Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 20:56, 23 kwi 2017

babka napisał(a)
Niwaki jak we mgle, zjawiskowo to wygląda
Plan na piwniczkę już się skonkretyzował ??
A tulipanki masz sliczne, zreszta wszystkie tulipany sa śliczne, szkoda że pogoda nie daje im się rozkręcić. Ale jest plus tego chłodu, nic szybko nie przekwita
tak jak Twoje narcyzy - urocze

Jeśli chodzi o nasadzenia mam wybrane rośliny, ale ciągle myślę nad ich ustawieniem. Na razie trzeba podrzucić ziemię do góry i pewnie dorzucić trochę nowej, bo jet za mało. Ale że mamy trawnik do okiełznania, ogrodzenie w palnie, to pewnie dopiero jesienią się za to weźmiemy... o ile nic nowego nie wyskoczy.

Lubię wiosnę za te soczyste kolory...

Piwonia twardzielka... Nie straszny jej mróz i śnieg

Krakus 20:59, 23 kwi 2017

zakupy wypasione pozytywnie zazdraszczam cena mnie powaliła i do tej krzywaczki muszę w końcu dojechać...

a i wiosna u Ciebie kolorowa mimo tej zimnicy...
07_Rene 20:59, 23 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

ale masz jej duzo ....w dużej masie świetnie wyglada ...ja posdziłam pod Rh i tez zakwitła plamakami ...i mi sie nie podoba ...nic tylko czekac az wiecej placu zarośnie ...choc ona jakoś mocno nie szaleje

tulipanów ile by nie było to zawsze za mało

Dziwne, bo u mnie właśnie szaleje. Z jednej kępki porozsadzałam co kawałek i po roku muszę ograniczać chyba, bo mi świerka zagłuszy Może kwaśnej ziemi nie lubi? Albo za mało słońca ma? Bo u mnie na patelni...

Mam jeszcze odmianę variegata, ale ona nie przyrasta tak szybko...
babka 21:00, 23 kwi 2017

Znawcą nie jestem ale myslę byś zostawiła lawendę tak jak jest, Widać, ze gałązki żyją, jak zrobi się cieplej to wypuszczą zielone listki. Moje dwie kulki wyglądają podobnie ale ja mam inną odmianę, dotąd tak źle nie wyglądała
07_Rene 21:04, 23 kwi 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale fajowe zakupy w Twich fotach za każdym razem zakochuję się od nowa
W tym sezonie już Ci nie odpuszczę, musisz przyjechać bo też kcem takie mieć z mojego ogrodu

No ja myślę... czekam na lato i zaproszenie

A tak się ostróżki opamiętały... Stoją jak żołnierze...

ryska 21:07, 23 kwi 2017

07_Rene napisał(a)
Gęsiówka pożarła niwaki...

Musiałam zacytować to zdjęcie, bo gęsiówka tak pięknie podkreśla niwaka.
Cudo
Mam jednego i zmienia u mnie stanowisko średnio dwa razy w roku.
Nie mam na niego pomysłu ale gdyby miał takie towarzystwo jak Twój to bym go przeprosiła za te ciągłe wykopki i dała honorowe miejsce
Pozostałe zdjęcia jak zawsze piękne.
07_Rene 21:10, 23 kwi 2017

Krakus napisał(a)
zakupy wypasione pozytywnie zazdraszczam cena mnie powaliła i do tej krzywaczki muszę w końcu dojechać...

a i wiosna u Ciebie kolorowa mimo tej zimnicy...

No niestety rabat dają dopiero od 300zł więc się nie załapałam Może nie mają idealnie prostych tych drzew w sprzedaży, trzeba trochę nad nimi popracować, ale ceny mają zachęcające na tyle, że człowiek nakupuje, a potem się głowi jak do domu się zabrać z tym wszystkim

abiko 21:29, 23 kwi 2017

Kurcze.. że ja taki kawał mam do Krzywaczki
Fajne zakupy, bardzo mi się piwnica zaczyna podobać, bo pamiętam początki.. i ten Inversa choruje i choruję na niego.. w innym życiu.
07_Rene 21:32, 23 kwi 2017

babka napisał(a)
Znawcą nie jestem ale myslę byś zostawiła lawendę tak jak jest, Widać, ze gałązki żyją, jak zrobi się cieplej to wypuszczą zielone listki. Moje dwie kulki wyglądają podobnie ale ja mam inną odmianę, dotąd tak źle nie wyglądała

Moja też jest najgorsza w historii... że tak powiem.
Nie wszystkie krzaczki wypuszczają... będę czekać, bo wykopać zawsze zdąże
Dzięki za radę

Dla Ciebie sasanka

ryska napisał(a)

Musiałam zacytować to zdjęcie, bo gęsiówka tak pięknie podkreśla niwaka.
Cudo
Mam jednego i zmienia u mnie stanowisko średnio dwa razy w roku.
Nie mam na niego pomysłu ale gdyby miał takie towarzystwo jak Twój to bym go przeprosiła za te ciągłe wykopki i dała honorowe miejsce
Pozostałe zdjęcia jak zawsze piękne.

U mnie gęsiówka miała ograniczyć plewienie. Spełniła swoją rolę, ale pod nią nornice mi buszują Więc myślę o ściółce bo nie mam czasu co drugi dzień chwastów wyrywać.
Tego niwaka bardzo lubię, ale powoli dojrzewam i stwierdzam, że nie za bardzo pasuje do bukszpanów - ciętych, formowanych, bo to zupełnie inny "styl". Tak samo jak Inversa i cyprysik groszkowy, który rośnie w rogu.

07_Rene 21:35, 23 kwi 2017

abiko napisał(a)
Kurcze.. że ja taki kawał mam do Krzywaczki
Fajne zakupy, bardzo mi się piwnica zaczyna podobać, bo pamiętam początki.. i ten Inversa choruje i choruję na niego.. w innym życiu.

Inversa też z Krzywaczki A chorowałam rok na niego

Kolejna roślina zadarniająca - pragnia syberyjska, po 2 latach zaczyna przyrastać.