Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 11:19, 15 kwi 2016

Rozważałam tam też trzmielinę, ale muszę to przemysleć, bo niby żelazna i dałaby radę, ale jakoś do mnie do końca nie przemawia.
Dzięki za propozycję, poczytam sobie o tych roslinkach, bo ich nie znam.

edit: jeszcze rozważała kocimiętkę na dach.... i goździki pierzaste
margaretka3 11:21, 15 kwi 2016

Ożanka, nie wiem, czy nie za wysoka. I czy się nie pokłada. Nie mam jej, ale u Małej Mi widziałam.
A lawenda i szałwia lekarska? Tylko niestety też siwe liście. Dlatego potrzebne żółte, ocieplające trawy
margaretka3 11:22, 15 kwi 2016

Reniu, a ja trzmielinę bardzo lubię. Ciekawe, że nie możesz się do niej przekonać.
Anda 11:24, 15 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Ożanka, nie wiem, czy nie za wysoka. I czy się nie pokłada. Nie mam jej, ale u Małej Mi widziałam.
A lawenda i szałwia lekarska? Tylko niestety też siwe liście. Dlatego potrzebne żółte, ocieplające trawy

Ja miałam tą na myśli Teucrium x lucidrys - dorasta do 40cm. Może to się jednak inaczej po polsku nazywa?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
07_Rene 11:25, 15 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Reniu, a ja trzmielinę bardzo lubię. Ciekawe, że nie możesz się do niej przekonać.

Ja nie że jej nie lubię, ale nie wiem czy nie ma zbyt pstrokatych liści. Mam sporo sadzonek zółto-zielonej... i dwa większe krzaczki które mogłabym w kulki ciąć.

Boję się, że za bardzo namieszam kolorami...
Anda 11:25, 15 kwi 2016

Ja też nie mogę się przekonać do trzmieliny
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
margaretka3 11:31, 15 kwi 2016

Ta, którą widziałam u Ani miała chyba z 60 cm co najmniej.
Pewnie to jakaś odmiana.
Reniu, na razie nie masz tam żadnych pstrokatych liści. Jeden gatunek mógłby być A trzmielina też zimozielona.
12:54, 15 kwi 2016
dziewczynki ci dobrze radzą ...werbeny nie dawaj tam wprowadzi chaos.

a rosliny łanami ..albo duzymi kępami ...stipa może być po całości gdzie popadnie (i tak się będzie rozsiewać) zrobi fajny efekt.
babka 13:33, 15 kwi 2016

Przeleciałam pobierznie bo jestem z doskoku ale z tego co widzę to dziewczyny dobre pomysły mają. Werbeny tam nie widzę, może gdzieć niżej i takim większym pasem jak radzi Ilonka. Anafalisa może daj w pobliżu blue carpet i bodziszka ? Rozchodniki podsadź stipą koniecznie (wiesz, że koty uwielbiają kłaść się rozchodnikach ? ) Z zadarniających może gajowiec, ma ładne liście białozielone i kwitnie na żółto. Trzmieliny też tam jakoś nie widzę.
Wieczorkiem wejdę popatrzeć na dzieło bo pewnie już coś tworzysz A w miedzyczasie jeszcze pomyślę
Kiedy wyszasz stipę?
renatamama3 13:41, 15 kwi 2016

Reniu ,ja głosuję jak Gosia , rozchodniki z trawami ,ostnica była by super ,z drugiej strony powtórz to zestawienie ,a w środek coś innego ,ale co ? może Iglak ?