Widzę, że temat zbiornika wodnego dalej na tapecie, ale już ogrodziłaś i sadzić możesz, u mnie też siatka leśna sarny powstrzymała, niestety zając wychowaniec przełazi górnym oczkiem( ale to był mój błąd....a może nie błąd)
Aniu
głóg u mnie, o który pytałaś, nie puszcza odrostów korzeniowych. Czasem po mocnym cięciu wypuszcza na grubym pniu nowe gałązki - pięknie się zagęszcza, jest idealny tak jak ałycza - znienawidzona przez Ciebie , do formowania w żywopłoty, ale wtedy nie ma owoców
Chyba większy urok ma taki tylko lekko korygowany - u mnie za blisko domu posadzony na puszczenie go luzem.
Jesienią widzę dużo głogów oblepionych owocami - jest to bardzo urokliwe
Ja też w tym roku będę praktykować z innymi roślinami, chcę ściągnąć fruczaka....
Bo ja spokojna kobitka jestem... nie krzyczę... Ale o pomost będę wołać ....
Staw do końcowego obsadzenia, oczko w planach na ten rok. Czy się uda zobaczymy... Kurczę, co ja piszę... musi być w tym roku, bo jak nie to chyba ten dół zasypię...
U mnie jeden zabłąkany zajączek też się trafił w tym roku, przyciął trochę azalię i montanę... ale sądzę, że jakoś im to nie zaszkodzi. Najważniejsze, że sarny tylko za ogrodzeniem oglądam.
Ja niedaleko mnie widziałam przepięknie przebarwiony głóg o nieco innych liściach, cały obsypany owocami. Przepiękny widok. Googlowałam i wychodzi, że to głóg szkarłatny.
Uważam że skrzydlaci źle nie mają, choć do raju jeszcze daleko... ale idę w tym kierunku. Berberysy są oblegane tylko przez mazurki, nigdy nie widziałam na nich innych ptaków, ot chocby sikorki...
Anka Kiedyś będzie tu ogród
"Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
U mnie też wierzba Iwa puściła kotki. Wiosna może to nie jest, ale nieśmiałe przedwiośnie już tak.A z nieba znowu leciało to białe...
U mnie Iwa milczy, to taka 'dzika' sąsiada. I słoneczko, choć zimnica i wiatr.