Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

AsiaK_Z 22:28, 21 cze 2016

Sąsiad jak stacja meteo
roma2 22:33, 21 cze 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Sąsiad jak stacja meteo

No! Przydatny! Zaorze, zbronuje i jeszcze pogodę przepowie. Na razie ma skuteczność 100%.
makadamia 07:40, 22 cze 2016

Oj, Roma, Roma

Dobrze że podlałaś. Takie burze, mimo że gwałtowne, wbrew pozorom wcale tak mocno nie nawilżają ziemi. U nas też polało mocno, a na następny dzień, jak zaczęłam przesadzać rośliny, to na głębokości łopaty już sucho.

Roma - wypatrzyłam u Ciebie żarnowca boskoop ruby, pięknie kwitnącego - jak on teraz wygląda? Przycinasz go? Bo ja też go mam, stanowisko powinno mu pasować, bo sucho, słonecznie i piaszczysto, a w tym roku jakoś krótko kwitł i marnie wygląda. Przycięłam go po kwitnieniu i widzę że słabo odbija. Może nie powinnam?
sylwia_slomc... 13:09, 22 cze 2016

Roma , ależ cudnie już się zrobiło Zachwyciła mnie pęcherznica
a z czerwonego żarnowca poproszę nasiona, w zamian mogę się żółtymi odwdzięczyć
Współczuję strat w domku ogrodnika, ale dobrze, że nie są większe.
Mala_Mi 16:15, 22 cze 2016

I zjadło co napisałam.. buuu..

Foty, córcia , pieski, żarnowiec, rabaty!!!! tak to są już rabaty widziałam
Teraz pójdzie szybko .... i kilka lata z stweirdzisz, że masz za mało słonecznych rabata jak ja
BasiaLT 23:44, 22 cze 2016

Jejku Romuś ależ u ciebie fajnie. Dawno cię nie było ale jak już jesteś to wątek poleciał jak struś pędziwiatr. Piękne masz roślinki.
roma2 12:05, 23 cze 2016

makadamia napisał(a)

Roma - wypatrzyłam u Ciebie żarnowca boskoop ruby, pięknie kwitnącego - jak on teraz wygląda? Przycinasz go? Bo ja też go mam, stanowisko powinno mu pasować, bo sucho, słonecznie i piaszczysto, a w tym roku jakoś krótko kwitł i marnie wygląda. Przycięłam go po kwitnieniu i widzę że słabo odbija. Może nie powinnam?

Niestety nie mam zdjęcia jak wyglada teraz. Zrobię w sobotę/niedzielę i podeślę. On teraz mało widoczny jest, sterczące zielone gałązki. Mogę Ci z własnego doświadczenia napisać tyle: po posadzeniu i po kwitnieniu (jakieś trzy, cztery lata temu) przycięłam go dosyć mocno. Chyba mu się nie spodobało, długo się zbierał, w kolejnym roku nie kwitł. Długo był pociachanym badylkiem. Właściwie spisałam go na straty i o nim.....zapomniałam. Jak przestałam się nim zajmować, wyrósł ładnie i od zeszłego roku tak pięknie kwitnie . Czytałam, że może przemarzać, u mnie jest ok, ale i też zim drakońskich nie było.
roma2 12:10, 23 cze 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Roma , ależ cudnie już się zrobiło Zachwyciła mnie pęcherznica
a z czerwonego żarnowca poproszę nasiona, w zamian mogę się żółtymi odwdzięczyć
Współczuję strat w domku ogrodnika, ale dobrze, że nie są większe.

Pęcherznica i mnie zachwyciła. Dużo tracę śliczności jeżdżąc na działkę dwa razy w miesiącu. Do tej pory widziałam jego białawe kwiatki,a tu taka niespodzianka, że się ślicznie przebarwiają. Jeśli chodzi o nasiona żarnowaca, to jak napiszesz kiedy je zebrać (bo chyba jeszcze nie teraz?)to oczywiście pozbieram i wyślę. Ja jeszcze nigdy żadnych nasion nie zbierałam (oprócz werbeny) i mam słabe pojęcie co, kiedy i jak. Buziaki
Dominika11 12:11, 23 cze 2016

fajowo wszystko wygląda
roma2 12:16, 23 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)
I zjadło co napisałam.. buuu..

Foty, córcia , pieski, żarnowiec, rabaty!!!! tak to są już rabaty widziałam
Teraz pójdzie szybko .... i kilka lata z stweirdzisz, że masz za mało słonecznych rabata jak ja

Aniu, dziękuję, ze zajrzałaś, bo wiem jak zmagasz się z czasem. Twoje słowa, to miód na moje serce. Ja względem słoneczka obiektywna nie jestem. U mnie prawie wszędzie dzikie słońce, co w perspektywie prognoz pogodowych na weekend mnie trochę przeraża. Basen (to niebieskie, ale jak potrzebne brzydactwo) rozłożony i napełniony, to będę moczyć cielsko. Wolałabym jednak coś porobić.