Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

popcorn 08:02, 02 mar 2015

Zaglądam, pozdrawiam!
Mala_Mi 18:59, 02 mar 2015

Renia.. w tym roku żurawki są tak brzydkie jak nigdy.. chyba brak zimy spowodował, że wygniły Za długo miały mokro, a one tego nie lubią

Werbenę muszę posiać do szklarenki.. bo widzę że tak lepiej rośnie..
Bogdzia 19:01, 02 mar 2015

Poczekaj to się rozrosną te zurawki bo teraz faktycznie nie ma co dzielic. Kolezanka jak ogrodowiskowa to też poczeka bo wiadomo ze tu czas potrzebny. Do mnie zapraszam.
rozark 21:03, 02 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
Renia.. w tym roku żurawki są tak brzydkie jak nigdy.. chyba brak zimy spowodował, że wygniły Za długo miały mokro, a one tego nie lubią

Werbenę muszę posiać do szklarenki.. bo widzę że tak lepiej rośnie..

Ja posiałam do zwykłej doniczki i nie ma wschodów i pod przykryciem, i wschody się pokazały po tygodniu. Więc prawdę piszą, że szklarenka przyspiesza wschody .

Żurawki liści nie straciły i w tym roku muszę je nawieść bo sobie uświadomiłam że ich nie dokarmiałam w zeszłym roku.
Jak dostaną papu powinny urosnąć.
rozark 21:04, 02 mar 2015

Bogdzia napisał(a)
Poczekaj to się rozrosną te zurawki bo teraz faktycznie nie ma co dzielic. Kolezanka jak ogrodowiskowa to też poczeka bo wiadomo ze tu czas potrzebny. Do mnie zapraszam.

Prawo natury, jak nie urosły i trzeba poczekać, i wnioski wyciągnąć.
A z zaproszenia skorzystam .
ren133 22:52, 02 mar 2015

rozark napisał(a)

Witam nowa koleżankę . I zapraszam częściej .
Werbenę siałam 22 czyli ma tydzień , szybko wzeszła. I w dużej ilości, nie potrzebuje aż tyle, jak coś to się z tobą podzielę .

A ja dwa dni później i nie wzeszła...
Jak nic nie wyhoduję to chęęętnie przyjmę Twoją A masz rozchodniki?
butterflajka 23:28, 02 mar 2015

Dla pocieszenia, u mnie żurawki podobne...wyskubię co się da i mam nadzieję, że ładnie odbiją Tylko się zastanawiam, czy już mogę je oczyścić czy jeszcze trochę poczekać?
paniprzyroda 00:30, 03 mar 2015

I ja w tym roku chyba pogniewam się na żurawki, wiele mam podobnych. Najlepiej jak zawsze mają się krwiste, tym nic nie zaszkodzi. Pozdrawiam.
rozark 19:47, 03 mar 2015

ren133 napisał(a)

A ja dwa dni później i nie wzeszła...
Jak nic nie wyhoduję to chęęętnie przyjmę Twoją A masz rozchodniki?

Rozchodniki mam od zeszłego roku. Nie wiem jaką odmianę i zdjęcia nie znalazłam. Chcesz nasionka bo będę je cięła niedługo.
rozark 19:49, 03 mar 2015

butterflajka napisał(a)
Dla pocieszenia, u mnie żurawki podobne...wyskubię co się da i mam nadzieję, że ładnie odbiją Tylko się zastanawiam, czy już mogę je oczyścić czy jeszcze trochę poczekać?

Ja czekam ale głównie dlatego że jestem ciepłolubna i mam pilniejsze prace do zrobienia. Przesadziłam budleję a w planach jeszcze sporo do przesadzania. Hortensje, dereń, i sporo bylin.
Z przesadzaniem migdałka i piwonii poczekam na odpowiedniejszy czas.