Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 08:25, 21 wrz 2015

eee_taam napisał(a)

u mnie też molinia kiepsko rośnie...mam 3szt aż i planuje właśnie wsadzić je w róże

Juzia napisał(a)

Też mam trzy
Nic nie urosła od wiosny Znów muszę jej miejsce zmienić?
Też bym chciała do róż, ale w takim stanie się nie nadaje.

A może w przyszłym sezonie florovitem ją potraktujcie? U mnie "ptasie łapki" w jednym miejscu nie chciały rosnąć, ale po nawozie ruszyły. Z kolei te co mam pod różą w donicy (wiadomo mocne nawożenie obornikiem w ciągu ssezonu niesamowicie wybujały.

babka napisał(a)
Mnóstwo róż, będzie kopanko Dobrze, że nie bierze mnie na nie

Trochę to kopanie mnie to przeraża, bo w tamtym miejscu mam straszne nierówności terenu i sporo ziemi trzeba przerzucić. Na męża nawet nie czekam, bo jak dojdzie do siebie po chorobie to już śnieg będzie leżał...
07_Rene 08:30, 21 wrz 2015

marzena napisał(a)
no to robota wre w przyszłym warzywniku ! ja mam podobną wielkość warzywnika co Ty - u mnie jest koło o średnicy 7 m, dla mnie jest wystarczający...

niezła lista róż ! no nie jestem w żadnej mierze specjalistką od róż, jakoś unikam ich...mam tylko okrywowe i 4 szt rabatowych, ktore rosną b. średnio...ale podziwiam znawczynie róż i ich kwiaty

Mam nadzieję, że podołam i z warzywnikiem, i z różami, bo to dla mnie duże wyzwanie

Anda napisał(a)

Jude ma u mnie kolor od śmietankowego do jasnej brzoskwini.
Double Delight jakoś do mnie nie przemawia. Za to podoba mi się Nostalgia
Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało

Na razie mam już dość róż. O nowych nie myślę Nie mogę się doczekać Jude

Nikita napisał(a)
Reniu, macham i uciekam dalej...

sylwia_slomczewska napisał(a)
Macham

Dziewczyny, odmachuje
Kasya 08:31, 21 wrz 2015

Przeczytałam u Waldka co ty pasteryzujesz w sloikach
Anda 08:35, 21 wrz 2015

Też przeczytałam i bardzo jestem ciekawa odpowiedzi

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
07_Rene 08:44, 21 wrz 2015

Kasya napisał(a)
Przeczytałam u Waldka co ty pasteryzujesz w sloikach

Anda napisał(a)
Też przeczytałam i bardzo jestem ciekawa odpowiedzi

Latem moje tuje poraził grzyb. Dwukrotnie robiłam oprysk chemią, pomogło, ale nie w 100 proc. Dletego postanowiłam zadziałać ekologicznie.

Przygotowałam wywar ze skrzypu polnego, część zużyłam, a część trzymam w dużych słojach zawekowanych. Niby też nie pomogło w 100 proc. bo nie powtórzyłam serii (po 3 tygodniach trzeba powtórzyć), ale tuje w oczach się zazieleniły

Do podlewania miałam gnojówkę ze skrzypu polnego i jaskółczego ziela zrobioną.

Bałam się trochę teraz wywaru używać, że może pobudzi rośliny do wzrostu, ale skoro Waldek piszę, że wzmocni rosliny przed zimą? No nie wiem....

Mam też zrobione zapasy suszu roslinnego Skrzyp polny, wrotycz... Tak że planuje od wiosny wzmacniać moje roślinki
Kasya 08:48, 21 wrz 2015

Nie trzymaj tylko w spizarce żeby sie nie pomylić
07_Rene 08:56, 21 wrz 2015

Kasya napisał(a)
Nie trzymaj tylko w spizarce żeby sie nie pomylić

hi, hi...
Chcę zużyć przed zimą Domowe zaczęłam podlewać
Skrzyp polny nie jest trujący - na szczęście

Najlepsze jest to, że w tym roku nic nie robiłam z przetwórstwa Czeka mnie sok z winogron... W tym tygodniu planuje zbiór.
sylwia_slomc... 10:27, 21 wrz 2015

A moje tuje te złote wszystkie schną od szczytów i od środka i nie wiem czy grzyb czy po prostu mimo konewkowania miały za sucho- raczej to bo teraz pada a tam dalej sucho bo po zaskorupiałej glinie wszystko w dół spływa, nie wsiąka to co one z tej konewki mogły skorzystać? bidy
Konieczki 12:41, 21 wrz 2015

Gratki na 200
Kasya 12:47, 21 wrz 2015

07_Rene napisał(a)

hi, hi...
Chcę zużyć przed zimą Domowe zaczęłam podlewać
Skrzyp polny nie jest trujący - na szczęście

Najlepsze jest to, że w tym roku nic nie robiłam z przetwórstwa Czeka mnie sok z winogron... W tym tygodniu planuje zbiór.

a jakie masz winogrona ?