Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 15:16, 19 sty 2017

Agania napisał(a)

Aniu cudo, moje malusie, czy ty go w ogóle okrywałaś przez pierwsze zimy, pokaż go w całości jaki on już jest duży u Ciebie?

Życzę Ci w NR szczęśliwych realizacji w dalszym tworzeniu ogrodu
Nigdy go nie okrywałam. Pierwsze dwa sezony miał przyrosty rzędu kilku cm, w ostatnim sezonie bujnął ok 1 metra. W sumie ma ok 2,5 m, może troszkę więcej. Tak wygląda na dzień dzisiejszy

Mirka napisał(a)
Aniu zachwycasz fotkami Fajnych masz ptaszkowych gości Jak długo masz strzepiastokorego?Jest mega śliczny

Mirko jest u mnie trzy sezony, ale 2 pierwsze miał małe przyrosty, dopiero w ostatnim bujnął.

sylwia_slomczewska napisał(a)
strzepiastokorego mus kupić pięknie się przebarwił

Kawa napisał(a)
piękny ten klon
a myślałam ze nie chcę klona
mus przemyśleć

Dziewczyny on jest piękny, zdjęcia nie oddają jego uroku... Wart grzechu...szczerze polecam.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 15:27, 19 sty 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Napisz mi jak bażanty dokarmiasz w sensie sposób podawania karmy? Też im daję , ale u mnie mają w misie i na brytfannie, trochę jeszcze nieufnie podchodzą do sprawy , ale już znalazły
Sylwio u mnie jakoś nie sprawdziły się żadne polecane domki do karmienia czy tym podobne sprawy. W sumie to one same "pokazały" co im pasuje- szły pod zwykły karmnik. Teraz tam więc dostają jeść- bez żadnych pojemników, bezpośrednio na udeptany śnieg. Dostają takie dawki, żeby wyjadły do wieczora. Innym ptakom też ten sposób sę spodobał i towarzyszą im liczne dzwońce, kosy czy zięby. A i drobnica (mazurki czy sikorki) też buszują na parterze. Nie wyjedzone owoce wieczorem wyrzucam, rano dostają świeżą porcję. W okresie letnim teren jest odkażany.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 15:32, 19 sty 2017

Przepychanki...

starty....

i lądowania...

Gosiek33 15:39, 19 sty 2017

Rozmrożona mrożonka dziękuję za poradę
anka_ 15:53, 19 sty 2017

Gosiu najlepsza taka naturalna stołówka jak mają u ciebie. Ja muszę posadzić śnieguliczki, choć denerwują mnie swoimi odrostami. Ale dla takich widoków jak u ciebie....
Gosiek33 16:10, 19 sty 2017

odrosty można nawet kosić jak są młode
ryska 16:59, 19 sty 2017

Hej, przepiękne zdjęcia robisz
anka_ 23:42, 19 sty 2017

Gosiek33 napisał(a)
odrosty można nawet kosić jak są młode
Gosiu będę kosić, dla takich widoków jak u ciebie warto.

ryska napisał(a)
Hej, przepiękne zdjęcia robisz
Witaj Renatko i dziękuję.

Zima też ma swój urok....

A to moja kwaśna... pod kołderką śniegu. Dla ułatwienia powiem, że na lewo od słupków wyznaczających ścieżkę...
Mary 22:16, 22 sty 2017

Ciągle wracam do Twojego wątku Aniu i oglądam ptaszki w locie...
pestka56 00:36, 23 sty 2017

Przeczytałam kawałeczek na początku i wpraszam się bo ciekawie się zaczęło.