Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 12:28, 26 kwi 2017

Na targi się nie wybieram, do szkółki na razie też. W najbliższej przyszłości tylko do Margaretki...
Ale jak czasem będę to sprawdzę, czy w ogóle jest dostępny. Będę o Tobie pamiętać.
Pszczelarnia 12:57, 26 kwi 2017

Czy jak ptak wysieje nasiona od bzu czarnego czarnego (o którym pisze Sylwia), to on będzie też odmianowy? Pytam, bo może dla Sylwi zostawię te liczne siewki?
margaretka3 12:59, 26 kwi 2017

07_Rene napisał(a)
Na targi się nie wybieram, do szkółki na razie też. W najbliższej przyszłości tylko do Margaretki...
Ale jak czasem będę to sprawdzę, czy w ogóle jest dostępny. Będę o Tobie pamiętać.

W Krzywaczce ja go nie widziałam.
A to już sie cieszę. Tak szeroko
sylwia_slomc... 13:04, 26 kwi 2017

07_Rene napisał(a)

Dzięki Margaretkę od nas wyściskaj gdyby mi się wcześniej udało dostać dam znać
sylwia_slomc... 13:07, 26 kwi 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Czy jak ptak wysieje nasiona od bzu czarnego czarnego (o którym pisze Sylwia), to on będzie też odmianowy? Pytam, bo może dla Sylwi zostawię te liczne siewki?

Też jestem ciekawa bo ten dziki bez czarny sieje się u nas jak głupi.
A ten twój listki puszcza bordowe czy zielowne Ewka, bo ten dziki nawet jakvwschodzi to są od razu takie jak matki tylko mniejsze.
Pszczelarnia 13:10, 26 kwi 2017

Zielonkawe ale nie całkiem. Mus go zaobserwować. Nie mam innych bzów (tylko Eva i Black Tower), więc to mogą być te. Ale małe egzemplarze mogą jeszcze nie wykazywać cech matecznych?
sylwia_slomc... 14:46, 26 kwi 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Zielonkawe ale nie całkiem. Mus go zaobserwować. Nie mam innych bzów (tylko Eva i Black Tower), więc to mogą być te. Ale małe egzemplarze mogą jeszcze nie wykazywać cech matecznych?

Jakvto nie problem to poproszę, najwyżej jak by się okazało, że nie powtarzają to usunę... Ciekawe jak je w szkółkach rozmnażają
07_Rene 11:10, 27 kwi 2017

Ciekawe pytanie... jak rozmnażać bez czarny? Myślę, że w szkółce chyba się nie bawią z nasionami przy krzewach, bo wyhodowanie egzemplarza gotowego do sprzedaży trwałoby zbyt długo.

Sylwia, ja swój black lace eve kupiłam w Krzywaczce, ale rozglądałam się za nim dwa lata... Raz chyba nawet z Margaretką jak byłyśmy razem... Nie wiem czy teraz jest w sprzedaży, bo nie patrzyłam na krzewy. Jak kupisz to daj znać, będę się rozglądać

Dziewczyny, zbieram się żeby obsadzić "północny" stok piwniczki. Jest to najbardziej zachwaszczona część. Najwięcej tam mniszka. Jego wykopanie raczej nie wchodzi w grę. I teraz rodzi się mój dylemat:

Czy wyłożyć tą stronę szmatą i obsadzić?
Czy może użyć chemii na chwasty? - co może być problematyczne z uwagi na pogodę Jak długo potem muszę odczekać, żeby coś posadzić?

Czy może jedno i drugie... najpierw oprysk na chwasty i mimo wszystko szmatą wyścielić?

sylwia_slomc... 11:21, 27 kwi 2017

Renia , a co chcesz tam posadzić? bo to chyba będzie miało znaczenie....przy bylinach szmata sie nie sprawdzi przy zadarniaczach też nie, ale gdyby miały być krzewy liściaste lub iglaste to ja bym użyła szmaty. Jak sadzić będziesz jednoliścienne to można mniszka opryskać bo dla nich nie groźny ten oprysk , ale już byliny mogą nie dać rady.Musiałabyś odczekać tyle ile na opakowaniu pisze.

Gosia Margaretka ma zobaczyć za tym bzem w Jaworniku. Gdyby mi kupiła dam znać
07_Rene 11:27, 27 kwi 2017

Planuję tam trzemieliny i suchodrzew. Może jakiś wyższy krzew między to....