Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

JoannA 15:29, 21 cze 2016

Zachorowałam na takie cudeńko.
Ale narazie mam pustą kieszeń
https://www.ogrodowisko.pl/watek/781-acer-campestre-carnival-klon-polny-carnival
Pszczelarnia 15:43, 21 cze 2016

anka_ napisał(a)
W Asi wątku była mowa o buraczkach liściowych. Siałam w tym roku po raz pierwszy, tak jak i fenkuł. Ciekawe co z niego wyrośnie, ładnie się zapowiada.

Jakiś czas temu kupiłam serbki, malutkie. Teraz dokupiłam trochę większe.

Czerwoną strzałką zaznaczony wcześniejszy maluch. (proszę nie patrzeć na rosnące obok buraczki).

A właściwie dlaczego nie patrzeć na buraczki. Ja lubię buraczki nade wszystko. Tylko coś mi właśnie zjada liście tym buraczkom. I to coś jest nienażarte. Mus wkroczyć i wygonić go - wiesz co to jest (pierwszy raz mi się zdarzyło).
anka_ 18:49, 21 cze 2016

JoannA napisał(a)
...Ceny wysokie ale i rośliny niektóre fantastyczne.
Buczek 140.
Jak już będę kiedyś ( mam nadzieję) zmotoryzowana to muszę zajechać do tej szkółki.

JoannA napisał(a)
Zachorowałam na takie cudeńko.
Ale narazie mam pustą kieszeń
https://www.ogrodowisko.pl/watek/781-acer-campestre-carnival-klon-polny-carnival
Piękny, super akcent do rozjaśnienia jakiegoś zakątka.

Pszczelarnia napisał(a)
A właściwie dlaczego nie patrzeć na buraczki. Ja lubię buraczki nade wszystko. Tylko coś mi właśnie zjada liście tym buraczkom. I to coś jest nienażarte. Mus wkroczyć i wygonić go - wiesz co to jest (pierwszy raz mi się zdarzyło).
Ewo tak zasiałam pastewne dla zwierzaków, żeby miejsce się nie marnowało i wymusić pielenie. Ja nie miałam nigdy problemu z buraczkami, tylko kapustne sprawiają mi problem. Bo nie uznaję oprysków. I tak przy buraczkach rośnie cząber- ma zapobiegać inwazji niechcianych lokatorów.

Ewo a widziałaś jak ładnie zakwitła mi ożanka od ciebie? https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/116/1169354/original.JPG str 158
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
roma2 19:11, 21 cze 2016

Zaglądam i widzę, ze życie w stawie kwitnie . Świerczki w buraczkach mnie się podobają. W mojej dziurze prawie pusto. Musiałam wyjąć (jakimiś nadludzkimi siłami) pompę, bo "zassała" się w błotku. I podlewać ni ma czym. Klonik przecudny, rozglądam się za jakimś drzewkiem w zastępstwie grujecznika, który morduje się drugi sezon. Pójdzie jesienią w inne mniej słoneczne i "wygwizdane" miejsce.
anka_ 17:14, 24 cze 2016

Romciu życie w stawie kwitnie na całego. Jeszcze muszę roślinkami obsadzić, ale walczę z ostem który się rozsiał na brzegu. Ale pomału wejdą roślinki i trawniczek dookoła. Szkoda tylko, że poziom wody taki niski. Świerczki to też mi się podobają, choć w tych buraczkach to trochę dziwnie wyglądają. ale ziemia nie leży goła i nie wysycha. Klonik masz rację cudny, podobnie jak Asia chciałabym go mieć w swoim ogrodzie.

Iwonko pierwszy- piękny, prawda?

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Toszka 19:29, 24 cze 2016

Pięknie ci rozkwitła
Pluszakowa 21:58, 24 cze 2016

Witam się serdecznie jednego lata miałam tyle buraków liściowych mniam.
07_Rene 09:05, 26 cze 2016

Aniu, współczuję strat burzowych i suszy stulecia
Mnie w tym roku nawet omija... tylko raz gałęzie z wierzb sprzątałam. Za to deszczyk podlewa i nawadnia w upały...

Do róż i liliowców może jakaś trawka? np. molinia variegata?
Staw tętni życiem Super jest.
Marga 17:05, 26 cze 2016

Aniu, masz super mieszkańców w stawie Widać, że zwierzątka już się u Ciebie zadomowiły i jest im dobrze.
Baaardzo Ci współczuję strat. Nas też trochę wydmuchało, na szczęście nic nikomu się nie stało i udało nam się już prawie posprzątać po nawałnicy.
Warzywka, podobnie jak Ty, też poupychałam na rabacie
Pozdrowienia zostawiam
Toszka 17:19, 26 cze 2016

czy podlało u ciebie?