Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Jana 23:38, 20 paź 2015

07_Rene napisał(a)

To mnie zaskoczyłaś Ha ha... Nie sprzedaję zdjęć Jestem słaba technicznie i warsztatowo, muszę się doszkolić przez zimę

Nasionka werbeny masz jak w banku, pamiętam. Ale jeszcze są niedojrzałe.

No jeśli te zdjęcia są słabe technicznie .....zwłaszcza to drugie - piękne , ja nie mam magnolii więc nie doradzę, co do okrywania czytałam, że można też okryć agrowłókniną zawiązaną jak cukierek u góry i u dołu, a do środka coś wsypać np. liście - może to sprawdzę
margaretka3 09:05, 22 paź 2015

Reniu, dzięki za info o różyczkach To już wiem, dlaczego mnie tak gnało do tego kopania po nocy Jakby przyszły w piątek, to w niedzielę mogłabym podjechać Bo w sobotę mnie nie ma
Pszczelarnia 10:24, 22 paź 2015

Ja o morwie, bo widzę, że odpowiedź na już potrzebna.

Brudzi owocami bardzo. Może być ciekawym elementem w sadach, po latach będzie zwracała uwagę (jest długowieczna), w warzywnikach, nawet na łąkach. Gdzieś, gdzie opad owoców nie będzie problemem.

Pytasz o morwę z moich "szwędactw"?
W A. często widywana jako zwieńczenie warzywnika albo okaz w sadzie. Piękne stare drzewa.

U Olgi Tokarczuk w K. morwą jest wysadzina cała ulica/droga - wygląda to jak górska aleja. Ale owoce opadają na pobocze, a droga jest prawie nieużywana.

Piękna jest morwa, bo bardzo długo zielona, a potem robi się żółta i świeci.

Moja to (niestety) okaz szczepiony i płaczący. Jak tylko uda mi się kupić "normalną" to natychmiast wymieniam.
Filomena 15:21, 22 paź 2015

07_Rene napisał(a)
Po zimie już nie ma śladu

Tu widać znicz, uprzedzam że to nie biżuteria ogrodowa, odstraszacz dzików Nie miałam czasu pozbierać, fotki zrobiłam przy okazji wyprowadzenia psa

Renatko, cudownie !!!
Od razu nasuwa mi się klimat ogrodów Pieta Oudolfa - znasz?
http://oudolf.com/garden/bonn
http://oudolf.com/
On tak cudownie zapożycza teren spoza ogrodu ! Możesz stworzyć naprawdę cudowne miejsce. Przemyśl wyrzucenie wierzb - na taki efekt z innych drzew będziesz czekała latami. Nie w każdym ogrodzie musi być to samo, uwierz mi!
pozdrawiam gorąco
Filomena 15:25, 22 paź 2015

07_Rene napisał(a)
Witam wszystkich bardzo serdecznie

zobacz jaki masz potencjał !!!!!
Ewik 15:30, 22 paź 2015

Wow,zamglone fotki cudne,napatrzec się nie mogę.
Milka 16:50, 22 paź 2015

Po zimie wyjątkowo pięknie
jak tam sadzenie drzew?
07_Rene 17:52, 22 paź 2015

Anda napisał(a)
Ciekawe rzeczy tu piszecie o okrywaniu. Całe szczęście u mnie zimy przeważnie nie takie straszne i tylko o donice muszę zadbać.

U nas ostatnio też nie są straszne. Ale bywają malownicze Pierwsza moja zima w tym miejscu - era przedogrodowa

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja moje magnolie okrywałam przez dwie zimy ,a teraz już okryję tylko te na nowym ogrodzie, bo pozostałe już się nie bardzo da......muszą sobie poradzić same

Sylwio, ja się już przekonałam, że nadgorliwość gorsza od faszyzmu Warto okryć w pierwszych sezonach, a potem niech sobie radzą.

Agcia napisał(a)
Cichutko przyszłam, żeby wątek zaznaczyć i życzyć powodzenia w pracach

Dziękuję

07_Rene 17:58, 22 paź 2015

Jana napisał(a)
No jeśli te zdjęcia są słabe technicznie .....zwłaszcza to drugie - piękne , ja nie mam magnolii więc nie doradzę, co do okrywania czytałam, że można też okryć agrowłókniną zawiązaną jak cukierek u góry i u dołu, a do środka coś wsypać np. liście - może to sprawdzę

Zdjęcia są ładne- nie przeczę, ale mogą być ładniejsze

Hortensja dębolistna

Ewik napisał(a)
Wow,zamglone fotki cudne,napatrzec się nie mogę.

Witaj Miło, że zajrzałaś

Milka napisał(a)
Po zimie wyjątkowo pięknie
jak tam sadzenie drzew?

Posadzone Tylko grujecznik mi został do posadzenia

07_Rene 18:01, 22 paź 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Ja o morwie, bo widzę, że odpowiedź na już potrzebna.

Brudzi owocami bardzo. Może być ciekawym elementem w sadach, po latach będzie zwracała uwagę (jest długowieczna), w warzywnikach, nawet na łąkach. Gdzieś, gdzie opad owoców nie będzie problemem.

Pytasz o morwę z moich "szwędactw"?
W A. często widywana jako zwieńczenie warzywnika albo okaz w sadzie. Piękne stare drzewa.

U Olgi Tokarczuk w K. morwą jest wysadzina cała ulica/droga - wygląda to jak górska aleja. Ale owoce opadają na pobocze, a droga jest prawie nieużywana.

Piękna jest morwa, bo bardzo długo zielona, a potem robi się żółta i świeci.

Moja to (niestety) okaz szczepiony i płaczący. Jak tylko uda mi się kupić "normalną" to natychmiast wymieniam.

Fakt, że brudzi owocami mnie trochę zniechęca Ale w gruncie rzeczy wszystkie drzewa użytkowe śmiecą...