Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 17:58, 10 lip 2015

jolka napisał(a)

No ja niestety nie mogę tego potwierdzić Platan u mnie połamany - przewodnik poszedł i dwie duże gałęzie. Ogólnie drzewo do uratowania, ale stracił ładny pokrój.

Roślinki, robaczki, fotki .. piękne Werbena Ci super rośnie, u mnie jeszcze nie kwitnie, bo ją pouszczykiwałam, żeby się rozkrzewiała.

No i współpczuję skutków nawałnicy

Z drzewami to chyba jest też trochę tak, że nawet te najsilniejsze mogą nie wytrzymać huraganowego wiatru. Czytałam u Ciebie, że lubisz obserwować zmieniającą się pogodę Ja też mam takie ciągotki. Zbieram się w sobie, żeby zorganizowac taka domową stację metereologiczną Wtedy będę mierzyć z jaką prędkością wieje wiatr

Ja stwierdzam, że u mnie sprawdzają się róże. Nawet wichura ich nie połamała.
Chandos Beauty wystrzeliła w górę. Ma wiele nowych przyrostów i znowu będzie kwitnąć.

Mariatheresia nadal w świetnej formie. Jedynie wiatr trochę połamał ostróżki i szałwię.

No i Pastella

07_Rene 18:07, 10 lip 2015

Kawa napisał(a)
hej hej
śliczne fotki

normalnie mnie załamujesz jak Ty masz wszystko przemyślane
miłego łikendu

Staram się choć trochę planować. Jak widzę coś fajnego to zapisuje sobie niektóre zestawienia roślin... Albo co mogę dosadzic do tego co już mam...

Cos dopało moją hortensje kosmatą hot chocolade Ktoś wie co to może być.
agatanowa 22:16, 10 lip 2015

jakiś grzyb,jak lisc od spodu?
agatanowa 22:18, 10 lip 2015

07_Rene napisał(a)
....
Bardzo podobają mi się ogrody bujnie obsadzone roślinami, sprawiające wrażenie dzikich i naturalnych. Mam nadzieję, że kiedyś tego doczekam.

Renia,piekna masz dzialke i okolice

a widziałas ogródek akanty?
babka 22:23, 10 lip 2015

U Ciebie też hortensja choruje ?? Moje, jak widziałaś też dziwnie plamiste liście dostały
Twoje różyczki są piękne, ja jestem zawiedziona The Fairy
07_Rene 22:24, 10 lip 2015

Od spodu mówisz? Też taki przebarwiony, niczego szczególnego nie widziałam. Jutro muszę czymś psiknąć na grzyba

U akanty jeszcze chyba nie byłam... zaraz sprawdzę

Im dłużej jestem na forum, tym trudniej mi ten "dziki ogród" urządząć. Ale uświadomiłam to sobie, więc chyba jeszcze mam kontrolę

Dzięki wizytę
07_Rene 22:30, 10 lip 2015

babka napisał(a)
U Ciebie też hortensja choruje ?? Moje, jak widziałaś też dziwnie plamiste liście dostały
Twoje różyczki są piękne, ja jestem zawiedziona The Fairy

Mus psiknąć na grzyba zanim jest jeszcze co ratować.
Jeszcze nie zdążyłam ich posadzić, a to wszystko ... trafia

A czemu jesteś zawiedziona fairy?
Moje Boniki niby ładne, ale rzeczywiście śmiecą... Najtrwalsza kwiat ma u mnie Pastella.
marzena 23:13, 10 lip 2015

07_Rene napisał(a)

Oczywiście, że zbiorę nasionka. Werbena daje szybki efekt. Na razie ją lubię. Sprawdzałam dzisiaj i wiekszośc jest mi do pasa, nieliczne wybijają wyżej. Też uszczykiwałam, żeby sie lepiej krzewiły, w maju po przesadzeniu do gruntu.

werbeny u mnie sie bardzo rozprzestrzenily, mam je 3 rok, nasion nie zbieram, bo i tak mnostwo siewek sie pojawia wszedzie na rabatach i gdzie sie da...u Ciebie tez tak bedzie ...
babka 00:30, 12 lip 2015

A co tutaj tak cicho i żadnych fotek ?? Proszę się poprawić w najbliższym czasie Pani Reniu
sylwia_slomc... 00:58, 12 lip 2015

Renia pewnie sprząta po wichurze