Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Juzia 14:04, 15 kwi 2016

Nie mam pomysłu
Shemsi 15:54, 15 kwi 2016

Renatko, jeszcze nie zdążyłam dotrzeć do Twojego wątku w mojej podróży po ogrodowisku, ale już widzę, że koniecznie muszę to nadrobić szybciutko.

A tymczasem, jeśli pozwolisz, ja po prośbie, zerknęłabyś tutaj, czy dobrze mi się wydaje, że moja Pastellka ma dziczki? To moje pierwsze różyczki i w ogóle zielona jestem, a chciałabym, żeby miały u mnie dobrze
sylwia_slomc... 16:04, 15 kwi 2016

Konieczki napisał(a)
O nowe szkółki w naszej okolicy
Renia (RenataMama3) a Ty za jakiej okolicy jesteś?
Ja mam najbliżej do szkólki w Prusach (chchcha prawie zdradziłam gdie mieszkam ) ale lubię bardzo Marchołta i chyba będę tam kupować (jak dolicze paliwo to mi podobne kwoty wychodzą)
Kochane dziołszki szukam buksowych kulek (nie muszą być ładnie prowadzone) w naszej okolicy, a i druga prośba - jakbyście widziałay lawendy w auchanie lub obi (viva) dajcie mi znać

Kulki i stożki buksowe ostatnio w LM były w Czyżynach
sylwia_slomc... 16:08, 15 kwi 2016

Krakus napisał(a)
czytam czytam i widzę że się Kobiety na spotkanie szykuja chłopa przygarniecie? doradziłybyście co a i z checia bym poznał możnaby jaką szkółke wybrac..Marchołta fajna..nie byłem ale wiele osób polecało...

P.S.
co do skleplu z magnoliami to napisz adres i ceną na priv to wygoogluje

U Marchołta jeszcze nigdy nie byłam , ale sąsiadka kupowała do momentu , aż się parę razy nacięła......mają bardzo drogo rośliny ......magnolia jej padła od razu w pierwszym roku, choć Ona bardzo magnoliowa i doświadczenie ma, kolejna okazała się nie tą co miała być , a świerk wężowy wężowym jest tylko w połowie czyli od pasa w dół , a reszta rośnie zwykłego świerka
sylwia_slomc... 16:34, 15 kwi 2016

Renia ja Ci teraz troszkę zamieszam i napiszę tak dałabym na piwniczkę wszystko co się rozłazi na boki dywanowo i zadarniająco, byliny , skalniaki i zimozielone, ale z samej góry tym boczkiem puściłabym ( jeśli nie wodę) to suchy strumyk z kamyczków tylko nie tak prosto , a zakrętem ,żeby się wił i w pobliżu strumyka posadziła kępy traw , żeby sterczały punktowo pomiędzy tym zielono kolorowym dywanem.......miej na uwadze, że to miejsce powinno kiedyś wymagać jak najmniej pracy , a żeby był efekt....bo tam ciężko pewnie z plewieniem bo raczej nie wygodnie......alebym Ci tą piwniczkę skradła
18:02, 15 kwi 2016
sylwia_slomczewska napisał(a)

U Marchołta jeszcze nigdy nie byłam , ale sąsiadka kupowała do momentu , aż się parę razy nacięła......mają bardzo drogo rośliny ......magnolia jej padła od razu w pierwszym roku, choć Ona bardzo magnoliowa i doświadczenie ma, kolejna okazała się nie tą co miała być , a świerk wężowy wężowym jest tylko w połowie czyli od pasa w dół , a reszta rośnie zwykłego świerka

a pamiętasz jak u Kasi mówiłam że byliśmy tam do południa bo głośno o nich na forum juz było w zeszłym roku ....byłam tam pierwszy raz ....i ostatni ...dla mnie to obsługa ża dużo ąąą ęęę używa ...ogród zamknięty nie można wejść ..no i ceny też dla wyższych sfer nawet chyba nic wtedy tam nie kupiłam ...nie przypominam sobie żebym się na coś skusiła.
07_Rene 18:49, 15 kwi 2016

Shemsi napisał(a)
Renatko, jeszcze nie zdążyłam dotrzeć do Twojego wątku w mojej podróży po ogrodowisku, ale już widzę, że koniecznie muszę to nadrobić szybciutko.

A tymczasem, jeśli pozwolisz, ja po prośbie, zerknęłabyś tutaj, czy dobrze mi się wydaje, że moja Pastellka ma dziczki? To moje pierwsze różyczki i w ogóle zielona jestem, a chciałabym, żeby miały u mnie dobrze

Byłam
07_Rene 18:51, 15 kwi 2016

Sylwio, Justynko

Dobrze poznać Wasze krytyczne zdanie, bo nie będzie mnie tak ciągnąć tam na zakupy

Niewykopywane tulipany wyglądają obiecująco

07_Rene 18:56, 15 kwi 2016

babka napisał(a)

Kiedy wyszasz stipę?

Wyszasz?

Stipe to chyba po 15-tym maja bedę wysadzać do gruntu. Na razie jest mała, późno wysiałam. Wygląda tak:

A część czeka na pikowanie.

Naparstnicą też trzeba byłoby się już zająć.

Największy dziwaczek... Muszę się spieszyć z hartowaniem, ale to do gruntu też dopiero po zimnej zośce.

07_Rene 19:00, 15 kwi 2016

Z kupionych nasion cynii wyrosła jedna inna roslinka. Trochę przypomina mi wilca, ale pewności nie mam.

Posadziłam dziś magnolię

Moja pierwsza magnolia puszcza listki, ale kwiatów nie ma Niech ma przemrożone pąki