Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W zielonej aptece

W zielonej aptece

Filomena 09:03, 22 lut 2017

Witaj Asiu
ty też widzę na o. siedzisz i plany szykujesz na ten sezon już za chwileczkę już za momencik
AsiaK_Z 09:08, 22 lut 2017

Plany raz mam, raz nie ja chyba jakaś szalona jestem, wręcz obłąkana w tym sezonie chciałabym już coś konkretnego "zmalować" w ogrodzie, ale pewnych kroków boję się zrobić, np przesadzenie piwonii (oczywiście w odpowiednim czasie)
Filomena 09:22, 22 lut 2017

Nie mam doświadczeń z piwoniami, ale planowanie jest ważne. Wydaje mi się, że warto dostosować czasem nasze zapędy do zmian tak, aby uszanować te rośliny, które na danym stanowisku świetnie się mają i dobrze rosną. Takie emocjonalne zmiany są już poza mną. Raczej powiedziałabym, że swoją bazę ogrodową po prostu szlifuję bez względu na mody i aktualne trendy.
Oczywiście dokładam nowinki - wszak trudno im się oprzeć, ale staram się to robić delikatnie i bez zbytniego patosu.
Asiu właściwie to każdy z nas jest nieco szalony, obłąkany jak mówisz. Cóż byłoby warte nasze życie bez pasji, sztuka bez szaleństwa a religia bez wiary?
Monia81 12:37, 22 lut 2017

Witam się Masz piękny ogród, pospacerowałam sobie Widać tą naturalność, dzikość, cudnie Będę cię odwiedzać, jeśli mogę
07_Rene 17:01, 22 lut 2017

Filomena napisał(a)

która Kasiu

OMG!
Jakie cuda!
Jakoś nie kojarzyłam Twojego ogrodu z różami, a tu niespodzianka.
Ta pierwsza też śliczniutka
Już nie mogę się doczekać tegorocznego kwitnienia. Brakuje mi kolorów w okół mnie.
vita 17:33, 22 lut 2017

Filomena napisał(a)

bo namawiam domowe towarzystwo do skrawka sadu takiego

ale chciałabym uzyskać
a na dodatek zrobić to tak aby mieć realne?

Mieć piękny ogród bez wysiłku? Nierealne
Ale pomysł na tę drugą część ogrodu bardzo dobry. Będą jakieś projekty ?
Książkę mam, zaraz sobie do niej zajrzę, a, i tęsknię do swojej
Filomena 21:36, 22 lut 2017

Moniu, miło mi, spaceruj;
Renato ta pierwsza to Alhymist, następnie Nevada i Rosa multiflora
Róże to takie kobiece obiekty westchnień ogrodowych, nie sposób ich nie mieć!
Vito
jest projekt, ma się rozumieć, konsultacje rodzinne w trakcie i mnóstwo nasion do tegorocznego siania - jestem podekscytowana jak dawno nie byłam.
Tak myślę, że tęsknisz do swojej książki, zapewne do zwrotu przy najbliższym naszym spotkaniu; coś muszę wymyśleć - kupić? ale gdzie ? nigdzie nie ma, to pozycja, którą powinnam mieć na stałe w swojej biblioteczce.
Filomena 14:37, 23 lut 2017

"Ogród z charakterem" znalazłam na all - oczywiście, że kupię ale za chwilę, może ktoś ma używaną i w niższej cenie? Halo podczytujący kto ma tę pozycję do sprzedania?
vita 19:33, 25 lut 2017

Jest w empik, na cenę nie patrzyłam
lojalna_ 21:19, 01 mar 2017

Serdeczności śle po przerwie. Dynie u mnie bardzo długo na dworze wytrzymały. W grudniu szkoda było je wyrzucać ale zmiana dekoracji niestety. Chryxantemy mam tylko w donicach. Buziaki