Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

margaretka3 09:39, 22 maj 2015

Reniu, a dokładnie w jakim kolorze chciałaś rh? Wczoraj widziałam biało-różowe w auchanie (Bonarka), duże, ładnie kwitły i jeszcze żyły
Ja też posadziłam w marcu 5 róż, też przyrosty im przymroziło i strasznie wolno ruszają, ale bonica najszybciej się z nich pozbierała, ciut większa od Twojej, po tych deszczach w oczach przyrasta.
Ładna kolekcja host się tworzy!
07_Rene 15:24, 22 maj 2015

bdan napisał(a)
Reniu trzymam kciuki za róże. Trzeba być dobrej mysli i może się nie przejmować. Choć ja tak nie potrafię. Mąż mi mówi, ze tak wszystko przezywam, a powinnam się tym ogrodem "bawić". No a ja już dziękuję za tę zabawę, bo mój rytm dnia jest ciągle taki sam, po pracy trzeba iść do ogrodu, a ciągle jest coś, co już dawno powinno byc zrobione. Ilość kasy, która idzie na ogród też mnie przytłacza.

Ja to może robię żółwim tempem mój ogród, ale chce czerpać z tego radość. Mamy w życiu tyle innych obowiazów, że ogród musi być tylko przyjemnością. Jakby było inaczej miałabym tylko trawnik i nic więcej.
Pozdrawiam
07_Rene 15:27, 22 maj 2015

margaretka3 napisał(a)
Reniu, a dokładnie w jakim kolorze chciałaś rh? Wczoraj widziałam biało-różowe w auchanie (Bonarka), duże, ładnie kwitły i jeszcze żyły
Ja też posadziłam w marcu 5 róż, też przyrosty im przymroziło i strasznie wolno ruszają, ale bonica najszybciej się z nich pozbierała, ciut większa od Twojej, po tych deszczach w oczach przyrasta.
Ładna kolekcja host się tworzy!

No właśnie tu jest problem... Na pewno w jakimś pastelowym, delikatnym... Ewentualnie różowym. Na pewno odpadaja mocne fiolety...

Myslałam o rh eskimo, ale czy go gdzieś dorwę?
Biało różowe nawet by mi pasowały. Muszę to obadać. A pamietasz może cenę?
Ewa_w_ogrodzie 21:59, 22 maj 2015

Piękne zdjęcia, a co to za trawki przed hostami, bardzo mi się podobają
07_Rene 22:37, 22 maj 2015

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)

Piękne zdjęcia, a co to za trawki przed hostami, bardzo mi się podobają

Witaj Ewo
To turzyca ptasie łapki. Pełne słońce przypala jej listki, najlepiej sprawdza się w cieniu lub półcieniu.
Właśnie kilka dni temu podzieliłam kępę i zrobiłam tą obwódkę, ale ona dosyć szybko się rozrasta.
A dzisiaj na całej piwniczce udało mi się zrobić kanciki więc już nie będą straszyć
babka 23:51, 22 maj 2015

pokaż kancik
Mala_Mi 08:22, 23 maj 2015

07_Rene napisał(a)
Bonica w szpalerze już w pąkach, róża na studni nieśmiało też zawiązuje pąki, no i lawenda.... Czekam... Pierwsze pryskanie już było, bo mszyce się dobierały...

Troszkę sobie oglądam.. fajna studnia
babka 09:29, 23 maj 2015

Zachwyciłam się wczoraj, popatrz https://www.ogrodowisko.pl/watek/2800-w-kamiennym-kregu-od-poczatku?page=693&quoted_post_id=1656161#reply

Wracając do studni to zapomniałam ostatnio wspomnieć, że ona podoba mi się taka jaka jest. Surowa z lekką patyną, obrośnięta różą... może nic w niej nie zmieniaj bo pasuje do Twojego tajemniczego ogrodu z drzewami i piwniczką.
To takie luźne myśli

07_Rene 15:16, 23 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Troszkę sobie oglądam.. fajna studnia

Wracając do studni to zapomniałam ostatnio wspomnieć, że ona podoba mi się taka jaka jest. Surowa z lekką patyną, obrośnięta różą... może nic w niej nie zmieniaj bo pasuje do Twojego tajemniczego ogrodu z drzewami i piwniczką.
To takie luźne myśli

Dzięki dziewczyny. Na razie nic nie zmieniam przy studni. Najwyżej tylko powojnika podmienie, bo nie wiem czy jego kolor nie będzie się gryzł z kolorem róży. Ale na chwilę obecną nawet nie wiem czy ich kwitnienie się zbiegnie, wiec ten sezon czysto obserwacyjny.

Róża zawiązała kilkanaście pąków i co dzień wypatruje nowe Ach ten obornik... Cuda działa.

A dziś stałam się szczęśliwą posiadaczką tego

07_Rene 15:23, 23 maj 2015

babka napisał(a)
pokaż kancik

Dziś pada, ale cos tam cykłam...

I moje cisy z miodunką...