Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 10:03, 16 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Pięknie. Lawenda, bukszpan i róże - to jest klasyka!

Są różne rodzaje mszyc. Nie znam się kompletnie. Na skoczkach w ogóle. Jak jest coś do ściągnięcia to ściągam od razu nawet gołą ręką, robaki (chrząszcze) też (refleksja, że może jakiś robak ma jakiś uczulający jad przychodzi potem).
Zdobniczka bukowa to mszyca i też jest biała. Wełnowce są białe .... .

Ale czy skoczek czy mszyca to ten sam oprysk? Tylko albo czosnek albo cebula. 2 substancje w niedalekim odstępie czasowym to już za dużo, tak mi intuicja podpowiada.

Wczoraj pryskałam cebulą, ale potem padało więc dziś wypsikam resztę substancji, a niedobitki ręcznie usunę, bo one tylko na pojedynczych pędach. Tam gdzie zielona mszyca, tam i biała.
Z mydłem odpuszczę jak radzisz... Dzięki

Jestem lekko rozczarowana cyniami...

ryska 10:05, 16 cze 2016

Grzebię teraz w bodziszkach i jest w sprzedaży bodziszek Renarda w odmianie 'Philippe Vapelle' Może masz tego? Tylko czemu zmienił kolor?
Pastella cudowna.
07_Rene 10:07, 16 cze 2016

Zana napisał(a)

Przepiękne zdjęcie. I te z różami też, ale już nie cytuję, bo nie będę zaśmiecać.
Co do robali różanych nie wypowiem się, bo nie wiem, ale chętnie czytam edukacyjnie

Taką dziwną ostróżkę mam

Zana 10:08, 16 cze 2016

Może i dziwna ta ostróżka, ale piękna, wyjątkowa. Taka sadzonka, czy się tak wysiała?
07_Rene 10:10, 16 cze 2016

ryska napisał(a)
Grzebię teraz w bodziszkach i jest w sprzedaży bodziszek Renarda w odmianie 'Philippe Vapelle' Może masz tego? Tylko czemu zmienił kolor?
Pastella cudowna.

Być może to własnie on... Pokrój kwiatu by się zgadzał. Tamto lato było ciężkie, kupiłam go lekko zmarnowanego, może dlatego inaczej go zapamiętałam

Pastella dopiero zaczyna. Bardzo ją lubię.

07_Rene 10:11, 16 cze 2016

Zana napisał(a)
Może i dziwna ta ostróżka, ale piękna, wyjątkowa. Taka sadzonka, czy się tak wysiała?

Moje ostróżki wszystkie z siewu mixu nasion
Pszczelarnia 10:13, 16 cze 2016

Moje cynie też biedne. Potrzebują jeszcze ciepła.
07_Rene 10:16, 16 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

W niedzielę po śniadaniu, "stoimy" sobie przy tych cisach i rozmawiamy. Taki sposób spędzania czasu we dwoje i czas na rozmowę.

Wspaniały czas i okoliczności do rozmowy
Czytałam nawet wczoraj mężowi Twój wpis z nadzieją, że może najdzie go jakaś refleksja... ale na razie nic
Ciekawe, czy mój eM by odnalazł misecznika na krzewie?

Kawa 10:19, 16 cze 2016

Reniu super te ostróżki
ja też wysieję
Marzenaka 10:19, 16 cze 2016

Widok ogólny - czyli zdjęcie z lawendą, bukszpanem i różą - pięknie! Dokładnie to samo zaplanowałam u siebie. A powiedz mi, bo piszę z telefonu i nie do końca mi się otwiera zdjęcie, czym masz tam podsypane? Korą? Nie widzę na telefonie.