Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

babka 21:08, 01 lis 2015

Piękne widoki. Poczytałam, nadrobiłam, pozdrawiam
anka_ 21:10, 01 lis 2015

Renatko piękne te nostalgiczne zdjęcia. Jesień ma swój czar i świetnie to uchwyciłaś.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 21:21, 01 lis 2015

07_Rene napisał(a)

Reniu, wiesz jak jest....mój mąż wie, że ja sobie ze wszystkim poradzę (prawie) więc nie czuje presji, żeby być na każde maje zawołanie Nie takie rzeczy już robiłam...
Ja mam jeszcze hiacynty nie posadzone

Właśnie myślę tak zrobić Nie mozna mieć wszystkiego. Dzięki za piekną fotkę, która utwierdziła mnie w decyzji. Stwierdzam, że im u mnie ciaśniej, tym bardziej mi się podoba. Ale pracy jeszcze sporo

Nie myśl, tylko kupuj

Dopisałam na listę chciejstw
Sebek 21:27, 01 lis 2015

Juz się kilka razy przymierzałem do kompostu z liści - jak je ładujesz do worka to potem podlewasz je? Dziurawisz worek?

Proszę o przepis
sylwia_slomc... 21:43, 01 lis 2015

Renia ja bym pewnie z tej wierzby próbowała coś zrobić tak mi się nasunęły na myśl klimaty z władcy pierścieni i Frodo Bagins
07_Rene 08:33, 02 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Renia ja bym pewnie z tej wierzby próbowała coś zrobić tak mi się nasunęły na myśl klimaty z władcy pierścieni i Frodo Bagins

Sylwio, to wierzba graniczna, dlatego nie za bardzo można coś z nią zrobić. Nawet nie wiem czy mozna ją wyciąć... Rośnie praktycznie w polu, w najbardziej oddalonym miesjcu, więc jej widok nawet mi nie przeszkadza.
07_Rene 08:50, 02 lis 2015

Sebek napisał(a)
Juz się kilka razy przymierzałem do kompostu z liści - jak je ładujesz do worka to potem podlewasz je? Dziurawisz worek?

Proszę o przepis

Sebek, nic specjalnego nie robię. Dotychczas robiłam w workach, w tym roku próbuję w kompostowniku
Wyglądało to tak. Grabię liście, pakuje do worków, lekko ubijam. Ja zawsze używam worków 80l po zimi, torfie, korze, które mi zostały po całym sezonie. Muszą być grube i mocne. Zalewam wodą. Można też użyć mocznika, który ma przyspieszyc rozkład liści, ja nie zawsze go używam i w sumie nie widzę różnicy. Po kilku minutach, jak liście nasiąkną wodą, robię w worku dziurki, żeby nadmiar wody mógł swobodnie odpłynąć. Worki układam na leżąco, jeden na drugi. Mam ich dużo, więc powstaje mi pryzma wielkości kompostownika. I tyle... Końcem stycznia lub w lutym warto zmienic kolejność worków (ale nie jest to niezbędne), bo te na dole robią się szybciej.

07_Rene 08:53, 02 lis 2015

Dziewczyny dziękuję za odwiedziny i pochwały Miłego dnia.
margaretka3 12:01, 02 lis 2015

Uciekłaś kopać czy grabić? Widoczki dziś będziesz mieć piękne!
Pszczelarnia 12:04, 02 lis 2015

07_Rene napisał(a)

Listopad i kruchość i jakaś groza.

Lubię Twoje zdjęcia.