Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

sylwia_slomc... 22:01, 01 kwi 2016

No nareszcie twoje cudne foty
07_Rene 19:24, 02 kwi 2016

Juzia napisał(a)
Ale ładna studzienka

Ładna jak róża kwitnie, na razie szpetna strasznie. Teraz mam tam narcyzy, ale zakwitły tylko 3 kępy.

... i takie wiosenne kwiatuszki, których nazwy nigdy nie pamiętam.

Sylwio, to te przywiozłaś od wujka, strasznie się rozsiewają. Patrz...

07_Rene 19:30, 02 kwi 2016

renatamama3 napisał(a)
Reniu ,ja też tęsknię ,za kolorem ,za rabatami wypełnionymi kwieciem .Ta studnia z różą, pełen romantyzm .pozdrawiam

Też się nie mogę doczekać kwiatów, ale jak nie mam bylin dokładnie widzę gdzie przydałby się jakiś zimozielony akcent.

Szaleją szafirki i fiołki

Bonica ruszyły z kopyta
07_Rene 19:34, 02 kwi 2016

Anda napisał(a)
Piekne zdjecia, sliczna roza Tez juz tesknie za takimi widokami

Coś mi aparat szwankuje po zimie, ostrości nie łapie... albo ja coś poknociłam? zapomniałam? z mężem muszę się skonsultować

Moja stara stipa też rośnie jak na drożdżach.

Bożykwiat Meada

Pieris super zimuje, choć strasznie wolno rośnie. Sadzonka z własnego ukorzeniania, więc była bardzo mała.
07_Rene 19:41, 02 kwi 2016

eee_taam napisał(a)
czytam u Sebka o siewkach werbeny ...u mnie już się pojawiają plewię ale w zeszłym roku był u mnie wysyp początkiem czerwca ...zakwitły chyba wszystkie

motyczki tez używam ...nie umiem bez motyczki plewić

Ja w tym roku lekko zaniemogłam, plecy oszczędzam, tylko motyczka wchodzi w grę przy mojej ilości chwastów, które się sieją z pól.
A pełno mam czegoś takiego, to chwast?

eee_taam napisał(a)

mam dużo tulipanów..nie sadze w koszykach ...nie wykopuje na lato ...po prostu wsadziłam do ziemi i są obcinam tylko potem łodygi po kwiatkach ...a potem jeszcze tylko uschłe liście...od cała robota

prowadzę w tym sezonie obserwacje czy zeszłoroczne odmianowe tez w tym roku zakwitną ...bo krążą plotki ze nie kwitną w kolejnych sezonach....ale coś mi się nie chce wierzyć

Ja w tamtym roku też nie wykopałam tulipanów. Zobaczymy czy zakwitną... Patrzyłam i sporo ma po dwa liście to może zakwitną.

Za to czosnki to pewniaki a co roku ich więcej... No i nornice ich nie lubią

07_Rene 19:44, 02 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Opryskaj je nawozem dolistnym, powinna sie zieleń poprawic ale te liscie dolne to juz na straty.

Dzisiaj zrobiłam oprysk. Mam nadzieję, że zadziała.

W osłoniętym miejscu Rh wygląda całkiem nieźle... choć liście ma jeszcze lekko skręcone.

07_Rene 19:47, 02 kwi 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wpadłam też wiosnę u Ciebie zobaczyć:0 Na tym samym etapie jest co moja Zasiewy imponujące

Wysiewy to fajna sprawa. Można mieć mnóstwo roślin za free Ubiegłoroczne bratki siane w upały Jeszcze nie wszystkie kwitną.
ps. nie zdążyłam dziś przyciąć trawy - wybaczcie

Gęsiówka bardzo mi się spodobała.

07_Rene 19:52, 02 kwi 2016

babka napisał(a)
Ale trafiłam na piękne obrazki, brakowało mi tego Uroczo

Będzie uroczo już niedługo Na razie jest kiepskawo... np żurawki po zimie są masakryczne. Praktycznie rosną od nowa.

Tak wyglądają u mnie zawilce wiosenne.

Ruszyły też brunery.

I zachód słońca dla Ciebie
07_Rene 19:57, 02 kwi 2016

Coś nie tak jest z moją magnolią;(. Niby pękają pączki, ale pod spodem jest kolejny włochaty pączek. Czy tak ma być?

Mam magnolie "Alexandrinę" czyli powinna kwitnąć dopiero wraz z rozwojem liści, na przełomie kwietnia i maja albo nawet póżniej. Jeden pęknięty pączek był jakby zasuszony w środku.

Ale wypatrzyłam już kolejny. Niby podlewałam ją zawsze w upały, ale nie wiem czy to nie było zbyt mało?

Agania 20:27, 02 kwi 2016

Wiosna zaskakująca u Ciebie Renatko, już masz kwitnące szafirki...wow

Gratuluję studni...piękna oprawa

Renatko....Aleksandrina jest wrażliwa, ale to nie na skutek zeszłorocznej suszy, ja swoich magnolii nie podlewam, muszą sobie same radzić i jest ok...młode egzemplarze i ich pąki są wrażliwsze na przymrozki....te zasuszone martwe pąki to pozostałość po zimie.
Nie martw się, Aleksandriny, są delikatne, ale warto na nie poczekać