sylwia_slomc...
00:56, 09 lip 2015
Renia współczuję nam na podwórku złamało jabłonkę przy samej ziemi i to razem z palem do którego była uwiązana, ale tato stwierdził, że to i tak ta, którą mama chciała wyciąć i cały trejaż z winogronem położyło. Pół dnia zbierałam siły psychiczne, żeby iść i zobaczyć co z moim ogrodem. No i poszłam, a tam kompletnie nic się nie zmieniło, normalnie w szoku byłam i ze szczęścia prawie się popłakałam, jak to możliwe? Chyba dolinka nas uratowała.
Z której strony małopolski jesteś?
Renia nam dwa lata temu grad w czerwcu z wichurą w przydomowym , bo drugiej części jeszcze nie było wszystko z ziemią zrównał, a w ciągu sezonu roślinki świetnie sobie dały radę.
Tak z obserwacji to fajnie sobie z wiatrem radzą i szybko rosną
- orzech włoski
- wiśnia sokowa - drewno ma bardzo żylaste, a z obserwacji nie do zdarcia.
Ale sytuacja u ciebie uświadomiła mi błąd własny na samym szczycie działki odsłoniętym ze wszystkich stron mam metasekwoję, 5 wierzb płaczących, 3 świerki 3 modrzewie, lipę, brzozy, klony, nie mam ich gdzie przesadzić bo to potężne drzewa będą, a najwyraźniej na wiatry nie wytrzymałe, to pewnie nie raz taki widok będę oglądać
Aaaa zapomniałabym u mnie grab w ciągu 2 lat z sadzonki 15 cm ma 1,4 m. Trzymaj się.
Z której strony małopolski jesteś?
Renia nam dwa lata temu grad w czerwcu z wichurą w przydomowym , bo drugiej części jeszcze nie było wszystko z ziemią zrównał, a w ciągu sezonu roślinki świetnie sobie dały radę.
Tak z obserwacji to fajnie sobie z wiatrem radzą i szybko rosną
- orzech włoski
- wiśnia sokowa - drewno ma bardzo żylaste, a z obserwacji nie do zdarcia.
Ale sytuacja u ciebie uświadomiła mi błąd własny na samym szczycie działki odsłoniętym ze wszystkich stron mam metasekwoję, 5 wierzb płaczących, 3 świerki 3 modrzewie, lipę, brzozy, klony, nie mam ich gdzie przesadzić bo to potężne drzewa będą, a najwyraźniej na wiatry nie wytrzymałe, to pewnie nie raz taki widok będę oglądać

Aaaa zapomniałabym u mnie grab w ciągu 2 lat z sadzonki 15 cm ma 1,4 m. Trzymaj się.