Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w duszy mi gra...

Ogród w duszy mi gra...

Olili 21:58, 02 gru 2014

Hej,też witam
A ja miałam stonowaną choinkę w zeszłym roku (może i dwa lata temu też tą samą ,matko nie pamiętam, czy raz dopiero czy już dwa razy taka była) i powiem,ze mi sie podobała i podoba specyficzne odcienie beżo-złota i srebra i białe lampki w ciepłym odcieniu,ale moja starsza córka(młodszej wszystko jedno) mówiła,że chciałaby taką kolorową tzn. wiecie włśnie nie czerwono -złotą tylko mix i lampki najlepiej też, mi z uwagi na skrzywienie zawodowe lekko zęby zazgrzytały ,ale miałam refleks i co by nie zburzyć jej wizji na szybko odpowiedź,że kupimy mniejszą żywą (salon wielki, zmieści się) i na niej powiesicie sobie z Lilusią i kuzynem to co tylko chcecie( a myślałam,że potem coś wymyślę inaczej) i było hurra!!,później dopiero pomyślałam,że jestem bezsensowna,że powinnam od razu na tej dużej kazać im wieszać wszystko i już to oni mają mieć frajdę,tylko znów na tą dużą tych ozdób kolorowych to mamy malutko i takie trochę maławe,znów myślę dobra najwyżej trochę w te kolorowe bombki zainwestuję i ucieszona swoim pomysłem mówię córci słuchaj pomyślałam,że może dobrze by było jak wy byście sobie powieszali ozdoby na tej dużej choince,najwyżej pójdziemy razem do sklepu i dokupimy co nieco kolorowego..a ona ,krótko:" nie, mi się podoba pomysł na dwie choinki duża i mała nasza.." i się ugotowałam z dwoma choinkami..już nawet myślałam by tylko tę małą ale zginie w salonie..

Lew-ogrodowy czekam na zdjęcia ozdób u Twojej babci
gardney 20:19, 03 gru 2014

Haha Iza ale historia z choinkami. Ja mam prościej pod tym względem lubię starocie ciepłe odcienie, kolorowe irlandzkie knajpy i kolorowe choinki mam w salonie kilka staroci taka że mnie sentymentalistka i w sumie dobrze się z tym czuje mimo tego że bardzo podziwiam inne style
Olili 22:13, 03 gru 2014

Właśnie tak trzeba.Mieć taki styl, w którym się dobrze czujemy to podstawa projektowania indywidualnego.
Ja mam styl nowoczesny pomieszany trochę z klasycznym, taki eklektyzm.
Obecnie mogłabym już mieć wnętrza jeszcze bardziej nowoczesne..ale w każdym ze styli dostrzegam jego piękno, tylko nie każdy chciałabym mieć u siebie,to właściwie tak jak z ogrodami ,tylko tu mam odwrotne niż przy wnętrzach upodobania,bo ogrody nowoczesne podobają mi się szalenie,zachwycam się nimi niemożliwie,ale u siebie tak nie chcę..
Kurczę nie mogę już pisać..myślenie mi się wyłącza..może dobrze bo gdyby było inaczej to pewnie bym tu elaborat strzeliła.
Olili 22:15, 03 gru 2014

PS. dziś miałam zły dzień.
gardney 22:32, 03 gru 2014

Oj... trzymaj się
co do wnętrze vs ogród ja mam podobnie tyle że na odwrót ogród nowoczesny (no, powiedzmy) wnętrza stylowe - to może za dużo powiedziane ale takie przytulaste
Olili 22:42, 03 gru 2014

Bardzo lubię pobyć u kogoś w takich przytulastych wnętrzach Gabinet mam całkiem stylowy.
Jeszcze udało mi się popisać w innych wątkach,ale już.....zmykam,buziaki i pamiętaj TRZYMAJ SIĘ.
Często myślę....
gardney 23:04, 03 gru 2014

Trzymam się również coraz lepiej, dzięki! Spokojnych snów
Olili 20:19, 04 gru 2014

kuknęłam
gardney 11:59, 05 gru 2014

napisałam u Ciebie
gardney 16:11, 06 gru 2014

U mnie jeszcze trochę się dzieje, mąż dziś wysłaniał ogród przed wiatrem za pomocą maty montowanej do siatki i słupków, dużo plastiku, grunt że nie pod roślinami i tymczasowo jakoś nie podobają nam się maty bambusowe to już woleliśmy taką. może to nie w tonie i guście ale grunt żeby rośliny przeżyły.
A ja jeszcze w poniedziałek lub wtorek będę miała dostawę kory, jest taniej niż w sezonie dlatego się skusiłam. będę wysypywać na części rabat, ciekawe czy mnie śnieg nie ubiegnie??? Najwyżej kora w workach będzie ocieplać do wiosny wermikompostownik