Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 18:13, 22 paź 2015

Filomena napisał(a)

Renatko, cudownie !!!
Od razu nasuwa mi się klimat ogrodów Pieta Oudolfa - znasz?
http://oudolf.com/garden/bonn
http://oudolf.com/
On tak cudownie zapożycza teren spoza ogrodu ! Możesz stworzyć naprawdę cudowne miejsce. Przemyśl wyrzucenie wierzb - na taki efekt z innych drzew będziesz czekała latami. Nie w każdym ogrodzie musi być to samo, uwierz mi!
pozdrawiam gorąco

Ostatnio Anda już mi podsyłała linki Dzięki.

Wierzb na pewno nie usunę wszystkich, też mi się podobają.
Są niestety niebezpieczne, bo blisko domu i kruche. Chce żeby coś mi urosło zamiast nich zanim trzeba będzie je wyciąć albo się zwalą ze starości.

Tak u mnie jest po każdej burzy... a z roku na rok są coraz bardziej niebezpieczne.

07_Rene 18:19, 22 paź 2015

Pięknie przebarwia się klon shirasawy jordan

07_Rene 18:21, 22 paź 2015

Klon Freemana 'Jeffersred' (Autumn Blaze) dopiero zaczyna... Lubię klony... Chyba kupię sobie ich więcej

Tulipanowiec

Pszczelarnia 18:33, 22 paź 2015

Kup sobie więcej (klonów).
U nas nie ma mgieł w tym roku. Czekam i czekam.

Z wierzbami za blisko domu - rozumiem. Trzeba wyciąć i natychmiast posadzić coś nowego nw lepszym miejscu. Ja tak robię. Ale oczywiście nie na raz.
kosolka 19:39, 22 paź 2015

07_Rene napisał(a)

Przepiękne...!
Zdjęcie..Ale i zima też!
kosolka 19:41, 22 paź 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Kup sobie więcej (klonów).

Też chcę mieć dużo! Uwielbiam! Mimo tego że opinie o nich różne i czasem wydają się zniechęcające.. To i tak mnie nie zrażą.
Anda 20:16, 22 paź 2015

07_Rene napisał(a)

U nas ostatnio też nie są straszne. Ale bywają malownicze Pierwsza moja zima w tym miejscu - era przedogrodowa

Pieknie i bardzo malowniczo... Moja pierwsza zima w nowym domu, druga chyba nawet tez, rowniez taka byla Wtedy tez jeszcze nie bylam zainteresowana ogrodem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 20:22, 22 paź 2015

Widzę, że drzewka już posadzone, a zimozielone iglaste jakieś planujesz???
babka 22:26, 22 paź 2015

Zimowa fotka klimatyczna bardzo, zapowiedź nieuchronnego Lubię zimę ale najlepiej zza okna
Czytam dyskusję na temat morw, bardzo ładne, silne drzewa. U mnie były zmorą. Sąsiad wymyślił sobie, ze będzie hodował jedwabniki i posadził morwy wzdłuż działki, zaraz przy granicy. Po kilku latach wszystkie moje drzewka owocowe umarły, warzywnik który mógł być tylko w tym miejscu ,bo reszta działki zajęta budynkami, przestał istnieć. Morwy wyssały wszystko. To tak tylko marudzę żeby trochę żółci upuścić
Z kolei w Grecji morwy, chyba białe, robią ogromne wrażenie. Piękne parasolowate drzewka, malownicze mmmm
Kawa 09:09, 23 paź 2015

piękna jesień u ciebie
o zimie na razie nie wspominam

klon cudny