Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

margaretka3 21:25, 24 mar 2016

Reniu, zabierz, ile tylko pan daje. Niech się nie waży wyrzucać
Wsadzisz do ziemi i będzie sobie rosło. I zrób tak jak piszesz, jeszcze coś liści zostało, odżywią cebulkę, zasychając
07_Rene 21:31, 24 mar 2016

margaretka3 napisał(a)
Reniu, zabierz, ile tylko pan daje. Niech się nie waży wyrzucać
Wsadzisz do ziemi i będzie sobie rosło. I zrób tak jak piszesz, jeszcze coś liści zostało, odżywią cebulkę, zasychając

Gosiu, widziałaś ile sąsiad ma szklarni Jemu nie chce się bawić, bo nie ma na to miejsca. Cebulek jest mnóstwo, ale nie wiem w jakich kolorach, bo wszystkie wywalił na kompost Dziś dał mi wiadro żółtych, prawie na siłę, bo głupio było mi się rzucić na wszystkie

To mówisz że tych dużych wywalać. A odrywać te małe przybyszowe, czy zostawić jeszcze tak w całości?
sylwia_slomc... 22:42, 24 mar 2016

Renia bierzrzrz jak dają ja tam bym się nie obcyndalała skoro mają być wywalone, nawet jak połowę uratujesz to i tak się opłaci, Jemu może nie bo cebula raz pędzona nie nadaje się do pędzenia ponownie, ale myślę , że do ziemi bez problemuNajwyżej połowę zasusz teraz , a połowę daj do ziemi , we wrześniu wszystkie wsadzisz ponownie i będzie porównanie jak lepiej zrobić na drugi raz będzie wiadomo
Milka 13:08, 25 mar 2016

Posadż wszystkie do ziemi, oddziel tylko te małe, potem wykopiesz, wyschną i na jesień posadzisz, duże powinny zakwitnąc, on się nie bawi w to co my, a jak darmo, to korzystaj
margaretka3 15:01, 26 mar 2016

07_Rene napisał(a)

Gosiu, widziałaś ile sąsiad ma szklarni Jemu nie chce się bawić, bo nie ma na to miejsca. Cebulek jest mnóstwo, ale nie wiem w jakich kolorach, bo wszystkie wywalił na kompost Dziś dał mi wiadro żółtych, prawie na siłę, bo głupio było mi się rzucić na wszystkie

To mówisz że tych dużych wywalać. A odrywać te małe przybyszowe, czy zostawić jeszcze tak w całości?

Trzeba było powiedzieć, że masz mnóstwo koleżanek chętnych na cebule A jak Tobie głupio, to ja przyjadę Przecież się zmarnują, to czemu ma być Ci głupio?
On musi mieć ładny kwiat na sprzedaż, dlatego mówił, że nic z nich nie będzie. Po pierwszym zakwitnięciu kolor już będzie wiadomy. Wtedy można segregować kolorystycznie
07_Rene 15:18, 26 mar 2016

margaretka3 napisał(a)

Trzeba było powiedzieć, że masz mnóstwo koleżanek chętnych na cebule A jak Tobie głupio, to ja przyjadę Przecież się zmarnują, to czemu ma być Ci głupio?
On musi mieć ładny kwiat na sprzedaż, dlatego mówił, że nic z nich nie będzie. Po pierwszym zakwitnięciu kolor już będzie wiadomy. Wtedy można segregować kolorystycznie

Gosiu, on miał posegregowane w wiadrach. Mi dał wiadro żółtych. Większość jest już rozsypana na kupy-pryzmy, więc może być ciężko, ale po świętach zagadnę, to może pamięta gdzie wysypał jakie kolory i jeszcze zabiorę trochę innych

sylwia_slomczewska napisał(a)
Renia bierzrzrz jak dają ja tam bym się nie obcyndalała skoro mają być wywalone, nawet jak połowę uratujesz to i tak się opłaci, Jemu może nie bo cebula raz pędzona nie nadaje się do pędzenia ponownie, ale myślę , że do ziemi bez problemuNajwyżej połowę zasusz teraz , a połowę daj do ziemi , we wrześniu wszystkie wsadzisz ponownie i będzie porównanie jak lepiej zrobić na drugi raz będzie wiadomo

On nie ma miejsca na trzymanie tych cebul, dlatego wywala. Handluje kwiatami prawie cały rok, więc ma wszystko. Najbliżej mnie jest tunel foliowy z różami.... to latem mam widoki

Milka napisał(a)
Posadż wszystkie do ziemi, oddziel tylko te małe, potem wykopiesz, wyschną i na jesień posadzisz, duże powinny zakwitnąc, on się nie bawi w to co my, a jak darmo, to korzystaj

Dzięki za radę. Tak myślałam, ale poczułam się zdezorientowana, kiedy sąsiad doradził mi żeby duże cebule wywalić, a małe zostawić
sylwia_slomc... 18:55, 26 mar 2016

Mnie tam kolor nawet byłby obojętny jak za darmo , a ma się zmarnować wszystko bym przygarnęła.........i miałabym najwięcej tulipanów na całym O....
Nie namyślaj się łap okazję, kolory sama posegregujesz jak zakwitną, jak Ci nie będą pasować my z Gosią i pewnie nie tylko przygarniemy resztę hi hi
babka 23:15, 27 mar 2016

Oj zazdroszczę takiego chojnego sąsiada, Szczęściara z Cie
07_Rene 09:02, 29 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mnie tam kolor nawet byłby obojętny jak za darmo , a ma się zmarnować wszystko bym przygarnęła.........i miałabym najwięcej tulipanów na całym O....
Nie namyślaj się łap okazję, kolory sama posegregujesz jak zakwitną, jak Ci nie będą pasować my z Gosią i pewnie nie tylko przygarniemy resztę hi hi

Ja ostatnio polubiłam żółty - wiosną
Podzieliłam się z teściową, szwagierką i zostało tyle ile mogę ogarnąć

babka napisał(a)
Oj zazdroszczę takiego chojnego sąsiada, Szczęściara z Cie

Zobaczymy czy coś w ogóle wyrośnie z tych tulipanów, ale rzeczywiście miło z jego strony.... taki świąteczny gest

Cieszę się, że już po świętach Mam na dziś przygotowany cały harmonogram prac, ale nie wiem co się uda zrobić bo kropi co chwila, a dzieci mają też wolne. Idę zobaczyć co u Was choć gdzieniegdzie ukradkiem zaglądałam
Agania 09:41, 29 mar 2016

Czytam o darowanych cebulach, jak pięknie będziesz mieć z tyloma tulipanami jak się udadzą

Ja też się cieszę z wiosennego czasu, rodzinny świąteczny zlot już za mną , teraz już zostaje mi tylko ogród

Harmonogram prac muszę spisać koniecznie