał(a)
Też chciałabym ogród naturalistyczny, taki "nieuczesany" ale to jest chyba nawet trudniejsze niż takie sadzenie "od linijki".
Ja bym powiedziała napewno trudniejsze. Ale taki naturalistyczny, lekko uczesany też byłby super.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 19:21, 10 kwi 2016

Karol99 napisał(a)
Ja na świerki też niczym nie pryskam, radzą sobie mimo, że mają galasy.
Ja rok miałam mszyce, ale jak nie ma modrzewia nie mam problemu (I mam nadzieję, że tak zostanie). Przy inwazji mszyc opryskałam, a wszystkie galasy wycięłam i spaliłam. Teraz ze względu na wysokość świerków byłoby to niemożliwe.
anka_ 19:24, 10 kwi 2016

anbu napisał(a)
Aniu u Ciebie też murki To ja też czekam na to co Tocha wykombinuje
Aniu murki u mnie to wymuszona konieczność. Na podpowiedzi Toszki też z ciekawością czekam. Tak w ogóle to muszę Iwonkę porwać do siebie na trochę, na żywo łatwiej doradzać.

Jejku ale muli forum ostatnio....
BKosimkArt 21:32, 10 kwi 2016

Witaj Aniu,
Mnóstwo pracy u Ciebie widzę i będę trzymać kciuki... ptaszki cudowne! zazdroszczę takich gości
anbu 21:44, 10 kwi 2016

anka_ napisał(a)
Aniu murki u mnie to wymuszona konieczność. Na podpowiedzi Toszki też z ciekawością czekam. Tak w ogóle to muszę Iwonkę porwać do siebie na trochę, na żywo łatwiej doradzać.

Jejku ale muli forum ostatnio....

Oj, nawet Aniu nie wiesz jak ja bym chciała JĄ porwać do siebie Mam nadzieję, że jak będzie przejeżdżać kiedyś przez nasz piękny Śląsk, to trafi do mnie na dłużej
Toszko jak to czytasz to wiedź, że Cie ściągam myślami

Odnośnie murków to u mnie też (jak to fajnie napisałaś Aniu) wymuszona konieczność, bo spadki terenu są. Ale ja swoje akurat lubię