Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

babka 16:41, 12 cze 2015

Urocze połączenie Ja już w ub roku ostrzyłam sobie zęby na łubiny ale że jestem do tyłu z pracami w przedogódku to musiałam zrezygnować. Przynajmniej narazie
Tak patrzę na zdjęcie i się zastanawiam czy ten łubin taki niski czy stipa taka wysoka ??
Kuba 16:53, 12 cze 2015

lojalna_ napisał(a)
Uroczy widoczek )))

widoczek dziękuje
Kuba 16:58, 12 cze 2015

babka napisał(a)
Tak patrzę na zdjęcie i się zastanawiam czy ten łubin taki niski czy stipa taka wysoka ??

i jedno i drugie- stipa rośnie w tym miejscu od ub. roku w tzw przechowalniku a teraz boję się go ruszyć żeby nie padł, no i zrobiła się z tego niezła kępa, a łubin jeszcze dość niski- na pewno podrośnie
kasia_w 17:26, 12 cze 2015

mam te liatry i ja .Już są wysokie na jakieś 40cm ale pąków nie widzę .Ale ja je kupiłam wsadzilam w kwietniu chyba.A w mojej bied ciągle leżą .Zastanawiam się czy z tych przelezalych coś jeszcze będzie . Skad lubin ?śliczny
jazzy 18:15, 12 cze 2015

Bardzo fajnie wygląda łubin na tle takiej zieleni przesoczystej
Mi babcia obiecała biały Nie mogie siem doczekać
Czy również było Ci dane przeżyć dziś oberwanie chmury?
Kuba 18:30, 12 cze 2015

kasia_w napisał(a)
mam te liatry i ja .Już są wysokie na jakieś 40cm ale pąków nie widzę .Ale ja je kupiłam wsadzilam w kwietniu chyba.A w mojej bied ciągle leżą .Zastanawiam się czy z tych przelezalych coś jeszcze będzie . Skad lubin ?śliczny

moje liatry jeszcze niższe ale rosną dość nierówno- niektóre nie mają jeszcze 10 cm, też się zastanawiam czy coś z nich będzie
łubin kupiłam w sklepie na Pełczyńskiej
Kuba 18:34, 12 cze 2015

jazzy napisał(a)
Bardzo fajnie wygląda łubin na tle takiej zieleni przesoczystej
Mi babcia obiecała biały Nie mogie siem doczekać
Czy również było Ci dane przeżyć dziś oberwanie chmury?

jak babcia daje to bierz, bo warto zrobimy sobie namiastkę Chelsea w ogródkach
oberwanie chmury dzisiaj przeżyłam i to niejedno, ciekawe czy ostatniena razie niebo błekitne
ewakatowice 19:23, 12 cze 2015

Kuba napisał(a)
i widok z tarasu

trawnik fatalny...ech...

Łącze się w bólu mój trawnik też kuśtyka, mimo pracy nad nim chwastnica mi szleje.
pocieszam się, ze chwastnica jest jednoroczna
Ale za to widoki masz boskie !!!!
Iwk4 22:01, 12 cze 2015

Borbetka napisał(a)

No miałam na myśli pielęgnację. Ile razy zaglądam na różankę . Mszyca raz jest, raz jej nie ma.

Dodam jeszcze z plag bruzdownicę pędówkę. Zaatakowała mi w tym roku kilka róż. Na szczęście zanim to zaistniało, czytałam o tym w gazecie ogrodowej. Potem znalazłam na gałązkach i jakby mnie olśniło, szybko sobie poradziłam z usunięciem paskudy. Tylko trzeba być czujnym. inne rośliny też potrafią kaprysić. Nie tylko róże. A jak są, to zachwycają kwiatem i zapachem. Ja mam i się z nich cieszę. Tylko u mnie później starują, niż w innych ogrodach.
babka 22:50, 12 cze 2015

kasia_w napisał(a)

Moje też duże ale bez pąków, Ewa postraszyła że jak B. to niekoniecznie kwitnąć mogą (