Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 10:35, 28 paź 2016

zamówiłam, właśnie dostałam potwierdzenie. Wychodzi na to, że rabata wzdłuż drogi i caaaały warzywnik dostanie żywopłocik. Ale to i tak kropelka w morzu potrzeb....
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
iwonkap 13:35, 28 paź 2016

anka_ napisał(a)
zamówiłam, właśnie dostałam potwierdzenie. Wychodzi na to, że rabata wzdłuż drogi i caaaały warzywnik dostanie żywopłocik. Ale to i tak kropelka w morzu potrzeb....

duży ?
roma2 13:46, 28 paź 2016

Super. Wszędzie (prawie) sadzenie drzew. Też chcę...
anka_ 13:51, 28 paź 2016

Iwonko 'duży' w sensie 'wysoki'? Nie, na wypasione sadzonki mnie nie stać. Narazie zamówiłam na ok 80m, a do końca jeszcze trochę potrzeba.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 13:54, 28 paź 2016

roma2 napisał(a)
Super. Wszędzie (prawie) sadzenie drzew. Też chcę...

Romo to sadź, przecież masz miejsce. A jak tam brzózki, przebarwiły się? Jak podrosną to będzie widok. Moja jedna większa robi w te pochmurne dni za żarówkę.

roma2 13:58, 28 paź 2016

Aniu, brzozy podrosły i to sporo, ale przez cały sezon były nękane szkodnikami, albo zwijane w trąbkę liście, albo koronki wygryzane. Złamałam się i poleciałam chemią. Pomogło na robale, to jakiś grzyb się przypętał. Zbieram liście i palę. Od wiosny będę pryskać "Mazanowymi" preparatami. Mam nadzieję, że jak sie na dobre zadomowią, przestaną chorować. Także widoki mam aktualnie "nyndzne".
Iwk4 16:39, 28 paź 2016

Dobrze, że kabelek znalazłaś. Bo zdjęcia cudne Aniu zrobiłaś.

Tu też będzie sadzenie cisów...
Anabell 22:18, 29 paź 2016

Aniu - u mnie od cisów do trawnika 8 kroków, było już ciemno i metrówka w domu.
+ cisy sadziłam 1 m od siatki. Między siatką a cisami jest miejsce tylko na strzyżenie.

Mój kabelek od aparatu fotograficznego znalazł się, w tym tygodniu pod ciuchami do prasowania, nie ma winnego kto go położył.
zrób zdjęcia cisów
Ciekawa jestem ceny
margaretka3 10:57, 08 lis 2016

Aniu, napisz, proszę, o swoim strzępiastym. Na jakim miejscu miałaś go wcześniej i było mu źle? A na jakim stanowisku masz go teraz? W jakim podłożu rośnie?
Lepiej mu będzie w półcieniu czy w bardziej słonecznym miejscu?

Mirka 21:51, 11 lis 2016

Wpadlam zobaczyć czy ciski pokazałaś. Aniu tak mi śniegu napadało że do warzwwniaka nie mogłam wejść.Oby do jutra stopniał abym mogła sadzonki posadzić.