Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 23:18, 12 mar 2018

Przedpłocie po cięciu

sesleria jesienna

Elinka 23:18, 12 mar 2018

No to trzeba jakas rozdrabniarke zakupic , matko ile ten ogrod sprzętów wymaga.
Dobrze ze moje jeszcze mlode miskanty to nie bedzie duzo ale jak pomyslec ile roboty z kilkuletnimi to chyba przestaje zazdrościć waszych powiewajacych łanów ha ha...
frezja 23:19, 12 mar 2018

Wielkie porządki u wszystkich. Dzisiaj czyściłam tuje.
lindsay80 23:19, 12 mar 2018

Zana napisał(a)
Poczytałam i wyzbyłam się wyrzutów sumienia, że badyle miskantowe i trzcinnikowe wyrzucam. Nie mam rozdrabniarki, truskawek nie uprawiam, palić nie mogę, tak więc z czystym sumieniem do wyrzucenia.
Pozdrawiam wiosennie

Zgadza się, możesz się z czystym sumieniem położyć spać
lindsay80 23:22, 12 mar 2018

Elinka napisał(a)
No to trzeba jakas rozdrabniarke zakupic , matko ile ten ogrod sprzętów wymaga.
Dobrze ze moje jeszcze mlode miskanty to nie bedzie duzo ale jak pomyslec ile roboty z kilkuletnimi to chyba przestaje zazdrościć waszych powiewajacych łanów ha ha...

Moje najstarsze mają zaledwie 3 lata, także długo się nie będziesz mogła cieszyć, że młode i niewielkie - pewnie w tym roku już się przekonasz
lindsay80 23:23, 12 mar 2018

frezja napisał(a)
Wielkie porządki u wszystkich. Dzisiaj czyściłam tuje.

Powolutku trzeba coś działaś, ja mam właściwie tylko weekendy na ogród (i to nie wszystkie, bo zawsze coś wypadnie) więc łapię te pogodowe momenty.
Iwk4 00:09, 13 mar 2018

Edytka, czy zwirek od razu po cięciu odkurzałaś? Masz tak czyściutko...
06:57, 13 mar 2018
lindsay80 napisał(a)

Jak palić nie można, a na ilość odpadow bio jest ograniczenie do 2 worków miesięcznie to jest kłopot- ja na szczęście jestem dogadana z sąsiadka, która bio nie ma jeszcze I oddaje zawsze moje 2 worki jako swoje I na razie jakoś sobie radzimy

to jest duzy kłopot jak nie ma gdzie oddawać odpadów zielonych warto do gminy iśc i znimi rozmawiać.

U nas gmina ustawia kontenery na zielone odpady (nie ma dodatkowej oplaty bo ona zawarta jest w oplacie za komunalne i segregowane) i można wrzucać do woli a odbieaja jak tylko jest pełny ) tyle że teraz jest mały kłopot bo one stoja przez cały sezon od 1.04 do 31.10 więc zbieram teraz swoje suchelce do worków a dwa worki mi zajeły raptem 3 hortki

ja wczoraj kupiłam 10 worków takich na zboże bo u nas po 1zł/ szt są i cos mi sie wydaje ze mi zabraknie pewnie druga dyszkę dokupię bo wertykulacja przed nami a siana wtedy ogrom jest
leon60 07:20, 13 mar 2018

W takich sytuacjach jak sprzątanie wiosenne itp. cieszę się że mam ogrodzenie z tyłu nie w granicy jakoś nie wyobrażam sobie pakowania takiej ilości miskantów do worków
Ewik 07:47, 13 mar 2018

Krokusy śliczne, U nas dopiero gramolą się z ziemi A teraz znów ma przymrozic i trzeba czekać i czekać.