Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 10:19, 12 kwi 2017

Zwykłą trutka z Brossa. Wiem że są lepsze preparaty, ale mam problem z zakupem.
Marga 15:24, 12 kwi 2017

U mnie Bros chyba podziałał, bo od tygodnia mam duuuużo mniejszą aktywność nornic.
07_Rene 15:45, 14 kwi 2017

Mazan napisał(a)
07_Rene

Zobaczyłem co chciałem. Na tujach jest szara pleśń. Oprysk ma ściekać nawet po pniu nie tylko z gałązek. Pryskaj czym chcesz albo co Ci najbardziej z podanych środków odpowiada.

Pozdrawiam

Dziękuję...

07_Rene 15:50, 14 kwi 2017

babka napisał(a)
Kokoryczka !! Ona żyje !! A dziś patrzyłam na moją i własnie miałam plan by Ci ukopać Super, niech rośnie na zdrowie

Z tujkami masz już pomoc, niech oprysk cuda zdziała
A z magnoliami, z tego co czytałam to nie tyle mróz i słońce im nie służy co silne wiatry. Moją magnolię okryłam tylko w pierwszym roku. W ub i tym obłożyłam gałązkami iglaków na wysokość 40 cm max.
Może rana się zabliźni , skoro kwitnie to da rade

Te dziwolągi to na bank hiacynty A bergenie mam w podobnym stanie, liczę, że się rozruszają jak zrobi się cieplej

Pęknięcie na magnolii jest od strony południowej, dlatego myślę, że to od zimowego słońca. Wiatry u nas wieja raczej z zachodu. Liczyłam będzie AŻ 5 kwiatówNa razie zimno, więc magnolia nie czuję presji, żeby rozchylić kwiaty.

Patrz na moje tulipany sadzone wiosną... białe i papuzie pokazują kolorek. Nawet nie liczyłam na kwiaty

Byłam podsypać skorupki jajek sasankom (po wypiekach wielkanocnych) i moja majowa piwonia też już ma pąki
07_Rene 15:53, 14 kwi 2017

Z dobrych wiadomości...

Kolejna niespodzianka - przezimowała mi gaura...

Gardener27 19:10, 14 kwi 2017

Oj ... kiepsko te tuje wyglądają, mam nadzieję że i tym razem opanujesz sytuację. Ja wszystkie żywopłoty u siebie mam ze szmaragdów ale nigdy Tfu Tfu nie miałem z nimi problemu.

Moje Gaury niestety co do jednej padły a tak się zastanawiałem czy by je nie okryć na zimę

20:12, 14 kwi 2017
Gardener27 napisał(a)
Oj ... kiepsko te tuje wyglądają, mam nadzieję że i tym razem opanujesz sytuację. Ja wszystkie żywopłoty u siebie mam ze szmaragdów ale nigdy Tfu Tfu nie miałem z nimi problemu.

Moje Gaury niestety co do jednej padły a tak się zastanawiałem czy by je nie okryć na zimę

z tujami u mnie podobnie ...do dziś myślałam ze one nie łapią takich chorób

gaura jest super ale u mnie tez jednosezonowa i dałam sobie z nią spokój
sylwia_slomc... 22:34, 14 kwi 2017

Mnie się tak działo z moimi tujami tymi złotymi największymi Mała Mi kazała pryskać trzy cztery razy w roku na grzyba to pryskam i się uspokoiło
Zana 08:29, 15 kwi 2017

No to jesteś chyba prekursorką wiosennego sadzenia tulipanów zwieńczonego sukcesem. Wyglądają pięknie.
Wesołych Świąt Reniu
Milka 12:27, 18 kwi 2017

U mnie jesienią na tujach było full brązowego, ale że stale wiatry wiały, to je wyczyściło, nie wiem czy to choroba czy co, ale na razie ok. Buksy mi chorują, pryskać nie ma jak, przy tych deszczach.
Masz ogromne bukiet tulipanowe
Nornice też kiedyś miałam, na razie spokój, same się wyniosły albo koty sąsiedzkie pogoniły, bo nic nie robiłam. Natomiast dziury krecie są, ale bez kopców.
Życzę lepszej aury, niż ja mam
A, posiałam pomidory, ale słońca brak, to jak mi wzejdą???