Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Mary 07:58, 24 lis 2016

anka_ napisał(a)

Marysiu przeczytałam twój wpis i czuję się przerażona. Naprawdę potrafię tak zniechęcać ludzi?!

Nie. To nie tak. Ale ja mam ograniczoną ilość czasu i mnóstwo do zrobienia. Więc trzeba z czegoś zrezygnować.

Pociesza mnie informacja o słoneczniki. Może nie będę miała dodatkowego pielenia wiosną.

100 sztuk cisów po 15 listopada to niezłe wyzwanie. Ale jak już posadzone to wielka radość.
Mirka 08:48, 24 lis 2016

Nareszcie zajrzałaś Ranny ptaszek z ciebie Aniu cieszę się bardzo że pogoda dopisała i udało mi się je posadzić.Teraz jestem w trakcie złapania czasu na posadzenie żywopłotu.Może w ten weekend mi się uda Pozdrawiam
anka_ 11:51, 24 lis 2016

MariBere napisał(a)

Nie. To nie tak. Ale ja mam ograniczoną ilość czasu i mnóstwo do zrobienia. Więc trzeba z czegoś zrezygnować.

Pociesza mnie informacja o słoneczniki. Może nie będę miała dodatkowego pielenia wiosną.

100 sztuk cisów po 15 listopada to niezłe wyzwanie. Ale jak już posadzone to wielka radość.
Wiesz Marysiu, myślę że na oczko warto wygospodarować miejsce i czas, choć nieduże.
Te 100szt to tylko te mniejsze... większe przyszły dzień wcześniej o kulturalnej porze.

Mirka napisał(a)
Nareszcie zajrzałaś Ranny ptaszek z ciebie Aniu cieszę się bardzo że pogoda dopisała i udało mi się je posadzić.Teraz jestem w trakcie złapania czasu na posadzenie żywopłotu.Może w ten weekend mi się uda Pozdrawiam

Ja mam tyły, a jeszcze uszkodzilam sobie trochę łapsko i to nie pomaga. No tego żywopłotu to troszkę masz do posadzenia, 100m to coooś. Podczytuję czasami forum na telefonie ale niestety logowania i pisania nie ogarniam.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Filomena 12:03, 31 gru 2016

anka_ napisał(a)
Pamiętacie moje cudne gąsieniczki? Takich lokatorów miałam z nich w folii....

Witaj Aniu
ciekawość Twoich tegorocznych poczynań mnie do Ciebie przywiodła.
Oj! Plany realizujesz pewnie i konsekwentnie, super, jakże się cieszę z Twoich postępów
Ale na gąsieniczki nie trafiłam
Też chcę takie!
Mazan 19:42, 31 gru 2016

Paź królowej jak dla kolekcjonera. A warzywa, szczególnie baldaszkowate wprost uwielbia.

Pozdrawiam
Mirka 17:51, 10 sty 2017

Aniu wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Mało coś na O zaglądasz .
anka_ 12:21, 16 sty 2017

Mirka napisał(a)
Aniu wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Mało coś na O zaglądasz .
Mirko serdecznie dziękuję i również życzę wszystkiego dobrego, no i wiosny jak najszybciej. A na O. nie zaglądałam bo padł mi sprzęcior. Ale pomału nadrabiam.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 12:51, 16 sty 2017

Filomena napisał(a)

Witaj Aniu
ciekawość Twoich tegorocznych poczynań mnie do Ciebie przywiodła.
Oj! Plany realizujesz pewnie i konsekwentnie, super, jakże się cieszę z Twoich postępów
Ale na gąsieniczki nie trafiłam
Też chcę takie!
Filomeno witam cię serdecznie. Naprawdę nie ma u ciebie pazia królowej? Aż wierzyć się nie chce. Naturalny ogród to przecież raj dla motyli.
Jak zauważyłam pazia-motyla w ogrodzie to przed wyrwaniem kopru czy marchewki był przegląd czy coś nie zostawił...A wiesz, że młoda gąsienica pazia królowej jest prawie cała czarna, taka niepozorna? Polecam fenkuł- u mnie głównie na nim buszowały.

Mazan napisał(a)
Paź królowej jak dla kolekcjonera. A warzywa, szczególnie baldaszkowate wprost uwielbia.

Pozdrawiam
Mazanie witam serdecznie.
Ja odbieram obecność tego pazia jako nagrodę za rozwagę i brak chemii w ogrodzie. Z dumą obserwuję jak zwiększa się zarówno liczebność jak i różnorodność fauny. Ale przecież Mazanie jesteś jednym z liderów propagujących ekologiczne podejście do ogrodu.
sylwia_slomc... 13:37, 16 sty 2017

Piękne te Twoje "gąsieniczki"
Pszczelarnia 17:25, 17 sty 2017

Jesteś?!