Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Magleska 19:47, 20 mar 2018

mi się Twój warzywnik podoba taki jak jest .....ale na pewno sama najlepiej czujesz ,jak będzie lepiej

ta inspirka też fajna
Elka 20:54, 20 mar 2018

No przyznaję się od razu że trochę mi zejdzie z rozpracowaniem całego wątku ale obiecuję, że ogarnę co rośnie w czyim ogrodzie
lindsay80 16:35, 21 mar 2018

nawigatorka napisał(a)
Lubie takie drzewa ale przyznam ze ich tu nie widze. Wg mnie cis zdecydowanie wystarczy

Może zmienisz zdanie jak już wszystko co zaplanowałam w obrębie tego miejsca zrobię i będę mogła pokazać je z szerszej perspektywy
lindsay80 16:40, 21 mar 2018

Magleska napisał(a)
mi się Twój warzywnik podoba taki jak jest .....ale na pewno sama najlepiej czujesz ,jak będzie lepiej

ta inspirka też fajna

Warzywnik jest ok - to sąsiedztwo jest koszmarne, na zmiany się nie zanosi, bo nawet gdyby sąsiad dbał w końcu o działkę to pomiędzy moją a jego działką ma zostać pas na przyszła drogę o szerokości 10 m, dopóki gmina go nie przejmie to nikt nie będzie chciał tego miejsca wykaszać - a kiedy gmina przejmie to wielka niewiadoma...
lindsay80 16:43, 21 mar 2018

Elka napisał(a)
No przyznaję się od razu że trochę mi zejdzie z rozpracowaniem całego wątku ale obiecuję, że ogarnę co rośnie w czyim ogrodzie

Nie katuj się czytaniem, szykują się spore zmiany w tym sezonie, więc możesz sobie śledzić na bieżąco moje poczynania
lindsay80 16:46, 21 mar 2018

Jak tam u Was po tym krótkim ataku zimy?
U mnie dwie noce z temperaturą - 10 C i kilka kolejnych dni i nocy z trochę mniejszym minusem. Śniegu zero!
Nic nie okrywałam i zrobiłam to z premedytacją - zobaczymy czy wszystko przeżyje.
Wiolka5_7 17:07, 21 mar 2018

lindsay80 napisał(a)
U mnie dwie noce z temperaturą - 10 C i kilka kolejnych dni i nocy z trochę mniejszym minusem.
Nic nie okrywałam i zrobiłam to z premedytacją - zobaczymy czy wszystko przeżyje.

U mnie to samo, ale nasypało duzo sniegu , więc nie mam obaw
lindsay80 17:13, 21 mar 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

U mnie to samo, ale nasypało duzo sniegu , więc nie mam obaw

To nie musisz się stresować, śnieg skutecznie zneutralizował ten atak mrozu.

U mnie właśnie bezśnieżnie i do tego duży wiatr wzmagał uczucie chłodu.

Będzie test - no bo właściwie większość ogrodu trzeba by było przykryć - a na to się nie piszę.
Gruszka_na_w... 17:14, 21 mar 2018

Też nie okrywam. Nie wyobrażam sobie biegania po ogrodzie z przykrywkami. Co ma być, to będzie.
U siebie mamy podobny problem z drogą. Miasto nie chce jej przejąć, bo obawia się konieczności ponoszenia kosztów. Złożyliśmy się na wybranie humusu ze środkowej części (5 m), utwardzenia gruzem i żużlem. Pobocza są w gestii sąsiadujących z danym fragmentem drogi. Mam narożną działkę, więc trochę tego mam. Na części wysiałam trawę- łatwiej kosić kosiarką niż kosą i wsadziłam drzewa alejowe (jarząby, klony tatarskie, oliwniki), a w okolicach domu zrobiłam rabaty. Część sąsiadów stosuje randaup, a innym zwisa. Swojsko jest.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
kasja83 17:53, 21 mar 2018

lindsay80 napisał(a)
U mnie dwie noce z temperaturą - 10 C i kilka kolejnych dni i nocy z trochę mniejszym minusem. Śniegu zero!

U mnie nawet nie tyle sam mróz-co wiatr dawał popalić!Przeszywający do kości. Wiosno przybywaj!